icon

Kozmetika Nivea: Klesá jej kvalita podľa užívateľov?

30. apr 2026

Ahojte, v poslednom case dost citam, ze kozmetika nivea je strasny bordel a odpad.
Zvazujem od nich opalovacie kremy. V minulosti som kupovala Avene alebo La roche. Minuly rok mi komplet vsetko zafarbili…
Kedysi som Niveu pouzivala vela (napr.Nivea soft manzel pouziva doteraz), vekom som presla na ine znacky (la roche, Avene, eucerin a v poslednom case KK)… ale vzdy som ju povazovala za vcelku kvalitnu znacku… ale teraz neviem 😁
Pouzivat to budu aj deti

muchotrafka298
30. apr 2026

Pri tych cenach ja toto uz nekupujem. Casto mavaju lekarne akcie 1+1 zadarmo napriklad LRP alebo Avene, tak radsej si kupim tam. Pride mi to kvalitnejsie a za podobne sumy ako drahsie drogeriove znacky bez zlavy v plnych cenach. Proti NIVEA znacke nic nemam, pouzivam sama od nich odlicovat na oci a lepsi som pre seba nenasla.

gabrielkamajeckka
30. apr 2026

Ahoj, hľadaj NON-TOXIC kozmetiku. Treba čítať zloženie a nie "recenzie" od báb na internete, pokiaľ nie sú založené na zložení.

To, že niekomu niečo príde kvalitné, vôbec nič o kvalite nehovorí.

gabrielkamajeckka
30. apr 2026

Porzi si napríklad značku: SALT & STONE

autor
30. apr 2026

Mne ide hlavne teraz o tie opalovacie kremy…

gabrielkamajeckka
30. apr 2026
@anonym_autor

Mne ide hlavne teraz o tie opalovacie kremy…

@anonym_autor veď si pozri SALT and STONE opaľovací krém.

autor
30. apr 2026
@gabrielkamajeckka

Porzi si napríklad značku: SALT & STONE

@gabrielkamajeckka a ja nejdem uplne touto cestou. Ale dakujem 🙂

gabrielkamajeckka
30. apr 2026
@anonym_autor

@gabrielkamajeckka a ja nejdem uplne touto cestou. Ale dakujem 🙂

@anonym_autor Rozumiem, tak si ďalej dávaj do tela škodlivé látky, ktoré spôsobujú zdravotné problémy. Nemáš za čo.

autor
30. apr 2026
@gabrielkamajeckka

@anonym_autor Rozumiem, tak si ďalej dávaj do tela škodlivé látky, ktoré spôsobujú zdravotné problémy. Nemáš za čo.

@gabrielkamajeckka dakujem. Nerozumiem sice takemuto spravaniu, ale tak kazdy sme nejaky 🤷‍♀️
Pekny den aj tebe

isis234
30. apr 2026

@anonym_autor používala som tiež veľmi dávno Nievu, aj telové mlieka mali super, aj jemnú vôňu. Zmenili sa, Preto kupujem v Oriflame.
Na opaľovanie používam Ziaja kakaové maslo v spreji. nemám suchú pokožku, men vyhovuje. nespálim sa. Majú i v DM, vyskúšaj

zuzana2910
30. apr 2026

Ja mám rada značku Nivea, tmvonodry klasika krém mám doma, v taške vždy...opaľovacie tiež dcéram kupujem, muž používa tiež, sprchové gély tiež, ja som si obľúbila aj krém na tvár q10, bb krém od nivea používam dlho, detto sprej. Chémia je všade, aj v bio prírodnej kozmetike..

sisaka
30. apr 2026
@zuzana2910

Ja mám rada značku Nivea, tmvonodry klasika krém mám doma, v taške vždy...opaľovacie tiež dcéram kupujem, muž používa tiež, sprchové gély tiež, ja som si obľúbila aj krém na tvár q10, bb krém od nivea používam dlho, detto sprej. Chémia je všade, aj v bio prírodnej kozmetike..

@zuzana2910 chémia je všade, ale prečo sa jej nevyhnuť, keď vieme o nej a aj ako škodí.
Keď existuje krém bez parabenov, či ropných produktov prečo by som si nekúpila práve ten a zvolila nejaký plný škodlivín?

motylik2559
30. apr 2026
@sisaka

@zuzana2910 chémia je všade, ale prečo sa jej nevyhnuť, keď vieme o nej a aj ako škodí.
Keď existuje krém bez parabenov, či ropných produktov prečo by som si nekúpila práve ten a zvolila nejaký plný škodlivín?

@sisaka Ahoj a vies o tom,ze parabeny su skor prospesne ako skodlive?😄🤷‍♀️
Parabény množenie baktérií a plesní znemožňujú. Vďaka nim môžete kozmetické prípravky používať i dlhšiu dobu. Mnohým výrobkom by po otvorení rýchlo vypršala trvanlivosť, keby neobsahovali práve parabény. Mikroorganizmy, baktérie a plesne sa totiž ihneď po otvorení dostávajú dovnútra prostredníctvom kontaktu s našou pokožkou. Vo vnútri kozmetiky založenej na vodnej báze sa potom veľmi rýchlo rozmnožujú. Tým dôjde ku kontaminácii prípravku, ktorý vám následne môže spôsobiť i nepríjemné ochorenia.
Ono nie je chemia ako chemia, nie vsetko co sa zda na "pohlad" a akysi precitany clanok, nie je hned take skodlive. Zrejme menej ako mozne ine zlozenia. Kebyze clovek chce vsetko bez chemie, ani za mak nicoho skodliveho, moze ist kamsi do hor, natrhat si bylinky a spravit si vlastne produkty...lebo myslim,ze vsetka kozmetika ma aspon "cosi skodlive", co pritom vobec nemusi nam uskodit🤷‍♀️

drews_beauty
30. apr 2026

Kde sa píše, že je to "bordel" prosím? Na základe čoho? 🙄
Nivea je regulovaná kozmetika, normálne formulovaná. Ak ti vyhovuje, tak ju používaj.

