icon

Aky mate nazor na zakusky s alkoholom pre deti do 10 rokov?

Dnes o 18:01

Je tam este nejaky alkohol vobec, ci to vyprcha? Mne sa obcas zda, ze este citim. Babka casto dava do dezertov alkohol a ponuka to detom.
Lebo aj take kvapky proti kaslu vedia byt alkoholove, tak ci to nevychadza na rovnako... a netreba robit dramu.

anonym_7922c5
Dnes o 18:03

Deťom vyvarena kvapka alkoholu v koláči neublíži....

anonym_0423b2
Dnes o 18:08

@anonym_autor Alkohol sa vyparí v pečením a v plnkách al zjedia pol plechu tak by to nemalo ublížiť. U nás sa to nikdy neriešilo. Ja používam rumovú aromu.

iwesska
Dnes o 18:15

Kolace s alkoholovou plnkou by som detom nedavala.

anonym_4df0dd
Dnes o 18:17

Ja používam aromu a mam vystarane.
Inak, netreba deťom dať od babky a babke dojde, že cez teba vlak nejde a snáď pochopí 🙂
Moje deti nejedli kvapky proti kašľu roky, teda porovnávať to, ze je to za jedno ako koláčik od babky je bezpredmetné

anonym_0628c8
Dnes o 18:19

ja take ani nepeciem, mne prekaza alkoholova chut, tym ze vobec nepijem, to citim okamzite

deedol
Dnes o 18:21

Nedavame detom ani sami nejeme, nechuti nam to. A porovnavat s liekom je zvlastne, ten predsa beries z nejakeho dovodu, nie len tak

pralinka25
Dnes o 18:49

pecenim sa alkohol odpari. v kreme asi zalezi kolko tam toho je.
a inak kopec cukroviniek v obchodoch obsahuje alkohol. okrem ineho aj taky croasant

marsmykkok
Dnes o 18:51

Určite je to ok ak dieťa zje jeden kúsok a nie celý plech, teda nerob drámu

mirage
Dnes o 18:52
@pralinka25

pecenim sa alkohol odpari. v kreme asi zalezi kolko tam toho je.
a inak kopec cukroviniek v obchodoch obsahuje alkohol. okrem ineho aj taky croasant

@pralinka25 aký croissant obsahuje alkohol?

deedol
Dnes o 19:00
@mirage

@mirage vsetky tie, co vydrzia velmi dlho. seven days atd. je tam ako konzervant.

pralinka25
Dnes o 19:15
@mirage

@mirage ako pise kocka nadomnou. a tych cukroviniek je viac. tusim aj deva, a je toho viac. nepamatam si ich vsetky.

mirage
Dnes o 19:15
@deedol

@mirage vsetky tie, co vydrzia velmi dlho. seven days atd. je tam ako konzervant.

@deedol aha, to nejem. lebo klasicky maslovy neobsahuje.

sisska96
Dnes o 19:23

Neboj sa mení tam liter koňaku

saxana000
Dnes o 19:25

Alkohol sa pecenim strati.. a ta cajova lyzicka v celom kolaci ich urcite nezabije.. ja som podla babskych rad šupla starsej za lyzicku rumu ked jej zacali kiahne aby sa vysypala von a nie dnu.. a teda nic jej neni ani si nechodi odvtedy ulievat.. ak si s tym neni stotoznena daj detom u babky medovnik.vela sladkosti obsahuje alkohol aj z obycajnej Mily mozes nafukat...

mirage
Dnes o 19:29
@saxana000

Alkohol sa pecenim strati.. a ta cajova lyzicka v celom kolaci ich urcite nezabije.. ja som podla babskych rad šupla starsej za lyzicku rumu ked jej zacali kiahne aby sa vysypala von a nie dnu.. a teda nic jej neni ani si nechodi odvtedy ulievat.. ak si s tym neni stotoznena daj detom u babky medovnik.vela sladkosti obsahuje alkohol aj z obycajnej Mily mozes nafukat...

@saxana000 to s Milou a nafukanim z nej je vyvrateny mytus

veselo_neveselo
Dnes o 19:35

@anonym_autor Zalezi co. Likerovu spicku nie 😆, ale ked babka naleje do plnky trochu rumu, tak ano. Bude to vonat rumom, ale asi nie alkoholom. Neriesila by som.

anonym_0423b2
Dnes o 21:57

@anonym_autor Ha ha neboj nič, nám dávala starká ako deťom alpu na cukor,alebo kovku cukru keď nás bolel žakúdok,alebo hofmanské kvapky.Varila na kašeľ med s pivom a tu sbe všetky 🤷‍♀️ A nikoho to nelízlo ani alkoholici nie sme zato 😂😂😂😂

anonym_0423b2
Dnes o 22:00

@anonym_autor Zase netreba hneď s toho robiť na koníku kovbojku.Tak svokre povedz ,že nech nedáva a hotovo.Alebo deťom nech nejedia a vybavené. (Aj tak na tajnáša budú 😁)
Aj tak si väčšina urobí po svojom.