30 životných pravidiel, ktoré by mali deti poznať - čo im chcete odovzdať vy?
Existuje zoznam 30 životných pravidiel, ktoré by mali rodičia odovzdať deťom do života. Sú tam myšlienky o rešpekte, disciplíne, zdraví, peniazoch, vzťahoch aj o tom, ako sa správať k sebe a k ostatným. Niektoré pôsobia prísne, iné sú veľmi jednoduché, ale spolu vytvárajú silný základ do života.
💬Ktoré životné pravidlá sú podľa vás pre deti najdôležitejšie?
💬 Čo by ste im chceli do života odovzdať vy?

Chcem odovzdať dieťaťu v mojej rodine to, že je dosť dobré nie preto, čo dokáže, aké má výsledky a úspechy. Ale že je dosť dobré preto, že proste je, že existuje, že žije. To je definícia bezpodmienečnej lásky.
Chcem moju dcérku naučiť tri veci: 1. kritické myslenie, 2. toleranciu a otvorenosť mysle 3. silu postavit sa sama za seba a vybrať si seba aj keby jej niekto vštepoval, že musí uprednostniť druhých.
Moja dcérka je milovaná. A kým budeme žiť, vždy nás bude mať.
Za mňa sú najdôležitejšie úplne jednoduché veci: slušnosť, zodpovednosť a rešpekt k druhým. Nemusí poznať 30 pravidiel naspamäť, skôr aby videlo príklad v praxi.
Chcel by som dieťaťu odovzdať hlavne to, že chyby sú normálne, ale treba za ne niesť následky a poučiť sa z nich. A tiež že rodina je istota, na ktorú sa môže vždy spoľahnúť. Ostatné si životom doplní samo.

@modrykonik to znie zaujimavo 🙂 Mozte tu prosim pridat aj tie pravidla, zaujimalo by ma to
...a musim este dodat, ze som si oblubila tieto vase nove prispevky, len tak dalej!