Môže byť priateľov postoj k financiám problematický?
Dobrý večer,
mám nového priateľa, kratúčko. Asi 3 mesiace. Keď som pred ním zmienila, že chodím každého pol roka k ortopédovi na pichanie kyseliny hyaurónovej do kolien, ihneď spomenul cenu, jedna injekcia stojí vyše 40,- na jednu injekciu. Že sa to platí celé. Na to som mu povedala, že nie, že je tam aj spolúčasť poisťovne, povedal, že aj tak je to drahé. Na to som oponovala, že 80,- Eur na pol roka ( do dvoch kolien) nie je až tak veľa, že to vychádza na 13,- Eur mesačne. Že minieme na väčšie blbosti a toto je na obnovu chrupavky. Povedal, že aj tak mi to nie je treba.
Bude toto lakomec ?
Tak to musis vediet ty... ale ja by som ho nechcela u mna je zdravie na prvom mieste aj vsetci moji ex aj sucasny partner tiez to tak vnima, ze zdravie je najdolezitejsie a ani si neviem predstavit, ze by este takto v zaciatkoch mi partner rozpraval, ci mi treba dat 2x do roka injekcie do kolien akebo nie.
Ze aj tak ti to netreba a ako on vie, ze ti to netreba a inak sa sprava v pohode ku tebe a v restike zaplati?
Minimalne blb to bude, ze sa na takychto veciach dohaduje s pomerne cerstvou frajerkou 😃
Dufam ze on mina mesacne 40e na cigarety a alkohol 😃
@colsami Áno, fajčí. Krabičku denne.
Tak mu vyrátaj krabičky na tvoje kolená a budete porozprávaní.
No ja chodim na taketo injekcie - bola som pred par dnami a bolo to cez 120€… kto vie, co by na to povedal 🤷♀️ Ale jeho je do toho nic, tvoje zdravie, tvoje peniaze. Navyse, on je doktor, ze vie posudit, ze ti ich netreba?
Lol, tak tomu by som dala rychle zbohom 😂 💶 🚩
No ja chodim na taketo injekcie - bola som pred par dnami a bolo to cez 120€… kto vie, co by na to povedal 🤷♀️ Ale jeho je do toho nic, tvoje zdravie, tvoje peniaze. Navyse, on je doktor, ze vie posudit, ze ti ich netreba?
@simsalabim Mám gonatrozú v kolenách, takže treba.
No tu niet o com...
Ved ja rozumiem, ze ti to nepichaji z rozmaru, ved ani mne. Ale on je doktor, ze vie, ze ti to netreba?
Naozajstna trufalost od fajciara konstatovat ze Ty zbytocne minas peniaze na svoje zdravie
No tak to bude uplny pako ked vravis ze on da krabicku denne a taketo reci ma. Prosim, urcite Tvoja situacia nebude ani v najhorsom sne tak zla, aby si bola odkazana na tento exemplar 🙏 hlavu hore a chod dalej, uz mu ani nic nevypocitavaj, maximalne dni do rozchodu 😃
No tak to bude uplny pako ked vravis ze on da krabicku denne a taketo reci ma. Prosim, urcite Tvoja situacia nebude ani v najhorsom sne tak zla, aby si bola odkazana na tento exemplar 🙏 hlavu hore a chod dalej, uz mu ani nic nevypocitavaj, maximalne dni do rozchodu 😃
@colsami "Exemplar"😂😂😂👍
Pripomína mi to ex, keď som si chcela niečo kúpiť - za svoje podotýkam, vždy mi na všetko povedal ze to nepotrebujem.
Ved ja rozumiem, ze ti to nepichaji z rozmaru, ved ani mne. Ale on je doktor, ze vie, ze ti to netreba?
@simsalabim panecku, ty sk riadne nadrozpoxet pána…Kto to kedy videl! 120€ za polrok…dúfam, že aspoň paralen máš doma lacnejší…. Smejem sa… máš pravdu, je to blb!
Autorka- mi so mnou by toto neriešil… resp. len raz- prvý a posledný… ako si to vôbec dovoľuje, sú to tvoje peniaze, tvoje zdravie… a ak kebyže nemajú mať účinnosť, pokiaľ je to aspoň možnosť vyhnúť sa operácii, lekár asi vie, prečo to skúša…
@simsalabim panecku, ty sk riadne nadrozpoxet pána…Kto to kedy videl! 120€ za polrok…dúfam, že aspoň paralen máš doma lacnejší…. Smejem sa… máš pravdu, je to blb!
