Má mama príznaky leukémie?
Ahojte, mama ma 47 rokov a pred cca 3 týždňami bola hospitalizovaná s plucnou emboliou (nizkorizikova vraj) , užíva lieky na riedenie krvi, kortikoidy a mnoho ďalších liekov , zistili jej v krvi wbc 18 (ak sa správne vyjadrujem) , zároveň nízke crp .. posledné dni začala mať aj dosť bolesti nôh sz place .. a všetko sa na ňu nejak hromadí akoby jej liečba nezaberala 🥺 cáká ju ešte vyšetrenie u hematologa, je aj veľmi unavená stále , no zároveň nespavosť aj keď jej dávajú lieky na spanie, veľmi sa o mu bojím aj aby to nebola leukemia podľa príznakov
@maria123a pri leukémiu bývajú extrémne vysoké biele krvinky, státisícove hodnoty.
@adri266 ďakujeme
@maria123a
Nestresuj sa tych leukemie su 4 druhy keby daco bolo tak to hned povedia, a zacnu liecit ja mam 7 rokov sa liecim a s vacsinou sa da fungovat skoro normalne ja som ani raz za tie roky nebola na PN len tak na par hodin na chemo, no ale tu na MK to je vynimka tu aj ked mas zastavene vetry tak ides zomierat a budes mesiac na PN😁

Zvýšené WBC okolo 18 môže byť spôsobené viacerými vecami. Je spôsobené užívaním kortikoidov, lebo tie veľmi často zvyšujú biele krvinky. Zároveň je to reakciou organizmu po pľúcnej embólii, ale aj vplyv stresu a záťaže organizmu. Nízke CRP skôr hovorí proti aktívnemu zápalu alebo infekcii. Celá tá únava, nespavosť a celkové zhoršenie stavu sú po pľúcnej embólii bežné, telo sa zotavuje aj niekoľko týždňov až mesiacov. Kortikoidy navyše môžu spôsobovať nepokoj, nespavosť, zmeny nálady aj bolesti svalov.Leukémia sa zvyčajne neprejavuje len zvýšenými bielymi krvinkami, ale aj ďalšími odchýlkami v krvnom obraze, napr. anémia, nízke trombocyty, typické nálezy v diferenciáli. Samotné WBC 18 pri tejto situácii na ňu nesmeruje.