icon

30 životných pravidiel, ktoré by mali deti poznať - čo im chcete odovzdať vy?

modrykonik
13. jan 2026

Existuje zoznam 30 životných pravidiel, ktoré by mali rodičia odovzdať deťom do života. Sú tam myšlienky o rešpekte, disciplíne, zdraví, peniazoch, vzťahoch aj o tom, ako sa správať k sebe a k ostatným. Niektoré pôsobia prísne, iné sú veľmi jednoduché, ale spolu vytvárajú silný základ do života.

💬Ktoré životné pravidlá sú podľa vás pre deti najdôležitejšie?
💬 Čo by ste im chceli do života odovzdať vy?

30 životných pravidiel, ktoré by mali deti poznať - čo im chcete odovzdať vy?
anonym_fc4f36
14. jan 2026

@modrykonik to znie zaujimavo 🙂 Mozte tu prosim pridat aj tie pravidla, zaujimalo by ma to
...a musim este dodat, ze som si oblubila tieto vase nove prispevky, len tak dalej!

tripetta
14. jan 2026

Chcem odovzdať dieťaťu v mojej rodine to, že je dosť dobré nie preto, čo dokáže, aké má výsledky a úspechy. Ale že je dosť dobré preto, že proste je, že existuje, že žije. To je definícia bezpodmienečnej lásky.

tomiholjubavi
14. jan 2026

Chcem moju dcérku naučiť tri veci: 1. kritické myslenie, 2. toleranciu a otvorenosť mysle 3. silu postavit sa sama za seba a vybrať si seba aj keby jej niekto vštepoval, že musí uprednostniť druhých.

Moja dcérka je milovaná. A kým budeme žiť, vždy nás bude mať.

richard_polak
Včera o 09:18

Za mňa sú najdôležitejšie úplne jednoduché veci: slušnosť, zodpovednosť a rešpekt k druhým. Nemusí poznať 30 pravidiel naspamäť, skôr aby videlo príklad v praxi.

Chcel by som dieťaťu odovzdať hlavne to, že chyby sú normálne, ale treba za ne niesť následky a poučiť sa z nich. A tiež že rodina je istota, na ktorú sa môže vždy spoľahnúť. Ostatné si životom doplní samo.