icon

Môže byť priateľov postoj k financiám problematický?

30. apr 2025

Dobrý večer,
mám nového priateľa, kratúčko. Asi 3 mesiace. Keď som pred ním zmienila, že chodím každého pol roka k ortopédovi na pichanie kyseliny hyaurónovej do kolien, ihneď spomenul cenu, jedna injekcia stojí vyše 40,- na jednu injekciu. Že sa to platí celé. Na to som mu povedala, že nie, že je tam aj spolúčasť poisťovne, povedal, že aj tak je to drahé. Na to som oponovala, že 80,- Eur na pol roka ( do dvoch kolien) nie je až tak veľa, že to vychádza na 13,- Eur mesačne. Že minieme na väčšie blbosti a toto je na obnovu chrupavky. Povedal, že aj tak mi to nie je treba.
Bude toto lakomec ?

mantilka
1. máj 2025

Ja by som s fajčiarom nechodila..
smrdí, obťažuje fajčením doma, susedov a vyhadzuje peniaze hore komínom. Keď deti nebudú mať, ale na cigarety bude musieť byť vždy!
Ceny cigariet idú hore. 2000 eur...veď to je jedna krásna dovolenka all inclusive pri mori 1x ročne. Za 10 rokov má na auto.
Keď teraz ti nedopraje pre zdravie, ako bude frflat každé jedno pichanie po svadbe alebo ti to rovno zákaże.
Už sa vyfarbil, niet čo dodať.
Sa divím, že po 3 mesiacoch je tak otvorený.

klara546
1. máj 2025

Tak či tak ťa časom nechá. Chlapi chcú ženy so zdravými kolenami, ktoré vládzu byť dlhšie na štyroch 😜

arianna25
1. máj 2025
@colsami

Minimalne blb to bude, ze sa na takychto veciach dohaduje s pomerne cerstvou frajerkou 😃
Dufam ze on mina mesacne 40e na cigarety a alkohol 😃

@colsami možno aj viac 😆 denne krabička 5,50€ plus drinkček 7€ x 30 dní... 😆

arianna25
1. máj 2025

Úplný debil to je.

huxy
1. máj 2025
@klara546

Tak či tak ťa časom nechá. Chlapi chcú ženy so zdravými kolenami, ktoré vládzu byť dlhšie na štyroch 😜

@klara546 no ja by som nečakala kým ma takýto debilko nechá. Verím, že autorka nie je odkázaná strácať čas s takým somárom čo smrdí od cigariet (ženy sa nechcú bozkávať s popolníkom), prefajčí mnohonásobne viac než ona investuje do svojho zdravia.

letfenixa
1. máj 2025

@autorka presne kvôli tým cigaretam sa mu to zdalo drahé, neprepočitaval to hneď aj na krabičky cigariet? Chvíľu som s takým bola a pre neho to bola základná jednotka na cenu čohokoľvek.

simsalabim
1. máj 2025

Autorka - aj ja som dostavala Sinovial, len teraz mi pichli daco ine, s vacsim obsahom, lebo ze vraj poistovna zacala doplacat na to tolko, ze cenovo ma to vyjde ako Sinovial a ucinnej latky v kolenach bude viac. Ale ten doplatok poistovne sa stale meni, uz si pamatam aj roky, ked nedoplacala poistovna nic a jedno koleno bolo cca 80€.

autor
1. máj 2025
@simsalabim

Autorka - aj ja som dostavala Sinovial, len teraz mi pichli daco ine, s vacsim obsahom, lebo ze vraj poistovna zacala doplacat na to tolko, ze cenovo ma to vyjde ako Sinovial a ucinnej latky v kolenach bude viac. Ale ten doplatok poistovne sa stale meni, uz si pamatam aj roky, ked nedoplacala poistovna nic a jedno koleno bolo cca 80€.

@simsalabim Ďakujem, že si ma upozornila na toto. Keď cenovo doplatok výjde približne rovnako, niet o čom. Ako sa prosím volalo to nové ?

autor
1. máj 2025
@huxy

@klara546 no ja by som nečakala kým ma takýto debilko nechá. Verím, že autorka nie je odkázaná strácať čas s takým somárom čo smrdí od cigariet (ženy sa nechcú bozkávať s popolníkom), prefajčí mnohonásobne viac než ona investuje do svojho zdravia.

@mantilka
@huxy Po tomto ma úplne odradil, nejak som precitla.

simsalabim
1. máj 2025

Pozrela som papiere - Quickclean 3ml. Nejaky svedsky liek. pred tym mi pichali Sinovial 2ml.

som_realistka
1. máj 2025

Tiež absolvujem podobnu liečbu, ale jedna injekcia je 80. A podotýkam, že potom zopár dní som úplný invalid, 24hod nevieš pohnúť poriadne kolenami lebo je to naplnené tekutinou, musíš sa šetriť a pomaly to rozchodiť, kým sa dostaneš do normálu, tak 4-5 dní. A je mi na vracanie mesiac pred ďalšou kurou. A určite by som to nebrala, ak by bola ina možnosť. Ale tvojj priateľ je co, lekár, že vie co ty potrebuješ a co nie? Povedz mu ze to nie je kozmeticka vec ale zdravotná a posli ho do prdele, lebo evidentne je to lakomec.

simsalabim
1. máj 2025
@som_realistka

Tiež absolvujem podobnu liečbu, ale jedna injekcia je 80. A podotýkam, že potom zopár dní som úplný invalid, 24hod nevieš pohnúť poriadne kolenami lebo je to naplnené tekutinou, musíš sa šetriť a pomaly to rozchodiť, kým sa dostaneš do normálu, tak 4-5 dní. A je mi na vracanie mesiac pred ďalšou kurou. A určite by som to nebrala, ak by bola ina možnosť. Ale tvojj priateľ je co, lekár, že vie co ty potrebuješ a co nie? Povedz mu ze to nie je kozmeticka vec ale zdravotná a posli ho do prdele, lebo evidentne je to lakomec.

