Pracovný pomer ukončený v Česku: Kam sa prihlásiť?
Ahoj ženy. V piatok som ukončila pracovný pomer v Česku, žijem v Nemecku. Kam sa mám prihlásiť?
@guiseppinka prečo v cr
@evazhoufova ukoncila si pracovny pomer v cechach. Tam ti sli odvody a zdravotka. Preto mas narok na davky v cr... max, co mozes potom spravit je, ze si poziadas o prenesenie vyplacania podpory do nemecka...
@guiseppinka zalezi kde dalej bude hladat pracu, podporu vie z CZ natiahnut do DE cez nejake formulare ( nezvysi to sumu), ale ak ide hladat tam a ma tam TP, tak v Cesku jej vsetko zanika. Vratane zdravotky. Jedine, ze by tam mala prechodny pobyt/ obcianstvo. A hlavne kde pojde pracovat
Prihlasit sa na UP v CR a po mesiaci si ju mozes preniest kam chces… teda do DE. Nic viac nedostanes, ani suma sa nezvysi ani cas sa nenatiahne. Poistenie atd budes mat potom v DE. Pracu mozes v DE hladat aj hned, hlavne sa dohodni v CR s UP. V DE nedostanes nic a oni Ti prenos nevybavia
@kiki68 ved to jej pisem, ze prihlasit sa na pracak v cr a potom poriesit zdravotku tak, ze zavola v nemecku, vysvetli situaciu a povedia jej, ze co a ako...
@guiseppinka zalezi kde dalej pojde pracovat. Od toho sa to bude cele dalej odvijat. Osobna skusenost, ked som este bola pendler byvala vo Wien a job mala v BA.
@kiki68 ale prioritne sa musi hlasit v cr na pracaku. To je zaklad. A poriesit zdravotku... a potom uz kde bude...
Zdravotku mám poriesenu… v cr
@evazhoufova potom tam musis na urad prace podla vsetkeho
@kiki68 prečo, zdravotná s tým nič nemá..

Podla popisu by si sa mala prihlasit v cr na urad prace a riesit podporu v cr... ako je to so zdravotkou, tak zavolat na krankenkassu v nemecku a popytat sa ich na to