drews_beauty
30. apr 2026
@gabrielkamajeckka

@gabrielkamajeckka koža je ochranná bariéra, ktorá je zložená z vody a z oleja. Viete, aké je náročné nájsť molekulu, ktorá vie prekonať tieto dve látky? Látky totiž bývajú rozpustné buď v oleji alebo vo vode. Málokedy v oboch. Tatkiež by tá molekula musela mať správnu veľkosť, aby dokázala preniknúť až do krvi.
Preto koža neprepúšťa to, čo na jej povrch dáme. Dávno by sme ako ľudstvo vyhynuli. Veď si zoberte, čo všetko chytáte rukami - muži motorový olej, rôzne čistiace prostriedky, hlinu, lepidlá, dezinfekcie, deti sa farbia fixkami, robí sa bodypainting.. ak by to koža prepúšťala, bolo by po nás 🙂

anonym_ba9c7d
30. apr 2026
@gabrielkamajeckka

@gabrielkamajeckka Teba už úplne osprostel ten marketing strachu :D

anonym_2d6f0d
30. apr 2026

@anonym_autor ked kupis v zapadnej Europe Niveu je to rozdiel oproti nam, lenze mi mame ine chute...!

sisaka
30. apr 2026
@motylik2559

@sisaka Ahoj a vies o tom,ze parabeny su skor prospesne ako skodlive?😄🤷‍♀️
Parabény množenie baktérií a plesní znemožňujú. Vďaka nim môžete kozmetické prípravky používať i dlhšiu dobu. Mnohým výrobkom by po otvorení rýchlo vypršala trvanlivosť, keby neobsahovali práve parabény. Mikroorganizmy, baktérie a plesne sa totiž ihneď po otvorení dostávajú dovnútra prostredníctvom kontaktu s našou pokožkou. Vo vnútri kozmetiky založenej na vodnej báze sa potom veľmi rýchlo rozmnožujú. Tým dôjde ku kontaminácii prípravku, ktorý vám následne môže spôsobiť i nepríjemné ochorenia.
Ono nie je chemia ako chemia, nie vsetko co sa zda na "pohlad" a akysi precitany clanok, nie je hned take skodlive. Zrejme menej ako mozne ine zlozenia. Kebyze clovek chce vsetko bez chemie, ani za mak nicoho skodliveho, moze ist kamsi do hor, natrhat si bylinky a spravit si vlastne produkty...lebo myslim,ze vsetka kozmetika ma aspon "cosi skodlive", co pritom vobec nemusi nam uskodit🤷‍♀️

@motylik2559 chvalabohu môžme si všetci vybrať, čo si dáme na pokožku. Niekto mávne rukou, niekto nie.
Nesúhlasím akurát s prístupom, vo všetkom je chémia, tak kašlime na to, čo jeme, pijeme, čo si obliekanie, čo si dávame na pokožku a kupujme všetko za radom.

motylik2559
30. apr 2026
@sisaka

@motylik2559 chvalabohu môžme si všetci vybrať, čo si dáme na pokožku. Niekto mávne rukou, niekto nie.
Nesúhlasím akurát s prístupom, vo všetkom je chémia, tak kašlime na to, čo jeme, pijeme, čo si obliekanie, čo si dávame na pokožku a kupujme všetko za radom.

@sisaka Drews_beauty to pekne vysvetlila ohladom tej pokozky. A je rozdiel jest a pit chemiu- kedze to ide priamo do tela - do zaludka a potom aj dalej co naozaj moze sposobit kadeco a je rozdiel nieco riesit cez pokozku ako neskodnu niveu🤷‍♀️ Ja nehovorim, ze ludia maju brat radom hlava nehlava. Ale zas nerobit hned zo vsetkeho halooo tiez by nemuseli😄🤷‍♀️ Mne to pride ako keby uz ludia rozmyslali len stylom - bud biela alebo cierna a ziadne ine neexistuje, len z extremu do extremu. Pritom aj jeden, aj druhy ten opacny extrem je na houby. Zatial ci som pouzivala Niveu, Palmolive, Dove, alebo aj co ma Dm svoju znacku, tak som sa z nicoho nevysypala, nemala som ziaden kozny problem a vlastne za cely zivot som neriesila kozne problemy, a to som prevazne Niveu pouzivala- ci modry krem, ci nivea soft, telove mlieko, sprchovy gel, cokolvek a som tu a nazive😄 Keby tomu nieco bolo, tak vzhladom na to odkedy ju pouzivam a kolko mam rokov by som podla niektorych vystrasenych zien mala mat uz min.rakovinu alebo ine strasne choroby🤦‍♀️ Netvrdim,ze niektore vyrobky mozu byt ozaj skodlive, ved nech ich nekupuju, ako aj potraviny a neviem co este...ale tato tema bola o Nivea, a teda pride mi ozaj smiesne to tak nafukovat. Uz tu bola ani nie tak davno ohladom tejto znacky tema, no ozaj sa mi nad niektorymi odpovedami pozastaval rozum...ale ok, kazdeho nazor aj vec, len si neviem predstavit aky sterilny zivot niektorí ludia zrejme vedu🤦‍♀️🙏😄🤷‍♀️