Sú potraviny v Nemecku a Francúzsku kvalitné?
Ahojte, mate niektora s nimi skusenost? Ide mi a maso (kura, hovadzie, morca), vajcia. Mam moznost z tychto dvoch krajin ziskat potraviny. Dvojtyzdenne.
@chodec15 skus logicky rozmyslat, kto to asi tak bude vozit. Ze by niekto, kto prepravuje potraviny a ma na to aj podmienky - chladenie a moze doviezt aj sukromne? 🤔
Alebo si myslel ze nejaky dedko to bude mat hodene pri nohach spolujazdca a bude mu na mrazene kura svietit slnko? 😂
@chodec15 tak ja mam velku prepravnu chladnicku do auta, to by bolo najmenej... ak jej tam muz robi a chodi kazde 2-3 tyzdne domov, tak preco nie... ja nasim vozim prasok na pranie a avivaz, vraj je "lepsia", neverim tomu, ale tak vozim, ked chcu 😂
@anjelicek26 o, wau. A v ktorych obchodoch je fajn nakupovat? Ktore su naj?
@chodec15 no vidis a niekto ma cele auto chladiace! Wow!
@anjelicek26 kvalita pečiva vo Francúzsku myslím, že je vyššia. Nakoľko sa tam po zjedení pečiva mnohí necítia tak, ako po zjedení nášho pečiva. Mám aj osobnú skúsenosť.
@chodec15 tak sú aj ľudia, ktorí tam pracujú a nosia rodine keď idú na SK. Nám nosili napr. pracie prášky a oveľa lepšie ako tie naše.
@anjelicek26 mne aviváž z RAkúska, tá istá značka, vôňa ako tu, oveľa dlhšie vydrží a aj vonia. Používam i ba na vetrovky a záclony a aj intenzívnejšie vonia.
@chodec15 panebože, nevieš kto ako čo bude voziť a už komentuješ že sa neoplatí. ,,Zbožňujem,, tieto domýšlačky. Otázka znela čo sa oplatí z hľadiska kvality a nie koľko víde doprava a či sa to oplatí. Okrem toho, asi ich nebude mať len takv kufri alebo na zadnom sedadle, príp. na skle nalepené.
Ja by som si určite nechala doviesť olivovy olej, parmezán a veru aj drogeriu.👌
@lamonita oliváč to áno. Hlavne z dobrej farmy.
Zalezi kde kupis- supermarketove maso a vajcia, ani nie, aj ked to ma bio nalepku (za ktoru si velmi vela v nemecku a francuzsku priplatis). Pecivo nie je kvalitativne lepsie- je ine-ine prisady, ine postupy, ina chut - aj vo francuzsku, aj v nemecku, aj v taliansku. Mne napriklad nemecke "buchty a kolace" absolutne nechutia. Ale chlieb v pekarnach maju lepsi ako ten nas slovensky. Ale ci by som pecivo z francuzska tahala🤔🤔🤔🤔
@anjelicek26 je rozdiel v kvalite aj v drogerii, aj vo vyrobkoch rovnakych znaciek ako milka, ferrero, atd.. Iba dmkacka balea je rovnaka, iba drahsia na sk, lebo platis dovoz.
@chodec15 PROSIM, neries, co a ako. Vsetko bude na 100% zabezpecene. Ak vies poradit kvalitne znacky na suroviny, napriklad na maso, vajcia, tak porad. Ale taketo veci riesit je uplna zbytocnost. 😏
@vevesh a ktore znacky by si odporucila napriklad na vajcia a maso? Ide mi hlavne o mliecne vyrobky a hydinu, popripade hovadzie.
Mliecne vyrobky- u nas fici znacka "Berchtesgadener Land" a typ syra " Allgäuer Käse" (vyraba ho viac znaciek). Plus original mozarella od Galbani. Maso a vajcia kupujeme z fariem, takze v tomto velmi neporadim.
Bdw . Z francuzska by som si dala doviezt rozne veci z levandule- na jedenie, pranie, caje a pod. a belgicke pivo🫣🫣🫣
@vevesh aaa vidis, aj Belgicko je blizko. Tam su potraviny menej kvalitne?
Ahoj, takze v prvom rade, comu hovoris "potraviny"? Akoze co konkretne si pod tym predstavujes?
Lebo aj na SLovensku si mozes kupit napriklad zeleninu na farme alebo z Lidla...
Neviem si predstavit, ze napriklad potrebes bagetu a pod z Francuzska. Co sa masa napriklad tyka, tak sa daju kupit priamo na farme, napriklad hovadzinu casto dostat v balikoch priamo z chovu, ale aj kurence a podobne... pokial to mas kusok od mora tak cerstve morske plody. Podobne to je aj so zeleninou, je vela biofariem, kde je priamy predaj a teda zelenina je kvalitna. Ale urcite nevydrzi tolko ako kupovana z obchodu, prave preto ze je neosetrovana. A kupujes podla sezony a lokality. V Bretonsku napriklad karfiol ci articoky, v Languedoc marhule ked je sezona... co kupis vo velkoskladoch alebo v supermarketoch je podobnej kvality ako inde. Preto sa pytam, ze co konkretne pod "potravinami" myslis. Napriklad vajicka mam z biochovu, mozno 800m od chalupy a su fantasticke, ale v obchode take nekupis, musis na trh...
Určite áno a hlavne nemecké to je topka. Tam zlú potravinu nekúpiš.
nase skoly maju akruat tak kuracinu z ukrajiny balenu v polsku dovezenu na SR- to je teda "kvalitka" a pre slovenske mlieka chodia cisterny z TAlianska tak isto aj maso a my tu mame odpad
V Nemecku sa mi zdá lepšia voľba biopotravin než vo FR. Ale zas vo FR majú tiež dobre potraviny, skôr také specialitky ako maslo z Bretagne atd.

Tak samozrejme ako co a ako kde.. my zijeme v DE a francuzko (zije mi tam sestra) je vo vela veciach este level kvality vyssie... hlavne mliecne vyrobky, pecivo, kvalita mäsa... ale to moze byt moj subjektivny pocit 😅 Vajcia mame lepsie asi u nas, tu vsade nejaka bio eko natural sliepky volne farma postavana, len chodime po automatoch...