Chcem sa poradit. Otec mojho dietata bol dnes "zhadzovat" azbestovu strechu z nejakej starej chatky. Ale ze to "len" odmontovali srubky a z v celku dali dole. "Nic" sa neprasilo. Samozrejme, ked som sa to dozvedela, zakazala som mu prist domov. On samozrejme,ze och jej a zrusil ma. Mame doma rocne babatko. On je samozrejme cisty idiot, ktory robi len napriek a stavim sa, ze ostatni stali dole a on velky "sef" to daval dole sam, ved co. Nechapem, ako taky nezodpovedny clovek moze existovat a ze nemysli ani na vlastne dieta. Myslite si, ze sa nemam obavat? Normalne mam chut ich v momenta nahlasit
čoho sa mas obavat? Pride domov, osprchuje sa a po azbeste nebude ani stopy
Tiež by som sa v tomto prípade nebála.
Ja by som sa tiež nebála. Ale doma rovno sprcha, práčka… a muža ktorý je len “otec môjho dieťaťa” a “čistý idiot” by si mala radšej opustiť
Moj dedko robil takto, vam doma nic nehrozi..jedine jeho zdraviu, ked uz tak
@nikiki29 otec mojho dietata a cisty idiot, ktory necha doma samu zenu, ktora je od vcera seknuta a chceli si ju nechat v nemocnici a odmietla, lebo jej bolo jasne, ze on by sa o dieta nepostaral, lebo nevie ani vymenit plienku a namiesto toho ide na chatu s kamaratmj davat dole azbestove strechy? Myslim, ze sa este krotim. A to sa nevyjadrujem k ovela horsim veciam.
A čoho sa bojíš? Ako deti sme sa s eternitom hrávali. Stará strecha sa zhadzovala, boli sme pri tom. Žiadny problém nikdy s ničím.
@michellemary citala som, ze z oblecenia sa to neodstrani ani pranim. Preto to chodia demontovat firmy v skafandroch
@zuzanockamt no len vtedy neboli info, ktore su dnes. Dnes sa uz vie,ze sa to robit nema, je to nelegalne, to po prve, je to silne karcinogenne. A po druhe, nasledky toho sa mozu prejavit o 20/30 rokov
Nehnevaj sa, ale vy mate plno asi doma horsich problemov…ako azbest…
Info neboli, ale škodlivé to bolo rovnako. U nás to bolo pred cca 35 rokmi, keď sme sa pri starom dome s tým hrali. Žijem, nikomu nič nie je.
@jeennyv mame, mame. Najhorsie na tom je, ze on len pozera, ako pridavat dalsie a robit naprieky ako sa len da
Autorka
Mňa skôr zaujíma miesto azbestu, prečo vzniklo dieťa v takomto vzťahu. Manželia ste ? Nieste? Asi teda plán to nebol. Smutné.
Nechápem čo to tu niektoré zľahčujú. Pokial viem, odstranovat azbest môžu iba firmy na to určené, a robiť si to podomácky je zakazene. Oblecenie čo mal na sebe by som vyhodila a nie davala do pracky kde sa budú prat spoločne veci.
Oblecenie uz len zahodit, bude sa to uvolnovat, urcite nedavaj do pracky! On nech sa poriadne umyje, potom umyt vanu velkymi mnostvami vody. Idralne by bolo keby toto absolvoval inde a domov prisiel cisty. Bohuzial aj tak sa moze nieco uvolnit do vzduchu. Ale ublizil najma sebe, ked to vdychoval. Tvoj partner je totalne nezodpovedne decko, ale to uz asi vies.
,,my sme sa s tym hrali a nic sa nestalo", hej, kedysi neboli ani autosedacky ani antibiotika a ludstvo prezilo, ale za aku cenu. zivotne prostredie sa za komunizmu neriesilo a teraz ma kazdy vychodniar v sebe PCB latky a kto z 60+ teraz nema rakovinu tak je skor vynimka.
@zuzanockamt to, preco vzniklo dieta teba zaujimat nemusi. A v zivote by som nikomu takuto otazku nepolozila. Predstav si, ze manzelia sme a babatko bolo planovane. Predtym vztah taky ako je teraz nebol. Vies? Vztahy sa mozu pokazit aj casom. Ci vsetci, ktori maju deti a potom sa rozvedu im davas otazky, ze naco si robili deti? Odbornicky hodne modreho konika. Pytala som sa na azbest. Nie na rozoberanie mojho vztahu. Ty to mas doma samozrejme urcite idealne, ked mas cas a potrebu riesit vztahy ludi a veci mimo temu na modrom koniku o 12 v sobotu. Keby som sa tu nesla spytat tuto vec, tak ma ani nenapadne otvarat konika v sobotu o 12. A toboz cely rok by som ho ani neotvorila a necitala diskusie
Autorka
Áno, mám čas. Sedím si na slniečku na terase po mega obede. Oddych, relax. O chvíľu zase oddych vonku na dvore s deťmi, bazén a tak
@kristinka92 ved to, vsetky sa tu tvaria, ako keby nic. Ked viem, ze to je velmi skodlive a zakazane!! Tak by som to urcite nesla robit, ked mam doma male dieta a potom pride tak k nam? V tom obleceni? A ja to.mam davat prat do pracky, kde periem veci malej?! A umyvat vane, kut po nom, ked som seknuta a som rada,ze som rada? Ze sa to robilo pred 30 rokmi a nic nebolo. Nikto o tom nevedel a mali stastie. Ale nemuselo to tak dopadnut. Teraz ked viem,ze je to skodlive dobrovolne to pojdem robit? Chodia na to firmy a robia to v skafandroch, tak keby z toho nic nebolo, tak urcite to nerobia v skafandroch. Ale samozrejme to tiez len prezivaju a nic z toho nie je..
