Krémové koláče
Iba ja nechápem že ako vydržia krémové koláče , košíčky do Vianoc ? Teraz pozerám FB a kopec žien už spravili aj krémové plnky a je mi z toho normálne zle keď vidím.
@sisska96 preco by nemali vydržať? V čom vidíš problem?
@sisska96 Však každý rok to tak ženy, tak keby to bolo zlé tak by to nerobili. Každý robí tak ako mu vyhovuje.
@sisska96 preco by nemali vydržať? V čom vidíš problem?
@markusrasford však to je krem kde je buď mlieko šľahačka , mascarpone,maslo atď. Džem vydrží no ale mliečne ??? No pre mňa týždňové krémové je staré
@markusrasford však to je krem kde je buď mlieko šľahačka , mascarpone,maslo atď. Džem vydrží no ale mliečne ??? No pre mňa týždňové krémové je staré
@sisska96 ved maju zaruku a keď je svadba tak si snáď nemyslíš ze den pred svadbou sa pecie. A všetky krémy prejdú tepelnou úpravou.
@sisska96 vsak nikto ta nenuti to jest. Kazdy nech spravi ako sam uzna za vhodne. Ty sa z nich nepotentockujes, ked, tak sa to stane im.
@sisska96 ved maju zaruku a keď je svadba tak si snáď nemyslíš ze den pred svadbou sa pecie. A všetky krémy prejdú tepelnou úpravou.
@viestta
@markusrasford no už som sa potentovala aj u babky muža aj na jednej svadbe , takže fajnove hnačky na 3 dni boli grátis ku Sviatkam . Bohvie kedy už boli spravené tie fajnove zákusky
Tiež som robila už aj nejaké krémové košíčky, ale nie je to, že na Vianoce... koláčiky jeme tak ako počas roku, tak aj počas adventu, čiže to že by som teraz vyvesila čo som napiekla, neznamená, že mi to bude týždeň do Vianoc stáť v chladničke 🙂
@markusrasford krémy naozaj neprechádzajú tepelnou úpravou 😅 a na svadbu sme vyberali tak cukráreň, že sme vedeli, že budú čerstvé...
@markusrasford krémy naozaj neprechádzajú tepelnou úpravou 😅 a na svadbu sme vyberali tak cukráreň, že sme vedeli, že budú čerstvé...
@lindous zaujímavé tvrdenie. Zajtra ti sem pošlem recepty kde krém prechádza tepelnou úpravou. Bud trpezlivá.
@lindous ja som este nejedol košický s mascarpone alebo so šľahačkou ani tvarohový krémom. Je možné že ty dávaš tepelne neupravené krém sto ľudí sto chutí ako by povedal Danko ktorý robí medovničky
@lindous zaujímavé tvrdenie. Zajtra ti sem pošlem recepty kde krém prechádza tepelnou úpravou. Bud trpezlivá.
@markusrasford jasné, že sú aj varené krémy, či už sa šľahajú nad parou a pod., nemusíš mi posielať recepty, nevyjadrila som sa teda úplne presne, ale nadviazala som na autorku, ktorá hovorila o šľahačkových a mascaropone krémoch, ktorým ja plním napríklad tartaletky
@markusrasford jasné, že sú aj varené krémy, či už sa šľahajú nad parou a pod., nemusíš mi posielať recepty, nevyjadrila som sa teda úplne presne, ale nadviazala som na autorku, ktorá hovorila o šľahačkových a mascaropone krémoch, ktorým ja plním napríklad tartaletky
@lindous tartaletky sú fakt také vianočné zakusky
@lindous skus sa vyjadrovať presne. Aby zbytočne nedošlo k nedorozumeniu. A tam kde idú vajicka si obzvlášť vyžadujú tepelnú upravu
@lindous tartaletky sú fakt také vianočné zakusky
@markusrasford u nás áno, ako vravíš sto ľudí, sto chutí 🙂 a teda autorka hovorí zjavne o takýchto typoch plniek tiež, odpovedal si jej na komentár o šľahačkových a mascarpone plnkách, že prejdú VŠETKY tepelnou úpravou a ja som reagovala na to...
@markusrasford u nás áno, ako vravíš sto ľudí, sto chutí 🙂 a teda autorka hovorí zjavne o takýchto typoch plniek tiež, odpovedal si jej na komentár o šľahačkových a mascarpone plnkách, že prejdú VŠETKY tepelnou úpravou a ja som reagovala na to...
