Som introvert - hľadám kamarátku v Bratislave
Ahojte, keďže na Modrom koníku sa stretávajú tisícky žien rôznych názorov, pováh, z rôznych prostredí a v rozličných životných situáciách, rozhodla som sa využiť túto platformu ako zoznamku, dúfajúc, že sa tu možno nájde osôbka, s ktorou by si sadol aj taký špecifický jedinec, ako som ja. 🙂 Mám 36 rokov a som introvertka, takže udržiavať priateľské vzťahy ma stojí väčšinou dosť veľa síl. Moje doterajšie priateľstvá, alebo teda nazvime ich asi skôr kamarátstva, sa takmer vždy viazali s prostredím či inštitúciami, v ktorých som sa pohybovala (školy, pracoviská, športoviská a pod.), ale mimo daných prostredí sme kontakt veľmi neudržiavali, takže vždy, keď som konkrétnu "bublinu" opustila, skončilo sa aj kamarátstvo. Čiže neboli to nikdy také tie hlbšie vzťahy, ktoré by mali dôvod pokračovať aj mimo prostredia, ktoré nás spájalo.
Momentálne by som povedala, že mám skôr len veľa známych, ale málo skutočných kamarátov (ak vôbec nejakých). So známymi v mojej aktuálnej bubline sa mi ťažko hľadajú prieniky na rozhovory a spoločné aktivity, pretože máme väčšinou rozdielne záujmy, názory a riešime celkom iné životné situácie. Keď sa aj občas stretnem s nejakou takouto svojou známou, často sa cítim osamelejšia a viac "divná" ako predtým. Čiže zvykla som si väčšinu svojich voľnočasových aktivít (kino, divadlo, šport, turistika, wellness, výlety, pikniky, cestovanie a pod.) vykonávať sama, ale občas (a možno aj častejšie) by mi dobre padlo zdieľať tieto rozličné zážitky s niekým podobne zmýšľajúcim.
Vlastne funkciu "najlepšej kamošky" u mňa v minulosti zastávali takmer vždy moji partneri, čo však asi nie je úplne ideálny stav, lebo to zvyšovalo moju naviazanosť na daného človeka a možno to aj na druhú stranu pôsobilo trochu zväzujúco.
Som teraz krátko po rozchode a možno aj preto o niečo intenzívnejšie ako bežne cítim, že by som v živote potrebovala konečne aj ten "inštitút" skutočného ženského kamarátstva. Mužské kamarátstva už nevyhľadávam, keďže doteraz to z mojich skúseností vždy stroskotalo na tom, že druhá strana chcela niečo iné ako kamarátstvo. Nechcem však, aby to vyznelo, že si hľadám len nejakú náplasť v ťažšom období, ale naozaj mám záujem dlhodobo investovať čas a energiu do budovania kamarátskeho vzťahu, ktorý by obidvom stranám prinášal radosť.
