icon

Ake vianocne kolace neznasate?😃

Dnes o 18:47

Ja nemam rada medovniky, keby nezjem medovnik do konca života,vobec mi to nevadi.
Aky kolac neznasate vy?

Strana
z3
janai1
Dnes o 18:49

medovníky, linecké, vanilkové rožky 😂 a všetky s makom

autor
Dnes o 18:51
@janai1

medovníky, linecké, vanilkové rožky 😂 a všetky s makom

@janai1 presne makove tiez nic moc :D

0silvia0

@anonym_autor suhajdy, puncaky

viestta

grilazky a cokolvek karamelove

nelca84
Dnes o 18:53

také, kde je gaštanové pyré

jaja20

@anonym_autor Medvedie labky a vanilkové rožky a celkovo všetky podobné koláče bez krému ani nepečiem, lebo u nás také "sucháre" nikto neje.

anonym_b5a6d7

punčové, a teda kvôli intoleranciám už žiadne ani nejedávam, tie "náhražky" mi moc nechutia

patka06
Dnes o 18:54

linecké keď je v nich maslo,
všetky kde je mascarpone
Medovníky milujem, nielen na Vianoce.

oceanahory

@anonym_autor vanilkove rozky 🫣

oceanahory

@anonym_autor vanilkove rozky 🫣

anonym_b5a6d7
@viestta

grilazky a cokolvek karamelove

@viestta tieto jediné si robím v bezlepko a bezlakto verzii... mňam

anonym_78e4b7
Dnes o 18:57

Ja zozerem vsetko. Asi ani neexistuje kolac, ktory by som nezjedla. Ale kludne si dokazem predstavit Vianoce bez medovnickov a lineckych. Medovnicky/pernicky a linecke su strasne precenovane, existuje xy lepsich kolacov.

haley7897
Dnes o 18:57

Neznášam šuhajdy a nikdy som nerozumela existencii vanilkovych rožkov a lineckeho cesta. Pre mna by sa mohli premenovať na "co zostalo". Vždy sme ich jedli az ked nic iné nebolo...
A celkovo nic s alkoholom.

koniarova
Dnes o 19:02

Punčáky

anonym_4602a7
Dnes o 19:04

@anonym_autor všetky. Ale úplne vážne. Nejedávam žiadne z nich ani ja ani môj muž. My máme radi koláče s ľahšími plnkami, mascarpone, šľahačka, tvaroh, ovocie, ale nie sme nejako na dezerty, keby boli Vianoce bez koláčov, pre nás by sa nič nestalo, keby bez ovocia a orieškov, neboli by to Vianoce. Nie sme bio, raw a pod. máme radi klobásu, rezne, majonézový šalát, ale koláče nie

anonym_4dc972
Dnes o 19:07

Šuhajdy.. Pri predstave že jem ceru mi je zle 😑

226lenka

Medové rezy a linecké

zuzanita1609

Nerobím už medovníky,ale nie preto,že by som ich nelubila, nevedela urobiť,ale preto,že alergický na med. A ináč Marlenka je môj najobľúbenejší koláč. Prispôsobila som sa,jem iba pomimo a oželiem aj pusu(ináč med som ľúbia jesť po veľkých lyžičkách,u mňa normálne obeta 😩).

titla

Linecke, medovniky, ptakticky vsetky tradicne suche

anonym_4602a7
Dnes o 19:08
@anonym_4dc972

Šuhajdy.. Pri predstave že jem ceru mi je zle 😑

@anonym_4dc972 v poleve na zákusku ti nevadí? Nechcem rýpať, mne je zle, keď si predstavím, že by som mala zahryznúť do niečoho takého, ako šuhajdy, len sa pýtam

anonym_807ecd
Dnes o 19:10

Zaujímavé ako často sú tu “punčaky” (nenavidim to slovo), lebo to absolútne nie sú vianočné koláče. Nechápem, kde to robíte ako vianočné 🫠 Punčové rezy boli vždy u nás veľkonočné koláče.

anonym_4602a7
Dnes o 19:11
@anonym_807ecd

Zaujímavé ako často sú tu “punčaky” (nenavidim to slovo), lebo to absolútne nie sú vianočné koláče. Nechápem, kde to robíte ako vianočné 🫠 Punčové rezy boli vždy u nás veľkonočné koláče.

@anonym_807ecd my sme ich nikdy nepriraďovali k nejakej príležitosti, niekto má tradícu venčeky, niekto parížske rožky, možno to je krajom. Ja som nikdy nepočula , že by punčáky boli koláče, ktoré sa pečú na Veľkú noc

anonym_78e4b7
Dnes o 19:11
@anonym_4602a7

@anonym_4dc972 v poleve na zákusku ti nevadí? Nechcem rýpať, mne je zle, keď si predstavím, že by som mala zahryznúť do niečoho takého, ako šuhajdy, len sa pýtam

@anonym_4602a7 ale ved nie v kazdej poleve je cera. Ja peciem celorocne strasne vela veci a nikdy nepouzivam ceru. Polevu robim s maslom.

catherinah
Dnes o 19:13

Ja suhajdy nejem, ale davam vzdy maslo a kvalitnu čokoládu.

anonym_4602a7
Dnes o 19:13
@anonym_78e4b7

@anonym_4602a7 ale ved nie v kazdej poleve je cera. Ja peciem celorocne strasne vela veci a nikdy nepouzivam ceru. Polevu robim s maslom.

@anonym_78e4b7 viem, môže byť aj so šľahačkou, len či ti prekáža len tá predstava, alebo chuť. Mne oboje

anonym_c8f9f4
Dnes o 19:18
@anonym_807ecd

@anonym_807ecd neviem o tom, že by puncaky boli veľkonočné. Ja sa skôr pozdravujem nad zltkovymi rezmi na Vianoce, to je podľa mňa veľkonočný zákusok.

anonym_97f67d
Dnes o 19:21
@anonym_c8f9f4

@anonym_807ecd neviem o tom, že by puncaky boli veľkonočné. Ja sa skôr pozdravujem nad zltkovymi rezmi na Vianoce, to je podľa mňa veľkonočný zákusok.

@anonym_c8f9f4 presne, aj my mame zltkove rezy ako velkonocne. A ruzove puncaky tu na stene tento rok s kokosovymi jezmi a grilazkami pecie kazda druha, takze asi preto to ma niekto medzi vianocnymi?

tortelinka
@anonym_807ecd

@anonym_807ecd prvý raz počujem o konkrétnych časoch na zákusky, zajtra sa chystám na puncovy a dodnes som netušila, že sa nerobí na Vianoce

viestta
@anonym_807ecd

@anonym_807ecd u nas boli a su puncaky vianocne. Pretoze na Vianoce sa vari aj vianocny punc. Taky echtovny s puncovym korenim (skorica, klinceky, kardamon, badian, citrusova kora), domacim malinovym sirupom a pre dospelakov s brandy. Nieco z neho sa pouzije do kolaca, zvysok sa popija z hrncekov v podstate kazdy vecer ked sa vratime do tepla.

mischy00
Dnes o 19:22

Všetky tie guľôčky ( rozumej zostali nepodarky) , plné rumu, vyvalane v kokose, orechoch atď

Strana
z3