Ake vianocne kolace neznasate?😃
Ja nemam rada medovniky, keby nezjem medovnik do konca života,vobec mi to nevadi.
Aky kolac neznasate vy?
medovníky, linecké, vanilkové rožky 😂 a všetky s makom
@janai1 presne makove tiez nic moc :D
@anonym_autor suhajdy, puncaky
grilazky a cokolvek karamelove
také, kde je gaštanové pyré
@anonym_autor Medvedie labky a vanilkové rožky a celkovo všetky podobné koláče bez krému ani nepečiem, lebo u nás také "sucháre" nikto neje.
punčové, a teda kvôli intoleranciám už žiadne ani nejedávam, tie "náhražky" mi moc nechutia
linecké keď je v nich maslo,
všetky kde je mascarpone
Medovníky milujem, nielen na Vianoce.
@anonym_autor vanilkove rozky 🫣
@anonym_autor vanilkove rozky 🫣
grilazky a cokolvek karamelove
@viestta tieto jediné si robím v bezlepko a bezlakto verzii... mňam
Ja zozerem vsetko. Asi ani neexistuje kolac, ktory by som nezjedla. Ale kludne si dokazem predstavit Vianoce bez medovnickov a lineckych. Medovnicky/pernicky a linecke su strasne precenovane, existuje xy lepsich kolacov.
Neznášam šuhajdy a nikdy som nerozumela existencii vanilkovych rožkov a lineckeho cesta. Pre mna by sa mohli premenovať na "co zostalo". Vždy sme ich jedli az ked nic iné nebolo...
A celkovo nic s alkoholom.
Punčáky
@anonym_autor všetky. Ale úplne vážne. Nejedávam žiadne z nich ani ja ani môj muž. My máme radi koláče s ľahšími plnkami, mascarpone, šľahačka, tvaroh, ovocie, ale nie sme nejako na dezerty, keby boli Vianoce bez koláčov, pre nás by sa nič nestalo, keby bez ovocia a orieškov, neboli by to Vianoce. Nie sme bio, raw a pod. máme radi klobásu, rezne, majonézový šalát, ale koláče nie
Šuhajdy.. Pri predstave že jem ceru mi je zle 😑
Medové rezy a linecké
Nerobím už medovníky,ale nie preto,že by som ich nelubila, nevedela urobiť,ale preto,že alergický na med. A ináč Marlenka je môj najobľúbenejší koláč. Prispôsobila som sa,jem iba pomimo a oželiem aj pusu(ináč med som ľúbia jesť po veľkých lyžičkách,u mňa normálne obeta 😩).
Linecke, medovniky, ptakticky vsetky tradicne suche
Šuhajdy.. Pri predstave že jem ceru mi je zle 😑
@anonym_4dc972 v poleve na zákusku ti nevadí? Nechcem rýpať, mne je zle, keď si predstavím, že by som mala zahryznúť do niečoho takého, ako šuhajdy, len sa pýtam
Zaujímavé ako často sú tu “punčaky” (nenavidim to slovo), lebo to absolútne nie sú vianočné koláče. Nechápem, kde to robíte ako vianočné 🫠 Punčové rezy boli vždy u nás veľkonočné koláče.
Zaujímavé ako často sú tu “punčaky” (nenavidim to slovo), lebo to absolútne nie sú vianočné koláče. Nechápem, kde to robíte ako vianočné 🫠 Punčové rezy boli vždy u nás veľkonočné koláče.
@anonym_807ecd my sme ich nikdy nepriraďovali k nejakej príležitosti, niekto má tradícu venčeky, niekto parížske rožky, možno to je krajom. Ja som nikdy nepočula , že by punčáky boli koláče, ktoré sa pečú na Veľkú noc
@anonym_4dc972 v poleve na zákusku ti nevadí? Nechcem rýpať, mne je zle, keď si predstavím, že by som mala zahryznúť do niečoho takého, ako šuhajdy, len sa pýtam
@anonym_4602a7 ale ved nie v kazdej poleve je cera. Ja peciem celorocne strasne vela veci a nikdy nepouzivam ceru. Polevu robim s maslom.
Ja suhajdy nejem, ale davam vzdy maslo a kvalitnu čokoládu.
@anonym_4602a7 ale ved nie v kazdej poleve je cera. Ja peciem celorocne strasne vela veci a nikdy nepouzivam ceru. Polevu robim s maslom.
@anonym_78e4b7 viem, môže byť aj so šľahačkou, len či ti prekáža len tá predstava, alebo chuť. Mne oboje
@anonym_807ecd neviem o tom, že by puncaky boli veľkonočné. Ja sa skôr pozdravujem nad zltkovymi rezmi na Vianoce, to je podľa mňa veľkonočný zákusok.
@anonym_807ecd neviem o tom, že by puncaky boli veľkonočné. Ja sa skôr pozdravujem nad zltkovymi rezmi na Vianoce, to je podľa mňa veľkonočný zákusok.
@anonym_c8f9f4 presne, aj my mame zltkove rezy ako velkonocne. A ruzove puncaky tu na stene tento rok s kokosovymi jezmi a grilazkami pecie kazda druha, takze asi preto to ma niekto medzi vianocnymi?
@anonym_807ecd prvý raz počujem o konkrétnych časoch na zákusky, zajtra sa chystám na puncovy a dodnes som netušila, že sa nerobí na Vianoce
@anonym_807ecd u nas boli a su puncaky vianocne. Pretoze na Vianoce sa vari aj vianocny punc. Taky echtovny s puncovym korenim (skorica, klinceky, kardamon, badian, citrusova kora), domacim malinovym sirupom a pre dospelakov s brandy. Nieco z neho sa pouzije do kolaca, zvysok sa popija z hrncekov v podstate kazdy vecer ked sa vratime do tepla.
Všetky tie guľôčky ( rozumej zostali nepodarky) , plné rumu, vyvalane v kokose, orechoch atď

medovníky, linecké, vanilkové rožky 😂 a všetky s makom