icon

Výber účinného retinolu proti vráskam a starnutiu

janaspa
26. jún 2025

Mam 46r a chcem Acat s retinolom. Vrasky, spadnute lica, viecka....dakujem

hipuska
26. jún 2025

No, necakaj od toho zazraky. Cvicenie tvarovej jogy.

moonlight1210
26. jún 2025

@janaspa spadnute lica a viecka - ciastocne pomoze aj napravit postoj tela. Hlavne ak mas tendenciu nosit zvesene plecia, vysuvat hlavu dopredu (casto problem ludi, co sedia za pc cele dni v praci).
A tvarova joga vie zabrat.

Ucinne latky zazrak same o sebe zial neurobia. Pomozu stavu pokozky. Ovisnutie neodstrania.

janaspa
autor
26. jún 2025

@janaspa ja nečakám zazraky, starnutie je sucast zivota

o__o
26. jún 2025

Si tak 20 rokov pozadu... Samozrejme zacat mozes aj teraz, ale na vrasky, spadnute lica a viecka ti to nepomoze

simik22
26. jún 2025
@janaspa

@janaspa áno, starnutie je súčasť života, ale začať to riešiť v 46 rokov je dooost neskoro

janaspa
autor
26. jún 2025
@simik22

@janaspa áno, starnutie je súčasť života, ale začať to riešiť v 46 rokov je dooost neskoro

@simik22 no a?
@simik22 no a? Nieje to moja alfa omega. Svet mi na tom nestpji.

ktobytobolpovedal
26. jún 2025

Jezis ona sa na nieco pyta, odpoved k veci nikde, ale omacok plno 😂

Autorka ja som spokojna s retinolovym serom od la roche…ale cez leto ho nepouzivam.

nikaeli
26. jún 2025
@ktobytobolpovedal

Jezis ona sa na nieco pyta, odpoved k veci nikde, ale omacok plno 😂

Autorka ja som spokojna s retinolovym serom od la roche…ale cez leto ho nepouzivam.

@ktobytobolpovedal tie omáčky teraz majú význam.. retinolom môžeš vráskam ako tak predchádzať, spomaliť starnutie pokožky, ale už vzniknuté vrásky vďaka nemu nezmiznú. Retinol nespevní spadnuté líca, ani viečka 🤷🏻‍♀️ kupovať ho na tento účel je zbytočné.

muchotrafka298
26. jún 2025

Ziadne kremy, sera ani masky Ti nepomozu. Bohuzial, v tomto veku je uz neskoro a hlavne, toto su veci, co su odstranitelne chirurgicky, resp. za pomoci estetickej mediciny ich vies zmiernit. Uplne zbytocne budes za protivraskove kremy a sera vyhadzovat velke peniaze.

ktobytobolpovedal
26. jún 2025
@nikaeli

@ktobytobolpovedal tie omáčky teraz majú význam.. retinolom môžeš vráskam ako tak predchádzať, spomaliť starnutie pokožky, ale už vzniknuté vrásky vďaka nemu nezmiznú. Retinol nespevní spadnuté líca, ani viečka 🤷🏻‍♀️ kupovať ho na tento účel je zbytočné.

@nikaeli to je vsetko v poriadku… ale bolo by fajn aj odpovedat k veci

anitka_4
26. jún 2025

Ahoj,ja som tiež nedávno začala a predtým som si toho mega veľa prečítala,lebo mám citlivú pleť. Základ je vybrať si na začiatok sérum s nižšou koncentráciou, aby ho pleť tolerovala. Retinol je ako keby prvá forma vitamínu A,ktorú si potom telo mení na retinal. Ja som si teda priamo kúpila sérum s retinalom. Odporúčam Geek and gorgeous A game (0,05% retinal). Rutina by mala večer vyzerať takto: vyčistiť (bez kyseliny salycilovej,bez peelingov), dať si hydrataciu (toner, sérum s kyselinou hyalurónovou). Počkať,kým kompletne uschne a následne retinal. Na to krém. Toto sa robí tak 2x týždenne. Ak ti to sedí,tak pridás ďalšie dni. Postupne by si mala prejsť na použitie každý večer. Ak by sa ti zdalo,že aj tie dva dni ti nerobia na pleti dobre,tak použi sendvicovu metódu - hydratácia, krém, retinal a zas krém. A znova zvyšovať dni. Keď už budeš tolerovať všetko pekne,tak môžeš zvýšiť koncentráciu retinolu/retinalu. Niektoré zóny sú citlivejšie (okolie pier, oči,nosa) tak tam treba ozaj dobre krémovat. Vždy sa používa len také množstvo retinolu/retinalu o veľkosti hrášku. A posledná vec - to sérum urýchľuje procesy v pleti,preto na začiatku môžeš mať zrazu vyrážky,to po pár týždňoch prejde. Treba si dávať pozor na šupiny, červené fľaky,vtedy si na neho citlivá a je potrebné bud ten sendvic alebo nedávať tak často 🙂 ono to na prvú znie komplikovane,ale len si treba nájsť ten ideál

anitka_4
26. jún 2025

A zabudla som dopísať najdôležitejšiu vec - pri používaní retinolu musíš vždy používať ďalší deň spf 50.

nikaeli
26. jún 2025
@ktobytobolpovedal

@nikaeli to je vsetko v poriadku… ale bolo by fajn aj odpovedat k veci

@ktobytobolpovedal k veci je fakt, že kúpiť retinol a čakať, že mi vďaka nemu spevnie tvár, je jednoducho blbosť. Kočky tými reakciami ušetrili autorke niekoľko eur a možno aj pocit sklamania zo zistenia, že to nefunguje 🤷🏻‍♀️ je to uhol pohľadu..

Ale aby som nebola len negatívna, ja používam Kopaničiarsku žehličku od Panakeia.

nikam
26. jún 2025
@anitka_4

A zabudla som dopísať najdôležitejšiu vec - pri používaní retinolu musíš vždy používať ďalší deň spf 50.

@anitka_4 to velmi pekne napisala, robim to rovnako. Raz alebo dva krat za tyzden spravim exfoliaciu aha+bha kyselinami a rano pouzivam na striedacku niacinamid a c-vitamin. Plet mam peknu, ale znaky starnutia, ako ich opisujes, vidno, tym touto rutinou nezabranime.

moonlight1210
26. jún 2025
@janaspa

@janaspa aha, ja som pochopila, ze pre teba je priorita to ovisnutie pokozky. Na to je ucinne len cvicenie, ale pravidelne a uz tak povediac dozivotne.

Ak ide len o stav pokozky, tak rady, co ti dali vyssie.

maya_hi
27. jún 2025
@nikaeli

@nikaeli pri tvárovej joge ho však lektorky odporúčajú

vanilkovazmrzka
29. jún 2025

Na to je uz neskoro. Pouzivat ho samozrejme mozes, aby sa to vrasky neprehlbovali, ale tie co uz mas ti ziadne serum nevyhladi 🙂