icon

Minijob v Nemecku

nelitomi
4. sep 2021

Ahojte mám možnosť pracovať z domu teda zo Slovenska na minijob v Nemecku. Neviete mi poradiť či mi k tomu treba nejaké papiere kde to ohlásiť a hlavne či neprídem o rodičovský príspevok dakujem krasne 🙂🙂🙂 ( pracovať budem len z domu do DE nepôjdem)

anjelicek26
4. sep 2021

@nelitomi tak toto je dost komplikovane. Aku mas zmluvu - je miesto vykonu nemecko alebo nemecka pracovna zmluva? To je rozdiel riadny. O rodicak neprijdes v ziadnom pripade, ten ti patri do troch rokov veku dietata bez ohladu na to, ci pracujes ci nie. Kolko budes zarabat? Do tych 450e za teba neplati zamestnavatel odvody, ale ak mas slovensku zmluvu si tym padom zamestnana a bude ich platit kto? Na nemecku pracovnu zmluvu zasa potrebujes nemecke danove identifikacne cislo, a tym to len zacina... neplatis s toho dane, ale mas aj tak povinnost spravit danove rocne zuctovanie... no jo zlozite... skus napisat do skupiny Mladi Slovaci v nemecku cez FB, je tam pravnik myslim Michael Weingart ci nieco takeho, on presne toto riesi cele dni... urcite poradi.

kkatka22
4. sep 2021

@nelitomi no ja ked som mala minijob v Nemecku tak som si platila zdravotku sama na Slovensku lebo oni nič neplatia za teba tak aby si nemala dlh na zdravotke ale neviem akú máš zmluvu ked pracuješ zo slovenska a kto čo za teba platí