icon

Sú potraviny v Nemecku a Francúzsku kvalitné?

27. feb 2024

Ahojte, mate niektora s nimi skusenost? Ide mi a maso (kura, hovadzie, morca), vajcia. Mam moznost z tychto dvoch krajin ziskat potraviny. Dvojtyzdenne.

anjelicek26
27. feb 2024

Tak samozrejme ako co a ako kde.. my zijeme v DE a francuzko (zije mi tam sestra) je vo vela veciach este level kvality vyssie... hlavne mliecne vyrobky, pecivo, kvalita mäsa... ale to moze byt moj subjektivny pocit 😅 Vajcia mame lepsie asi u nas, tu vsade nejaka bio eko natural sliepky volne farma postavana, len chodime po automatoch...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
27. feb 2024

@chodec15 skus logicky rozmyslat, kto to asi tak bude vozit. Ze by niekto, kto prepravuje potraviny a ma na to aj podmienky - chladenie a moze doviezt aj sukromne? 🤔
Alebo si myslel ze nejaky dedko to bude mat hodene pri nohach spolujazdca a bude mu na mrazene kura svietit slnko? 😂

anjelicek26
27. feb 2024

@chodec15 tak ja mam velku prepravnu chladnicku do auta, to by bolo najmenej... ak jej tam muz robi a chodi kazde 2-3 tyzdne domov, tak preco nie... ja nasim vozim prasok na pranie a avivaz, vraj je "lepsia", neverim tomu, ale tak vozim, ked chcu 😂

chodec15
Autor odpoveď zmazal
autor
27. feb 2024

@anjelicek26 o, wau. A v ktorych obchodoch je fajn nakupovat? Ktore su naj?

babulkomale
27. feb 2024

@chodec15 no vidis a niekto ma cele auto chladiace! Wow!

ibatanecnica
27. feb 2024

@anjelicek26 kvalita pečiva vo Francúzsku myslím, že je vyššia. Nakoľko sa tam po zjedení pečiva mnohí necítia tak, ako po zjedení nášho pečiva. Mám aj osobnú skúsenosť.
@chodec15 tak sú aj ľudia, ktorí tam pracujú a nosia rodine keď idú na SK. Nám nosili napr. pracie prášky a oveľa lepšie ako tie naše.

ibatanecnica
27. feb 2024

@anjelicek26 mne aviváž z RAkúska, tá istá značka, vôňa ako tu, oveľa dlhšie vydrží a aj vonia. Používam i ba na vetrovky a záclony a aj intenzívnejšie vonia.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ibatanecnica
27. feb 2024

@chodec15 panebože, nevieš kto ako čo bude voziť a už komentuješ že sa neoplatí. ,,Zbožňujem,, tieto domýšlačky. Otázka znela čo sa oplatí z hľadiska kvality a nie koľko víde doprava a či sa to oplatí. Okrem toho, asi ich nebude mať len takv kufri alebo na zadnom sedadle, príp. na skle nalepené.

lamonita
27. feb 2024

Ja by som si určite nechala doviesť olivovy olej, parmezán a veru aj drogeriu.👌

ibatanecnica
27. feb 2024

@lamonita oliváč to áno. Hlavne z dobrej farmy.

vevesh
27. feb 2024

Zalezi kde kupis- supermarketove maso a vajcia, ani nie, aj ked to ma bio nalepku (za ktoru si velmi vela v nemecku a francuzsku priplatis). Pecivo nie je kvalitativne lepsie- je ine-ine prisady, ine postupy, ina chut - aj vo francuzsku, aj v nemecku, aj v taliansku. Mne napriklad nemecke "buchty a kolace" absolutne nechutia. Ale chlieb v pekarnach maju lepsi ako ten nas slovensky. Ale ci by som pecivo z francuzska tahala🤔🤔🤔🤔

@anjelicek26 je rozdiel v kvalite aj v drogerii, aj vo vyrobkoch rovnakych znaciek ako milka, ferrero, atd.. Iba dmkacka balea je rovnaka, iba drahsia na sk, lebo platis dovoz.

autor
27. feb 2024

@chodec15 PROSIM, neries, co a ako. Vsetko bude na 100% zabezpecene. Ak vies poradit kvalitne znacky na suroviny, napriklad na maso, vajcia, tak porad. Ale taketo veci riesit je uplna zbytocnost. 😏

autor
27. feb 2024

@vevesh a ktore znacky by si odporucila napriklad na vajcia a maso? Ide mi hlavne o mliecne vyrobky a hydinu, popripade hovadzie.

vevesh
27. feb 2024

Mliecne vyrobky- u nas fici znacka "Berchtesgadener Land" a typ syra " Allgäuer Käse" (vyraba ho viac znaciek). Plus original mozarella od Galbani. Maso a vajcia kupujeme z fariem, takze v tomto velmi neporadim.
Bdw . Z francuzska by som si dala doviezt rozne veci z levandule- na jedenie, pranie, caje a pod. a belgicke pivo🫣🫣🫣

viestta
27. feb 2024

@chodec15 sucha francuzska salama s orechami nepotrebuje chladnicku 😉

autor
27. feb 2024

@vevesh aaa vidis, aj Belgicko je blizko. Tam su potraviny menej kvalitne?

cookie29
27. feb 2024

Ahoj, takze v prvom rade, comu hovoris "potraviny"? Akoze co konkretne si pod tym predstavujes?
Lebo aj na SLovensku si mozes kupit napriklad zeleninu na farme alebo z Lidla...
Neviem si predstavit, ze napriklad potrebes bagetu a pod z Francuzska. Co sa masa napriklad tyka, tak sa daju kupit priamo na farme, napriklad hovadzinu casto dostat v balikoch priamo z chovu, ale aj kurence a podobne... pokial to mas kusok od mora tak cerstve morske plody. Podobne to je aj so zeleninou, je vela biofariem, kde je priamy predaj a teda zelenina je kvalitna. Ale urcite nevydrzi tolko ako kupovana z obchodu, prave preto ze je neosetrovana. A kupujes podla sezony a lokality. V Bretonsku napriklad karfiol ci articoky, v Languedoc marhule ked je sezona... co kupis vo velkoskladoch alebo v supermarketoch je podobnej kvality ako inde. Preto sa pytam, ze co konkretne pod "potravinami" myslis. Napriklad vajicka mam z biochovu, mozno 800m od chalupy a su fantasticke, ale v obchode take nekupis, musis na trh...

bloger
27. feb 2024

Určite áno a hlavne nemecké to je topka. Tam zlú potravinu nekúpiš.

angelinja
27. feb 2024

nase skoly maju akruat tak kuracinu z ukrajiny balenu v polsku dovezenu na SR- to je teda "kvalitka" a pre slovenske mlieka chodia cisterny z TAlianska tak isto aj maso a my tu mame odpad

bluka2
5. apr 2024

V Nemecku sa mi zdá lepšia voľba biopotravin než vo FR. Ale zas vo FR majú tiež dobre potraviny, skôr také specialitky ako maslo z Bretagne atd.