Aká aktivita u vás spoľahlivo zabíja vetu „Mama, ja sa nudím”?
Veta, ktorú každá mama tak trošku nenávidí: Mami, ja sa nudím.
Čo na to odpovedáte, aby ste nemuseli hneď vymýšľať program na celý víkend?
@jennyska vzdy ked padla tato veta, nasledovalo... ci vytiahneme knihy a dame diktatik... ale lepsie zabralo, ze si moze dat 30 drepov, klikov a rychlo ju to preslo
@jennyska môžeš poupratovať a povysávať celý dom
@anonym_15e255 ano, toto aj ja pouzivam 😅👍🏿
poupratovat dom, pokosit zahradu
@jennyska moja mama by ti okamzite vyhadzala skrine a mozes skladat pekne do kominkov 😂 mozes hadat, kolkokrat som sa ja ako decko nudila (a to boli v tv 4 programy, ziadny pc, tablet, mobil, 30 aktivit denne v kazdom meste…) - odpoved je: 0. Bicykel, korcule, skakat cez gumu, lietat vonku s kamosmi, so starymi rodicmi v zahrade, v pripade skaredeho pocasia knizka, lego, s barbienami som sa hravala aj so susedou, nieco som vyrabala z papiera a dostupnych zdrojov… Dcera to iste, plus kruzky a vsetky vymozenosti dnesnej doby.
Osobne si myslim, ze tu je problem ten, ze rodicia menezuju kazdu minutu zivota svojmu dietatu a to jednoducho zrazu nevie co so sebou, ak zrazu nedostane ulohu. Treba deti nechat trochu zit, nech su kreativne a naucia sa vyplnit si volny cas.
Záleží od veku... ale vždy sme potom išli spolu robiť. Napríklad upratať izby, v kuchyni šuplíky, alebo balkón, alebo sme si šli kresliť, keď nebolo čo upratať. Dali sme si tému a kreslili sme a pritom sme sa rozprávali.
Uz tu spominane " chod si najorv upratat izbu" alebo ideme menit satnik(jarny, letny, zimny) - zrazu sa ziadne dieta nenudilo😀😀
Nepamätám si žeby som niekedy povedala rodičom, že sa nudím. Dieťa si činnosť vždy nájde pokiaľ to za neho nerobia rodičia. Raz som napríklad prepisovala poučky z učebnice lebo som nič lepšie nevymyslela 😁

Tak nieco vymysli, uvidime ci to bude dobry napad, ak ano, budeme to robit.