Aky mate nazor na zakusky s alkoholom pre deti do 10 rokov?
Je tam este nejaky alkohol vobec, ci to vyprcha? Mne sa obcas zda, ze este citim. Babka casto dava do dezertov alkohol a ponuka to detom.
Lebo aj take kvapky proti kaslu vedia byt alkoholove, tak ci to nevychadza na rovnako... a netreba robit dramu.
@anonym_autor Alkohol sa vyparí v pečením a v plnkách al zjedia pol plechu tak by to nemalo ublížiť. U nás sa to nikdy neriešilo. Ja používam rumovú aromu.
Kolace s alkoholovou plnkou by som detom nedavala.
Ja používam aromu a mam vystarane.
Inak, netreba deťom dať od babky a babke dojde, že cez teba vlak nejde a snáď pochopí 🙂
Moje deti nejedli kvapky proti kašľu roky, teda porovnávať to, ze je to za jedno ako koláčik od babky je bezpredmetné
ja take ani nepeciem, mne prekaza alkoholova chut, tym ze vobec nepijem, to citim okamzite
Nedavame detom ani sami nejeme, nechuti nam to. A porovnavat s liekom je zvlastne, ten predsa beries z nejakeho dovodu, nie len tak
pecenim sa alkohol odpari. v kreme asi zalezi kolko tam toho je.
a inak kopec cukroviniek v obchodoch obsahuje alkohol. okrem ineho aj taky croasant
Určite je to ok ak dieťa zje jeden kúsok a nie celý plech, teda nerob drámu
pecenim sa alkohol odpari. v kreme asi zalezi kolko tam toho je.
a inak kopec cukroviniek v obchodoch obsahuje alkohol. okrem ineho aj taky croasant
@pralinka25 aký croissant obsahuje alkohol?
@mirage vsetky tie, co vydrzia velmi dlho. seven days atd. je tam ako konzervant.
@mirage ako pise kocka nadomnou. a tych cukroviniek je viac. tusim aj deva, a je toho viac. nepamatam si ich vsetky.
Neboj sa mení tam liter koňaku
Alkohol sa pecenim strati.. a ta cajova lyzicka v celom kolaci ich urcite nezabije.. ja som podla babskych rad šupla starsej za lyzicku rumu ked jej zacali kiahne aby sa vysypala von a nie dnu.. a teda nic jej neni ani si nechodi odvtedy ulievat.. ak si s tym neni stotoznena daj detom u babky medovnik.vela sladkosti obsahuje alkohol aj z obycajnej Mily mozes nafukat...
Alkohol sa pecenim strati.. a ta cajova lyzicka v celom kolaci ich urcite nezabije.. ja som podla babskych rad šupla starsej za lyzicku rumu ked jej zacali kiahne aby sa vysypala von a nie dnu.. a teda nic jej neni ani si nechodi odvtedy ulievat.. ak si s tym neni stotoznena daj detom u babky medovnik.vela sladkosti obsahuje alkohol aj z obycajnej Mily mozes nafukat...
@saxana000 to s Milou a nafukanim z nej je vyvrateny mytus
@anonym_autor Zalezi co. Likerovu spicku nie 😆, ale ked babka naleje do plnky trochu rumu, tak ano. Bude to vonat rumom, ale asi nie alkoholom. Neriesila by som.
@anonym_autor Ha ha neboj nič, nám dávala starká ako deťom alpu na cukor,alebo kovku cukru keď nás bolel žakúdok,alebo hofmanské kvapky.Varila na kašeľ med s pivom a tu sbe všetky 🤷♀️ A nikoho to nelízlo ani alkoholici nie sme zato 😂😂😂😂
@anonym_autor Zase netreba hneď s toho robiť na koníku kovbojku.Tak svokre povedz ,že nech nedáva a hotovo.Alebo deťom nech nejedia a vybavené. (Aj tak na tajnáša budú 😁)
Aj tak si väčšina urobí po svojom.

Deťom vyvarena kvapka alkoholu v koláči neublíži....