1.Tak je zjavne,že vy máte oveľa väčšie problémy ako toto.Tak ako sa ty pýtaš,ako môže existovať takýto nezodpovedný človek by sa teba dalo spýtať,že prečo si si s takým podľa teba nezodpovedným človekom spravila dieťa a vydala sa za neho.Rozpravky o tom,že predtým taký nebol ti nikto nezerie.
2.S azbestom sa stretávas denne bez toho,aby si o tom vedela
@zuzanockamt tak si uzivaj svoj dokonaly "modrokonikovsky" zivot keby si.mala.taky pekny, uzasny a bezstarostny zivot, tak nemas potrebu sediet na modrom koniku, citat diskusie, riesit niekoho vztahy, uplne mimo.temu a niekomu to tu pisat a presviedcat o tom, aky mas zivot. ale by si sa venovala napr. Detom
mne mala.spi, ked je hore, ani by mi nenapadlo vziat telefon do ruky a venovat sa diskusiam na modrom koniku a riesit vztahy inych a veci mimo temu, ale by som sa venovala jej.
ale mojou odpovedou som ta uzemnila co? Ze co za otazky kladies, ked o tom nevies nic, nic ta do toho nie je a pytala som sa na nieco ine. Mna by nikdy nenapadlo riesit zivot niekoho ineho. Len aby si nemala taky dokonaly zivot " podla teba" len na oko. Poznam vela takych, dokonalych, len manzel im potajomky zahyba a v spolocnosti kyda na manzelku, ale to ty nevies a nepocujes, tak mozno mas tiez takyto nejaky.dokonaly zivotik
Autorka
Uzemnila? Pobavila
Život mám geniálny. Dieťa takmer dospelé, druhé sa hrá, má sa s kým
paráda.
@doriiis predstav si, ze predtym sme takyto vztah nemali. Spraval sa inak, aj ja. Urcite keby to nefungovalo, nevydavala by som sa. Preco sa potom ludia rozvadzaju? Vsetkym.to pred svadbou neklapalo, nie? Vsetci boli takymi aj pred svadbou nie? Nie, predstav sa, ze ludia sa menia. A zvlast, ked pridu deti. Ludia uz maju ine priority, nazory a zalezi im na inych veciach. Poznas snad ludi, ktory sa za 10 rokov nezmenili? Lebo ja nie.
No tak sa rozved a hotovo.Robis z komára somára podľa mňa,ale budis.Ked manžela nevieš vystáť,tak sa rozved
@zuzanockamt tak si uzivaj pani dokonala
mne je smiesno z teba
ma s kym
tak ocividne nie s mamkou, ktora namiesto venovania sa detom si radsej komentuje modreho konika
a pozdravuj aj manzela
aby si o 10 rokov nezistila, aky mas "dokonaly" zivot
dokazovat ludom na modrom koniku aky.mas dokonaly zivot, len svedci o tom, ze az taky dokonaly nebude
@doriiis neboj sa, pracuje sa na tom. Ale na to som sa nepytala, ja si svoje vztahove problemy viem vyriesit aj sama, nepotrebujem na to rady z modreho konika, aby som vedela, ze ked nieco nefunguje, treba to ukoncit. Ja som sa pytala na situaciu, ktora je teraz.
Autorka
Ja už som vo veku, keď môžem hodnotiť, že som spokojná
Či sa máš obávať? Tak ho vymkni,vyhod mu čisté veci pred dvere.Osprchovat sa nech ide k niekomu inému a veci nech vyhodi.Voila.Problem vyrieseny
@zuzanockamt staci si pozriet tvoj profil na mk a tie citatiky, ktore tam zdielas a mam jasne o tvojom "dokonalom" zivote
ale bud stastna, ja ti to prajem
narozdiel od teba. Ocividne vek je, ale zial, len vek a nic ine
mne staci, ak v tvojom veku budem mat viac rozumu a hobby ine ako citat diskusie na modrom koniku a riesit veci, do ktorych ma nic. Lebo keby som mala taky dokonaly zivot, tak by ma citat a riesit diskusie na mk a vrtat sa do veci mimo temu, do ktorych absolutne nevidim a takto marnit svoj dokonaly den
asi nechcela a nemala potrebu. Ja idem radsej robit nieco produktivnejsie, ako marnit svoj nedokonaly zivot
dotahovanim s pani s dokonalym zivotom
@doriiis vymkni? On ma kluce
Autorka uplne odveci ale prave ked ma clovek fakt dobry pekny volny den, tak je cas na to si popisat s kamoskami a brazdit net. Preco nie . Von na terase, v meste na kave ked ides hoc aj sam v pohodicke alebo doma.Nemaju vsetci doma malinke deti ktorym sa treba ustavicne venovat. Tie casy obskakovania im vkuse za zadkom maju viacere z nas uz za sebou a teraz mame vela casu aj na seba. Ja normalne odpisujem kamoskam aj ked s mojimi chalanmi jem obed v podniku na terase a kecame. Nemam zviazane ruky. To len na margo toho co tu pises v komentoch
Ak to nerozbijali tak aký problém?
Osprchuje sa veci vypereš a vybavene.