Skúsim sa tu teraz v skratke opísať a možno sa v tom niektorá z Vás tiež tak trochu nájde. Som slobodná a bezdetná, ale rodinu by som mať chcela, zatiaľ sa však pre mňa misia hľadania vhodného životného partnera nikdy neskončila úspechom. Som veriaca, dalo by sa povedať, že praktizujúca, ale tak trochu svojím vlastným spôsobom, nestotožňujem sa so všetkým z učenia katolíckej cirkvi, no viera je v mojom živote dôležitá, i keď od "správnej" kresťanky mám na míle ďaleko. Mám blízko ku kultúre, umeniu a prírode. Často chodím do kina najmä na európske artové filmy, ale nemám problém si pozrieť aj niečo komerčnejšie, ak chcem napríklad len vypnúť, rada by som častejšie zavítala aj do divadla, občas tiež dostanem chuť na špecifický kultúrny zážitok typu balet, opera, koncert vážnej hudby, ale klasickú modernú hudbu si veľmi "nejdem". Milujem knihy (obľúbení autori napríklad Terry Pratchett, Ján Johanides, Kafka, Marquez, Woolfová, Milorad Pavić...). Okrem toho ma baví aj kadečo kreatívne vyrábať (dávnejšie som absolvovala kurz keramiky a rada by som ešte v budúcnosti vyskúšala niečo podobné). Mojou slabosťou je nakupovanie originálnych kúskov oblečenia v sekáčoch a na Vinted a nekonečného množstva (najmä handmade) doplnkov, milujem vytvárať svoj osobitý štýl, ktorý je ale s pribúdajúcimi rokmi čoraz menej extravagantný. 🙂 V posledných rokoch som objavila aj čaro športu, ktorému sa teraz dosť aktívne venujem, z tradičnejších je to napríklad joga, turistika a plávanie, ale najmä sa teda venujem jednému menej tradičnému, o ktorom rada porozprávam viac, ak by Ťa to zaujímalo. Som dosť dobrodružný človek, no zároveň rada zostávam vo svojej komfortnej zóne, takže tieto dve protichodnú tendencie sa vo mne trochu bijú pri cestovaní, ktoré som doteraz z veľkej časti absolvovala sama. Nepovažujem sa za nejakú veľkú cestovateľku, ani nemám porátané krajiny, v ktorých som už bola, ale baví ma spoznávať nové miesta, kultúry, jedlá a hlavne milujem more. Podarilo som mi vycestovať už aj mimo Európy (Ázia, Afrika) a rada by som niekedy zavítala ešte do Južnej Ameriky. Mojím takým dlhodobým životným cieľom je dávať viac zo seba pre iných (napr. formou dobrovoľníctva), lebo mi často chýba pocit naplnenia a zmysluplnosti, asi by to však chcelo z mojej strany viac odhodlania. Ešte možno pre niekoho bude zaujímavý môj typ osobnosti podľa testu 16 Personalities - INFP-T (mediátor). Znamenie zverokruhu vodnár, vraj teda veľmi typický, ale ja na astro a ezo záležitosti nie som. 🙂. Ako tak pozerám, veľmi "v skratke" sa mi to nepodarilo. :D
Samozrejme, vôbec to neznamená, že chcem obmedzovať svoje potenciálne budúce kamošky len na katolíčky a singles, práve naopak, rada sa obohatím aj spoznaním iného "sveta", ak budeš ochotná sa oň podeliť. Ale boli by fajn nejaké styčné body, minimálne čo sa týka záujmov a temperamentu.
Ak si zvládla dočítať až sem a prípadne Ťa niečo v mojom texte oslovilo alebo s Tebou zarezonovalo, budem rada, ak sa mi ozveš. Môžeme sa následne stretnúť a overiť si, či by sme si rozumeli aj v reálnom živote a chceli spolu tráviť nejakú časť voľného času, a pokiaľ by sme zistili, že si až tak nesedíme, tak sa, samozrejme, nič nedeje.
Ty kokso, taky dlhy prispevok. Naco take dlhe vypisujea?
@anonym_b4e002 Náhodou podľa mňa veľmi sympatický príspevok, určite lepší ako keď niekto hľadá kamošku a nepovie o sebe ani bu ani mu... ak ťa to nebavilo dočítať, asi to nie pre teba... ja som síce zďaleka, ale autorke držím prsty
@anonym_b4e002 Náhodou podľa mňa veľmi sympatický príspevok, určite lepší ako keď niekto hľadá kamošku a nepovie o sebe ani bu ani mu... ak ťa to nebavilo dočítať, asi to nie pre teba... ja som síce zďaleka, ale autorke držím prsty
@anonym_4ae670 no jasne ze som tuto Geschichte necitala
@anonym_b4e002 na to ze je introvertka, sa celkom pekne otvorila
@anonym_b4e002 na to ze je introvertka, sa celkom pekne otvorila
@anonym_b58b88 Dala ai zalezat na trollovacej teme
Ak je pre teba velmi narocne udrzat priatelstvotak pre druhu stranu je to tak isto
Furt introverta niekam tahat robit mu program kym on sam nikdy nic nevymysli, furt sa pytat ides? A preco nejdes? Ale pod.....
koho to ma bavit? To je jak tahat za sebou drevenu karu na vylet co furt skripe....