@lindous dal som úlohu Al nech mi napíše ktoré koláče sú " vianočne" no tvoje obľúbené tartaletky sa tam nenachádzajú. Ale sto ľudí sto chutí...
@lindous dal som úlohu Al nech mi napíše ktoré koláče sú " vianočne" no tvoje obľúbené tartaletky sa tam nenachádzajú. Ale sto ľudí sto chutí...
@markusrasford myslím, že nie je vôbec podstatné či hovoríme o tartaletkách, ktoré som uviedla ako príklad, lebo ich robím ja alebo inom krémovom koláčiku, ani či sú typicky Vianočné, ale že autorka vyslovene napísala aké krémy myslí a teda reagujem na to 🙂
@markusrasford hej, lebo všetci pečieme na vianoce iba koláče ktoré ti tá tvoja AI uviedla ako "vianočné"...
@markusrasford a nie je ti uplne jedno kto ake kolace pecie na Vianoce? Je nejaka norma, ktora urcuje, co sa moze a co sa nesmie konzumovat na Vianoce? Kazdy si napecie (kupi) take ako jemu chutia. ked chce taraletky, tak bude mat taraletky. Miesto AI pouzivaj hlavu, ak to este vobec vies.
@markusrasford hej, lebo všetci pečieme na vianoce iba koláče ktoré ti tá tvoja AI uviedla ako "vianočné"...
@janai1 napec si tartaletky. Treba vedieť čítať ja som sa opýtal a Al odpovedal je tam cca 20 koláčov a na veľké prekvapenie tartaletky tam nie sú. Ja som vychádzal z tradície ktoré sa pečú na vianoce. Nikde som nepísal ze si nemôžeš upiecť tartaletky.
@sisska96 ak je krem vareny, slahany nad parou nevidím v tom problém. Nemyslím tým tie novodobé grcaniny - mascarpone plus niečo.
@markusrasford a nie je ti uplne jedno kto ake kolace pecie na Vianoce? Je nejaka norma, ktora urcuje, co sa moze a co sa nesmie konzumovat na Vianoce? Kazdy si napecie (kupi) take ako jemu chutia. ked chce taraletky, tak bude mat taraletky. Miesto AI pouzivaj hlavu, ak to este vobec vies.
@viestta autorka sa opýtala ze ona nechape...ja som jej napisal ze krémy sa väčšinou tepelne upravujú a tak vydržia dlhšie. Kľudne si napec gaštanové pyré, dobosku co ti chuti. Nie to bola " tema" ake zákusky piecť ale ako ten krem vydrží. Len niektoré osoby nevedia čítať a potom tartaletkuju lebo tam netreba krém tepelne upraviť.
@viestta autorka sa opýtala ze ona nechape...ja som jej napisal ze krémy sa väčšinou tepelne upravujú a tak vydržia dlhšie. Kľudne si napec gaštanové pyré, dobosku co ti chuti. Nie to bola " tema" ake zákusky piecť ale ako ten krem vydrží. Len niektoré osoby nevedia čítať a potom tartaletkuju lebo tam netreba krém tepelne upraviť.
@markusrasford a varený krem vydrží 2 týždne napríklad ?
@viestta mňa ty nemusíš poučat co ja mam používať. Dovol mi aby som sa rozhodol sám.
@sisska96 to som ja netvrdil ze vydrží 2 tyzdne
@markusrasford tak ked neboli temou ake kolace, preco sa pozastavujes nad tartaletkami na Vianoce? Az tak ta to zaujalo, ze si sa potreboval poradit s centralnym mozgom ludstva, lebo sam si s tou informaciou nevedel nalozit.
@sisska96 podľa mojich skúseností 5 az 6 dní v pohode.
@markusrasford tak ked neboli temou ake kolace, preco sa pozastavujes nad tartaletkami na Vianoce? Az tak ta to zaujalo, ze si sa potreboval poradit s centralnym mozgom ludstva, lebo sam si s tou informaciou nevedel nalozit.
@viestta zas si veľmi múdra. Do tartaletiek ide aký krem? Tepelné upravený?

@sisska96 no nastastie to my jest nemusime a od nikoho kolace neberiem. Ja kremove kolace neznasam, ale tyzdnove by som nejedla, keby mi to chutilo.
Mozno to napchaju do mraznicky🫣