Ako zameranie sa na pozitívne veci ovplyvňuje náš mozog a psychiku?
Zaujali nás pútavé informácie o neuroplasticite, teda schopnosti mozgu meniť sa podľa toho, čomu venujeme pozornosť. Výskumy ukazujú, že keď sa dlhodobo zameriavame na pozitívne veci v živote, mozog posilňuje nervové dráhy spojené s príjemnými emóciami. Postupne si potom ľahšie všímame to, čo funguje, čo je bezpečné a zmysluplné.
Zároveň však platí aj opak – ak je naša pozornosť často upriamená na stres, obavy alebo negatívne myšlienky, mozog tieto vzorce posilňuje. Nejde o popieranie problémov, ale o to, kam dlhodobo smerujeme svoju pozornosť a ako tým ovplyvňujeme svoje prežívanie, emócie a reakcie v bežnom živote.
💬Ako to vnímate vy?
💬Máte pocit, že zameranie na pozitívne alebo negatívne veci ovplyvňuje vašu náladu a fungovanie?
💬Čo vám pomáha udržať si vyváženejší pohľad?"

Mne to funguje velmi. Hadam v kazdej oblasti okrem jednej. Akokolvek myslim na chudnutie a zdravu stravu. Aj tak neviem dlhodobo schudnut 🙂 a mam nadvahu. kazdopadne v inych veciach to celkom funguje.
Mne to funguje velmi. Hadam v kazdej oblasti okrem jednej. Akokolvek myslim na chudnutie a zdravu stravu. Aj tak neviem dlhodobo schudnut 🙂 a mam nadvahu. kazdopadne v inych veciach to celkom funguje.
@anonym_d67984 tomu chudnutiu treba pomoct myslou inak, napriklad nastavit si rezim, kaloricky deficit, vydrzat zapisovat si potraviny, vydrzat chodit po posilky, aj ked je blby den... Vela ludi to vzda, nie su dost odhodlani a dosledni. Myslenim na to, ze si chuda, sa nic nezmeni
Tieto teorie su take... Funguju len urcitej skupine ludi.
Mne napriklad pri depresii nepomohlo nic okrem liekov, akokolvek by som sa snazila mat sa uz lepsie, a ze som po tom sakramentsky tuzila zobudit sa a uz dokazat fungovat ako normalna, tesit sa z malickosti..
poslednu dobu mám s tým problem. Neustále žijem v strese, v hneve na ludi z rodiny a potom sa to odrzkadluje aj na mne. Chcela by som to zmeniť, okolnosti a ludia, ktorí mi ubližili ma zmenili :(
Ked je clovek pozitivny pritahuje pozitivne veci,situacie.Stres sposobuje vyhorenie,depresie a choroby.Vidime kolko ludi v dnesnej dobe je takto chorych,ved je to horsie ako covid,omnoho viac ludi na to trpi a nevedia najst radost zo zivota.
Pricom zivot sam o sebe je tak nadherny,tak krasny a ludia vidia len cierno,a cierno.
A kazdy clovek si je strojcom svojho stastia ale aj nestastia.Kolko zien dobrovolne trpi v hnusnom vztahu,je to ich rozhodnutie a zodpovednost za ich zivot,a o to horsie,ked su aj deti.Tam by uz ta matka mala viac rozmyslat,co je pre deti najlepsie.Ale nerozmyslaju,su sebecke a same trpia a trpia aj deti,lebo sa boja.Boja sa niest zodpovednost za svoj zniceny zivot a znicia tak dalsi,co opät vedie ako stafeta,ze toto maju deti ako normalne.
poslednu dobu mám s tým problem. Neustále žijem v strese, v hneve na ludi z rodiny a potom sa to odrzkadluje aj na mne. Chcela by som to zmeniť, okolnosti a ludia, ktorí mi ubližili ma zmenili :(
@anonym_70cdd5 ja mam presne to iste, stres, rodina, hnev a nie a nie sa posunut
@modrykonik v podstate s tým súhlasím, ale závisí to veľmi od životných okolností. Inak reaguje človek, ak príde o prácu a inak človek, ktorý príde o prácu, zároveň mu zomrie rodič a zistia mu vážne ochorenie
Žijem touto témou už druhý rok... Skúste pozrieť na YouTube neurovedca Joe Dispenza... Ak nerozumiete anglickým videám treba si v nastaveniach hodiť titulky. Pecka. Nenechajte sa odradiť slovami ako frekvencia, vizualizácie, manifestácie, kvantové pole... Toto poznanie zmení svet. A pre úplných skeptikov odporúčam pozrieť "štrbinový experiment" Keď som to videla prvý krát myslela som, že to je kúzlo 🙂 A to vlastne nie je kúzlo ale podstata reality. Takej ktorú si môžeme sami vytvoriť.
Naozaj odporúčam túto tému pozrieť, videá na YouTube sú zadarmo ❤️
Žijem touto témou už druhý rok... Skúste pozrieť na YouTube neurovedca Joe Dispenza... Ak nerozumiete anglickým videám treba si v nastaveniach hodiť titulky. Pecka. Nenechajte sa odradiť slovami ako frekvencia, vizualizácie, manifestácie, kvantové pole... Toto poznanie zmení svet. A pre úplných skeptikov odporúčam pozrieť "štrbinový experiment" Keď som to videla prvý krát myslela som, že to je kúzlo 🙂 A to vlastne nie je kúzlo ale podstata reality. Takej ktorú si môžeme sami vytvoriť.
Naozaj odporúčam túto tému pozrieť, videá na YouTube sú zadarmo ❤️
@emmily81 Štrbinový experiment je len v mikrosvete. Pre náš bežný svet neplatí, že môžeme byť na viacerých miestach súčasne. Neexistuje na to žiaden vedecký dôkaz. Mikrosvet má inú sadu pravidiel ako makrosvet a pojítko sa snažia fyzikova nájsť, no aj keď ho nájdu, nebudeme sa správať ako elektróny.

Výborná téma
Vplyv neuroplasticity je veľmi významný
Do dnesnej doby sa to veľmi hodí lebo táto vlastnosť mozgu sa velmi využíva a zneužíva,
takže je dobré si to uvadomovat a sebahodnotit potreby skutočne potreby , či je to v rámci vlastných hodnôt alebo ovplyvňované externe
A si sebareflexiou ,,aktializovat software,, do vlastných potrebnych nastavení