Koľko kvapiek Algifenu je bezpečné užiť denne?

macka1996
23. máj 2025

Ahojte prosím vás viete mi povedať niekto koĺko max si môžem dat kvapiek algifenu . ?? mam 29 rokov . už týždeň ma boli hlava dr mi predpísala dnes algifen ze 3x 25 kvapiek . Dala som si ráno a vôbec nič. Známa mi hovorí ze to je veľmi málo 25 ze ona si dáva 50 kvapiek naraz alebo 40 ze len tak to pomôže. ..teraz večer som si dala 30 ako mi poobede poradili v lekárni a zas žiaden účinok len veľmi malinký. Ja sa celkovo liekov bojím. Čítala som ze 216 kvapiek človek max za deň môže rozdelený v 4 alebo koľkých dávkach. čiže aj keby si dám ráno 50 a náhodou večer 50 tak by som mala byt okej nie ? Vlastne sa teda pýtam ci je tu ešte teda niekto kto si dal 50 alebo 40 kvapiek a bol okej ..bojím sa aby mi to zas neuškodilo alebo co . Ďakujem píšem v rýchlosti. Prepáčte za chyby .

patka06
23. máj 2025

Príbalový leták si čítala?
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/algife...
Dospelí a dospievajúci vo veku 15 rokov a viac (a s telesnou hmotnosťou > 53 kg)

Odporúčaná dávka na zmiernenie bolesti je 20 – 54 kvapiek. Túto dávku možno po 6 – 8 hodinách opakovať.

Maximálna denná dávka u týchto pacientov je 54 kvapiek 4-krát denne (spolu 216 kvapiek), pričom časový odstup medzi jednotlivými dávkami musí byť minimálne 6 hodín.

limetka69
23. máj 2025

Kludne si daj 50 kvapiek. Nic sa ti nestane. Maximalne ta prestane boliet hlava

taktotedanie
24. máj 2025

V zivote mi algifen na bolest hlavy nezabral, nikdy
Su obela lepsie lieky, sama pises ze sa bojis liekov, kvapkas tu kvapky , krore ti podla mna aj tak nepomozu
Na tvojom mieste by som sa bala a riesila, ze ta tyzden boli hlava- to rozhodne nie je normalne!!

glade22
24. máj 2025

Algifen na bolesť hlavy? To čo za nové metódy?

macka1996
autor
25. máj 2025

@glade22 Áno v lekárni mi to čítala. používa sa pri migrénach