Autorka- mi so mnou by toto neriešil… resp. len raz- prvý a posledný… ako si to vôbec dovoľuje, sú to tvoje peniaze, tvoje zdravie… a ak kebyže nemajú mať účinnosť, pokiaľ je to aspoň možnosť vyhnúť sa operácii, lekár asi vie, prečo to skúša…
@palicka presne 124,82€ 🙈 A poistovna doplacala cca 40€ na injekciu (ale kolena mam dve).
krabičku cigariet denne????😨
koľko teraz stoja? som nefajčiar,kopla by som ho do riti...vlastne ja by som sa s fajčiarom ani nezapodievala...
Ja platím takmer 70 za jednu, su asi silnejšie. Poslala by som ho kade ľahšie
Hmm a hned si sa bezala opytat sa na mk 🤣
čerstvý frajer a už ti vyčíta lekárske procedúry, ktoré ti pomáhajú, to je voláky mimoň.
asi sa boji žeby časom tento “výdaj” mohol prejsť na neho 🤣
@palicka presne 124,82€ 🙈 A poistovna doplacala cca 40€ na injekciu (ale kolena mam dve).
@simsalabim nebud marnotratna. naco su ti dve kolena 😂 nestacilo by aj jedno 😝
ak je toto realny clovek tak je to pablb a posli ho do obehu. idealne s tetovanim na cele ze je blbec
@simsalabim Ak tá odpoveď s gonatrózou pôsobila odmerane, ospravedlňujem sa. A ani to nebolo na Teba. Skôr myslené, na neho. Že áno na gonatrózu to treba.... Vidíš, on vie asi aj röntgen vyhodnotiť a popísať, keď má také odvážne tvrdenia, že mi to netreba.
Ja platím takmer 70 za jednu, su asi silnejšie. Poslala by som ho kade ľahšie
@lukbe Ja Sinovial, zatiaľ mám také slabšie. Ale pomáha mi to. Je to zatiaľ dostačujúce, pol roka vydržím 🙂
Čiže jemu sa zdá veľa tvojich 160€ ročne a on dá za cigarety keď vyfajčí krabičku niečo okolo 2000€ za rok (cigy stoja cca 5,50€) ….. tudy cesta asi nevede (aspoň nie rozumná) …… lakomec to nebude, keďže si dopraje, skôr je to debil
Ja trochu o inom, to ti ako nefajciarke (predpokladam ze si), nevadi ta zahulena smradlava hub.? Sprry za uprimnost. A ano, vyzera na riadneho…
Ja trochu o inom, to ti ako nefajciarke (predpokladam ze si), nevadi ta zahulena smradlava hub.? Sprry za uprimnost. A ano, vyzera na riadneho…
@maddie1711
@liv1 dievčatá som nefajčiarka, veru som ani nevedela, koľko stojí krabička cigariet. Ale tiež som tak tipovala, že od 5,- vyššie.
Požiadala som ho, aby pri mne nefajčil. Ale fajčiar je cítiť.
Ale ešte viac mi začalo vadiť, keď tieto injekcie začal fin. prepočítavať.
Ked cigarety su ok a zdravie minanie penazi, tak jedine cau a pa a nestracaj s takym cas.
Jasne, ze je to uplne ok vydavok na tvoje zdravie.
je to čistý debil, poslala by som späť do obehu. on tvoje peniaze investované do tvojho zdravia akým právom posudzuje? s takým by som sa nezapodievala ale že vôbec. jeden taký koment a čau
@autorka Každý z nás má iné priority. Poznám mnoho ľudí, kt. nadávajú, to a ono je drahé 👆 Ale keď pripomeniem: Ale, že prefajčíš 200 € za mesiac, to je v poriadku??? Už je dorozprávané 🤭 Pre mňa osobne obmedzené myslenie👉 Dovidenia šuhajko.
Moje peniaze, moje rozhodnutie a moje pravidlá 😉 Určite by mi nerozprával do toho, že injekcie nepotrebujem!

Minimalne blb to bude, ze sa na takychto veciach dohaduje s pomerne cerstvou frajerkou 😃
Dufam ze on mina mesacne 40e na cigarety a alkohol 😃