icon

Ako riešiť ľahký hypotonus u štvorročného dieťaťa?

pataja
Dnes o 20:35

Ahojte, vcera u neurologa som sa dozvedela, ze dcéra ma lahky hypotonus. Je chuducka, svalov ma malo, nejdu jej velmi odrazadla, kolobezky, bicykel. Brala maltofer bola chudokrvna, kontrolne testy robene este neboli. Pediatricka nikdy nehovorila, o hypotonuse. Ma 14,6kg a cca 100cm. Dcéra sedela v 6 mes a chodila v 11mes. Jemnú motoriku ma skvelú. Inak velmi šikovná, ale je slabšia ako deti v jej veku.
Je tu niekto kto je na tom podobne, ze hypotonus u dietata sa zistil neskor?
Navštevovali ste fyzio? Plávanie? Nieco pediater predpísal?

anonym_a6ccc8
Dnes o 20:39

Čím viac športových krúžkov a pohyb v teréne

lindusss2016
Dnes o 20:48

@pataja proste sa hybte, behajte, cvicte, hrajte sa, vela sportu. Hypotonicke deti maju dost nechut k sportovym aktivitam prave preto, ze su slabucke a ich ten pohyb stoji omnoho viac energie. Ale netreba ju setrit, treba cvicit.

pataja
autor
Dnes o 21:10
@lindusss2016

@pataja proste sa hybte, behajte, cvicte, hrajte sa, vela sportu. Hypotonicke deti maju dost nechut k sportovym aktivitam prave preto, ze su slabucke a ich ten pohyb stoji omnoho viac energie. Ale netreba ju setrit, treba cvicit.

@lindusss2016 nemôžem jej zlým typom športu uškodiť?

deedol
Dnes o 21:14
@pataja

@lindusss2016 nemôžem jej zlým typom športu uškodiť?

@pataja navstiv dobru detsku fyzio a nastavi ti cviky. viem odporucit v Galante dve baby, obe su skvele. a plavanie jej neuskodi. ta zataz musi byt primerana stavu, nie zas bezhlavo milion hocijakych kruzkov. syn ma/l mierny hypotonus brucho/chrbat, tak mam skusenost.

svetlusska
Dnes o 21:22

Treba vyhladat dobru fyzio a dat cviky..dcera ako babätko mala svalovy tonus a cvicili sme vojtovku, inac jej hrozila operácia ak by sa to včas nepodchytilo a ine zdr. problémy

anonym_092351
Dnes o 21:37

Veľa chodiť na ihriská.

pataja
autor
Dnes o 21:53
@deedol

@pataja navstiv dobru detsku fyzio a nastavi ti cviky. viem odporucit v Galante dve baby, obe su skvele. a plavanie jej neuskodi. ta zataz musi byt primerana stavu, nie zas bezhlavo milion hocijakych kruzkov. syn ma/l mierny hypotonus brucho/chrbat, tak mam skusenost.

@deedol poprosim kontakt, kľudne sem alebo do správy , ďakujem

deedol
Dnes o 21:55
@pataja

@deedol poprosim kontakt, kľudne sem alebo do správy , ďakujem

@pataja fyziosvet galanta 0907 824 101 obe fyzio su skvele, obe vystudovane proficky, ktore vedia pracovat aj s malymi detmi. ja mam viac skusenosti s kikou, ale aj ta lucka je fajn. maju aj ig, mozes pozriet 🙂