Zdravím,píšem to tu lebo som nenašla žiadnu podobnú diskusiu
Od hema mám naordinované injekcie fraxiparin
Beriem ich od utorka kvôli zražaniu krvy ( trombóza )
Prvé tri boli ok trochu poštípalo a ok picham si do ramena na striedačku
Ale dnes keď my muž dával uz tu 4 tú tak vpych ok bolelo stpalo prešlo ale po 3 hodinách má začalo celé rameno bolieť a bolesť je taká že boli ma teda ten vpych a aj celá ruka okolo na dotyk aj keď sedím ležím bolí, mám pocit ako keby páli na dotyk aj bez, fakt nepríjemná sťípľava bolesť ktorá mi pretrváva do teraz , tiež som sa nedočitala nikde či môžem nejaký liek alebo niečo chladivé nato dať .... A tiež mám okolo toho taký menší opuch ... Neviem je to bežná reakcia alebo vedľajší účinok alebo zle pichnutie , mala to niektora ?
@simonaluk no mne osobne fraxiparin nesadol. Robili sa mi veľké červené hrčky po vpichu, ktoré svrbeli. Dr mi ho vymenila na clexan.
Nemal by sa pichať do svalu,ale naj do kožnej riasy na bruchu.
Ja mam nan alergiu... Mala som aj zvysene eozinofily v krvi... Zmenili mi to na clexane a uz nebol problem....
@simonaluk môže to by alergia, alebo zlý vpichu. Vyzerá to tak nevinne ten fraxiparine, ale moje brucho po 2 mesiacoch pichanie vyzeralo hrozne, hrče, modriny, opuch. Ani nohavice som nemohla nosiť, zohnúť sa na brucho. Musi sa fakt tá riasa na bruchu urobiť, bez poriadnej riasy sa také hrče obrovské urobia a dlho sa hoja, je to zlý vpich. Potom už len heparoidom potierať aby zmizli.
Na rameno studeny obklad.Pichať ďaľšie do brucha.
@simonaluk mala som modriny, cele brucho modre po polroku pichania. Potom som mala pauzu niekolko mesiacov od injekcii. Znova sa vyskytol problem, takze nasadili Fragmin a nasledne mi hemato schvalila prechod na tabletky. Tabletky su ale dost drahe, platis si plnu sumu. Kazdopadne, mesiac tak ci tak musis vydrzat na Fraxiparine. A potom sa pytaj dr. na Eliquis, ak si ho budes chciet platit
@guudy jasné chápem , dakujem teda za info
Len ja to mám teraz tak že ruka konečne prestala bolieť , ale ja som minulý týždeň zistila že som tehu 5 tt čiže len začiatok dnes ráno som začala krvácať kde mám aj krvné zrazeniny čiže samovoľný potrat mám to už dva krát za sebou čiže počkám a uvidím ale teraz neviem či si teda ten fraxiparín mám dávať alebo nie , počas krvácania
@simonaluk mrzí ma tvoja strata,všetko skonzultuj s lekárom. Mne po alergii na Fraxiparine naordinovali Clexane a bolo fajn. Drž sa...
@kikulienkadd ďakujem , áno budem ale teda najskôr až v pondelok
Pichajte do brucha-teda ak nie si extremne chuda, vytvoris riasu, stlacis pocas pichania, vtedy to necitis, trva to par sekund