Injekcie Fraxiparine v tehotenstve a po pôrode

pauli_cka
12. mar 2019

Ahojte mamky a budúce mamky, chcem sa opýtať, či niektorá máte skúsenosť s injekciami fraxiparine,ktoré ste si museli pichať v tehotenstve. Ja mám diagnostikované trombofilné stavy,beriem lieky na riedenie krvi,nariadili mi od 32.týždňa až do tretieho týždňa po pôrode pichať si namiesto liekov tieto injekcie. Momentálne som v 28.tt, tak čoskoro ma to čaká. Dosť sa bojím toho pôrodu kvôli tej diagnóze, mám už nepríjemnú skúsenosť so zrazeninami, dúfam, že počas pôrodu sa nestane žiadna komplikácia pre stratu krvi alebo niečo také...

benit
12. mar 2019

Ja som lezala na rizikovom s dcerou a vsetkym nam to pichali. Rodila som cisarskym a potom som dlho a dost krvacala. So synom som nelezala, nikto nerobil testy a nic som si nepichala. Fakt som mala pocit, ze to davali automaticky vsetkym rizikovym na oddeleni automaticky. Vsetky sme boli dopichsne, bolelo to jak das.

nikpa
12. mar 2019

@pauli_cka mne tiez pichali na rizikovom, 4týždne pred pôrodom a týždne po pôrode ale všetkým určite nie. Viem, ze pred sekciou sa Dr.pytal sestry či majú nachystanu krv. To ta nejdem strašiť ale zrejme pri takýchto prípadoch s tým automaticky rátajú a sú pripravení.

jankka1981
12. mar 2019

Ja som si pichala fraxiparin od začiatku tehotenstva a ešte dva mesiace po pôrode.

amieima
12. mar 2019

@pauli_cka ja som si tiež pichala fraxiparin (cca posledné 3 mesiace a mesiac po pôrode). Pôrod aj šestonedelie bez problémov.

pauli_cka
autor
12. mar 2019

@amieima dakujem, toto je môj pripad co sa dlzky "fraxiparovania" tyka 🙂 Tak som rada,ze to bolo OK

amieima
13. mar 2019

@pauli_cka len majte poznačené,čo vám na hematologií zistili a akú dávku fraxiparinu pichate. Nezabudnite to spomenúť pred pôrodom

sasanka605
15. mar 2019

Tiez mam trombofilny stav a picham si uz skoro rok, cca od 5 mesiaca 🙂 kym kojim tak nemozem prejst na tabletky takze je to v podstate na mne dokedy ale su aj horsie veci. Raz za den clexane sa da, z fraxiparinu som mala velke hrce po case. Porod bol v pohode.

pauli_cka
autor
17. mar 2019

@sasanka605 mozem sa opytat,kde sa to v tehotenstve picha? Normalne do brucha?

sasanka605
18. mar 2019

@pauli_cka kym bolo mensie brucho tak som davala skoro uplne na bok, neviem ci sa az tam mohlo ale tam to slo bez bolesti a potom stehna a ruky. Dokonca aj lavou rukou si picham aj teraz lebo sa robia hrce po case vsade

pauli_cka
autor
19. mar 2019

@sasanka605 ďakujem veľmi pekne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre