Bolesť a opuch po injekcii Fraxiparine

simonaluk
3. máj 2025

Zdravím,píšem to tu lebo som nenašla žiadnu podobnú diskusiu
Od hema mám naordinované injekcie fraxiparin
Beriem ich od utorka kvôli zražaniu krvy ( trombóza )
Prvé tri boli ok trochu poštípalo a ok picham si do ramena na striedačku
Ale dnes keď my muž dával uz tu 4 tú tak vpych ok bolelo stpalo prešlo ale po 3 hodinách má začalo celé rameno bolieť a bolesť je taká že boli ma teda ten vpych a aj celá ruka okolo na dotyk aj keď sedím ležím bolí, mám pocit ako keby páli na dotyk aj bez, fakt nepríjemná sťípľava bolesť 😐 ktorá mi pretrváva do teraz , tiež som sa nedočitala nikde či môžem nejaký liek alebo niečo chladivé nato dať .... A tiež mám okolo toho taký menší opuch ... Neviem je to bežná reakcia alebo vedľajší účinok alebo zle pichnutie , mala to niektora ?

beataxxx
3. máj 2025

Pichajte do brucha-teda ak nie si extremne chuda, vytvoris riasu, stlacis pocas pichania, vtedy to necitis, trva to par sekund

mikitilik29
3. máj 2025

@simonaluk no mne osobne fraxiparin nesadol. Robili sa mi veľké červené hrčky po vpichu, ktoré svrbeli. Dr mi ho vymenila na clexan.

domka222
3. máj 2025

Nemal by sa pichať do svalu,ale naj do kožnej riasy na bruchu.

ikonica
3. máj 2025

Ja mam nan alergiu... Mala som aj zvysene eozinofily v krvi... Zmenili mi to na clexane a uz nebol problem....

rejka7
3. máj 2025

@simonaluk môže to by alergia, alebo zlý vpichu. Vyzerá to tak nevinne ten fraxiparine, ale moje brucho po 2 mesiacoch pichanie vyzeralo hrozne, hrče, modriny, opuch. Ani nohavice som nemohla nosiť, zohnúť sa na brucho. Musi sa fakt tá riasa na bruchu urobiť, bez poriadnej riasy sa také hrče obrovské urobia a dlho sa hoja, je to zlý vpich. Potom už len heparoidom potierať aby zmizli.🤔

guudy
3. máj 2025

Pichat je idealne do brucha. Pravdepodobne ste to zle pichli.
Po cca mesiaci mi vymenili fraxiparin za tabletky Eliquis 🥳
@simonaluk A prosim, pichat/vpich😬

rejka7
3. máj 2025

@rejka7 alebo tee tree oil potierať, poriadne vydezinfikovať, niekedy aj ihla je pochybnej kvality a neide pichnúť dobre, ako keby bola tupá a dávať pozor na žilky, to môže bolieť keď sa pretnú.

janinah
3. máj 2025

Na rameno studeny obklad.Pichať ďaľšie do brucha.

simonaluk
autor
3. máj 2025

@guudy A prosim, pichat/vpich😬 - áno ,ja viem mala som to prekliknuté a všimla som si to keď som už mala odoslané 😃
A tiež ste mali nejaký problém z injekciami alebo ? Lebo ja by som teda tiež bola skôr za tie tabletky

guudy
3. máj 2025

@simonaluk mala som modriny, cele brucho modre po polroku pichania. Potom som mala pauzu niekolko mesiacov od injekcii. Znova sa vyskytol problem, takze nasadili Fragmin a nasledne mi hemato schvalila prechod na tabletky. Tabletky su ale dost drahe, platis si plnu sumu. Kazdopadne, mesiac tak ci tak musis vydrzat na Fraxiparine. A potom sa pytaj dr. na Eliquis, ak si ho budes chciet platit 🙂

simonaluk
autor
3. máj 2025

@guudy jasné chápem , dakujem teda za info 🙂
Len ja to mám teraz tak že ruka konečne prestala bolieť , ale ja som minulý týždeň zistila že som tehu 5 tt čiže len začiatok dnes ráno som začala krvácať kde mám aj krvné zrazeniny čiže samovoľný potrat mám to už dva krát za sebou 🙁 čiže počkám a uvidím ale teraz neviem či si teda ten fraxiparín mám dávať alebo nie , počas krvácania

kikulienkadd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikulienkadd
3. máj 2025

@simonaluk mrzí ma tvoja strata,všetko skonzultuj s lekárom. Mne po alergii na Fraxiparine naordinovali Clexane a bolo fajn. Drž sa...

guudy
3. máj 2025

@simonaluk to ma mrzi, dalsi fraxiparin konzultuj s dr.
A krvacanie moze byt sposobene frax….neches skocit na pphotovost?

simonaluk
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonaluk
autor
3. máj 2025

@kikulienkadd ďakujem , áno budem ale teda najskôr až v pondelok

simonaluk
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonaluk
autor
3. máj 2025

@guudy tak na pohotovosť som volala opísala situáciu a dr. Nato len toľko že mám volať v pondelok na hema a tam povedia že ako ,ale pokial krvácam tak že tak nič neuvidí keby že idem

guudy
3. máj 2025

@simonaluk 🙄ustretovy lekar