@som_realistka nie kazdy na tie injekcie tak reaguje. Moja svokra hned beha ako srnka. ja to citim este niekolko dni. Co pomaha, je v den injekcie prikladat ladove obklady na kolena a sediet s vylozenymi nohami - toto mi velmi pomohlo dalsi den hned fungovat, pred tym som si musela brat dovolenku 1 den. manzel mi musel pomahat von z vane - po tych obkladoch som schopna vyliezt sama. A zalezi aj toho, ako ti to pichnu - niekedy je to horsie, niekedy lepsie. Niekedy jedno koleno OK a druhemu trva dlhsie sa spamatat.

bielasovicka
1. máj 2025

Kašli naňho. Je to fakt debil🤦🏼‍♀️

deti95060810
1. máj 2025

jasné že bude problém ohľadom financii... u mňa by skončil.

bielasovicka
1. máj 2025

A odpoveď na tvoju otázku, áno bude to problém.

dvanastka
1. máj 2025

Ja by som mu povedala, že cigarety mu netreba. Nech si peniaze radšej odkladá a môžete ísť na dovolenku. A bolo by vybavené.

vroni
1. máj 2025

Keď spočítam tvoje kolená proti jeho cigaretám, tak by si musela byť stonožka, aby si platila za kolená viac než on za cigy. A áno, so zvláštnym potešením by som mu túto informáciu obuchala o hlavu. Hoci, po tom, čo takéto čosi vybalil na frajerku po troch mesiacoch, chlapec asi nebude práve mysliteľ......

petronelag
1. máj 2025
@bielasovicka

A odpoveď na tvoju otázku, áno bude to problém.

@bielasovicka Aj ja si myslím, že to môže byť problém, muž nemá takto reagovať, ak žena potrebuje nejakú liečbu, ktorá sa aj hradí, hlavne, že jej to pomôže.

marca12
1. máj 2025

Toto by bola pre mna stopka. To nebude vhodny partner do zivota,ked sa uz teraz takto hulvatsky vyjadruje. U mna je to sedlak.

laila22
1. máj 2025

Tá krabička denne je ,,lacná,, (5x30=150€/mesiac) on si ničí zdravie za peniaze a tebe vyčíta, že starať sa o svoje zdravie je drahé .. Nejaký pomýleny je chlapec...

autor
1. máj 2025
@simsalabim

Pozrela som papiere - Quickclean 3ml. Nejaky svedsky liek. pred tym mi pichali Sinovial 2ml.

@simsalabim Ďakujem 🙂

autor
1. máj 2025
@marca12

Toto by bola pre mna stopka. To nebude vhodny partner do zivota,ked sa uz teraz takto hulvatsky vyjadruje. U mna je to sedlak.

@marca12 No veď áno, presne. Také malomeštiacke mi to prišlo. Ja vždy, keď mi niekto povie, že ide k lekárovi poprajem nech mu to dobre dopadne, lieky pomôžu. Úprimne. ... a mne tu ide niekto prepočítavať cenu 🤦🏼‍♀️

romiada
1. máj 2025
@anonym_autor

@colsami Áno, fajčí. Krabičku denne.

@autorka Krabičku denne? Takže svoje pľúca si kántri za cca 150eur mesačne. Ty si svoje telo/ kolená na rozdiel od neho za tu sumu podporuješ a liečiš. Milujem keď ľudia vyratavaju druhým čo koľko stojí a sami na seba sa kritickým okom nepozru. Fajčiari prefajčia takto za rok 1 dovolenkový budget.

katty123456
1. máj 2025

Bude to ne/ortopéd😏že ho pozdravujem a odkazujem že mne to výmenu kĺbu oddialilo o vyse10r..takže žiadne zbytočne
..a že do mňa pchalj aj nejaké kyselinky ovocne novum za 200e jedna inj..cize ty to máš ešte dobre .napokon plati ti ho on či ty?

katty123456
1. máj 2025
@klara546

@klara546 každá manželka po cca15-20r bude mať problémy s kolenami..snáď nebudú meniť len kv tomu?🤪dá sa zboku zvrchu..mladšia stojí podst viac😄

autor
1. máj 2025
@katty123456

Bude to ne/ortopéd😏že ho pozdravujem a odkazujem že mne to výmenu kĺbu oddialilo o vyse10r..takže žiadne zbytočne
..a že do mňa pchalj aj nejaké kyselinky ovocne novum za 200e jedna inj..cize ty to máš ešte dobre .napokon plati ti ho on či ty?

@katty123456 Ja si to platím

gov
Odpoveď bola odstránená
drobcek100
1. máj 2025

Stopercentne

sense
1. máj 2025

Nemusí byť lakomec len kolagén do kolena nie je pre neho podstatný, a cigarety sú pre neho podstatnejšie. Napr ja osobne ako nefajčiar by som nemohla byť s niekým kto fajci

martin96321
1. máj 2025
@domkakvet

Ze aj tak ti to netreba a ako on vie, ze ti to netreba a inak sa sprava v pohode ku tebe a v restike zaplati?

@domkakvet Preco by mal v restike zaplatit?🤣 To je najvacsi problem?😎