icon

Moja minulosť a nový šéf

Včera o 19:44

Ahojte, píšem radšej anonymne, keďže je to chúlostivá téma a už tu mám viacero príspevkov.

Ako študentka VŠ som si privyrábala ako luxusná "spoločníčka" na eskort (áno - prostitútka), pred 7 rokmi som s tým skončila. Detaily nebudem rozoberať, nie je to podstatné. Momentálne pracujem v banke na centrále a pred niekoľkými týždňami sme dostali nového vyššieho šéfa – riaditeľa divízie (board -1). A áno, je to môj bývalý pravidelný klient. Samozrejme ihneď po zoznámení sme vedeli, koľká bije – on vie, ja viem, vieme svoje obaja. Nie je nám to príjemné samozrejme. Zatiaľ sa jeden druhému vyhýbame, ako to len ide, najmä však on mne. Pozdraví ma len kývnutím hlavy keď sa nemôže tváriť, že ma nevidí. S podriadenými máva pravidelné bilaterálne 1:1 mítingy (či už osobne alebo cez Teams), so všetkými kolegami mal už 2 kolá, so mnou žiadne. Tento týždeň som obedovala v kantíne, mala som voľné miesto oproti sebe, on sa robil, že ma nevidí a radšej si sadol k cudzím kolegom dozadu. V tom inkriminovanom čase pred x rokmi som bola slobodná a nezadaná, on mal partnerku a dve malé deti, takže má viac za ušami. Ja osobne prácu určite nechcem kvôli tomu meniť, mám na to x dôvodov. On asi tiež nedá kvôli tomu výpoveď, lepší job už nedostane, toto je jeho kariérny vrchol. Nieže by ma táto situácia nejak brutálne zožierala, ale asi to budem musieť časom nejak vyriešiť, ignorácia z jeho strany nie je asi úplne v poriadku. Radila som sa s AI, no dostala som protichodné rady. Grok mi odporučil naschedulovať si s ním 1:1 míting a na ňom sa pokúsiť vysvetliť si veci. ChatGPT mi zasa radil nič nepodnikať. Tak to skúsim teda tu na MK u ľudí z mäsa a kosti, že ako by som to mohla riešiť.

Ďakujem.

Strana
z2
anonym_9ec52b
Včera o 19:50

dala b y som si s nim meeting pozdravila sa a poznamena,ze minulost je minulostou a v praci zacinate od zaciatku - hruba ciara a viac sa k tomu nebudes ani tu a dufas ze ani on vraciat - a potom uz len komunikuj o sucasnej praci

beata_k

@anonym_autor Normalne by som ho pozdravila. Na danu temu sa s nim o tom vobec nebavila.

tatiana288

Pre šéfa si potencionálnym nebezpečenstvom. Čo keď to spomenieš v práci a dostane sa to k jeho žene? Bude na to myslieť vždy, keď ťa uvidí. Rozhodne by som s ním rozhovor na túto tému nezačínala. V kontakte s ním by som sa tvárila neutrálne a riešila s ním len pracovné veci.

amdornik
Včera o 19:53

a ja byť na tvojom mieste, určite by som si ho zastavila s tým, že sa chcem porozprávať medzi 4 očami. vysvetliť mu, že aj tebe to je trápne a nepríjemné, ale že ty osobne si s tým skončila a si v tejto práci rada. žeby si rada pokračovala s ním už len čisto v duchu pracovnom a to, čo sa udialo, ostane už len medzi vami a nebudeš to (ani on) nikdy nikde vyťahovať. je dosť možné, že sa mu uľaví. ak je s tou partnerkou dodnes, tak v tom prípade kým nehodíš reč, on bude ako na tŕňoch, že kedy to "vybuchne".

anonym_56ee72
Včera o 20:01

Si živý dôkaz jeho chyby a buď mu pripomínaš jeho zlyhanie a hryzie ho svedomie, alebo sa bojí že je vydierateľný. Uľaví sa mu až keď ťa nebude mať na očiach.

domkakvet
Včera o 20:04

@anonym_autor preslo este malo casu, zatial nic neries a tvar sa ako keby sa nic nestalo, potom uvidis ako sa to bude vyvijat.

anonym_13a0f3
Včera o 20:10

Normálne by som zdravila a normálne by som rozoberala pracovné veci vrámci nevyhnutnej miery. Nič iné by som nehovorila, neriešila, nepripomínala. Ak z jeho strany príde na to reč, o čom silne pochybujem, povedala by som len, že to považujem za minulosť a ďalej to rozoberať nemienim. Takže ja osobne by som sa tvárila akoby to bol cudzí človek, veď o nič nešlo. Takých vecí sa stane, neprechovávate ani jeden žiadne city, netreba sa v tom vŕtať.

janai1
Včera o 20:19

A to nikoho z tvojich nadriadených netrápi, že jediná nemáš meetingy so šéfom?

autor
Včera o 20:22
@janai1

A to nikoho z tvojich nadriadených netrápi, že jediná nemáš meetingy so šéfom?

@janai1 Nie, nemáme nazdieľané Outlook kalendáre, nevieme, kto kedy má s kým míting. Aj tak polovica z tých 1:1 mítingov je cez Teams.

pralinka25
Včera o 20:27

tak podla mna sa boji ze to na neho vytrubis. neviem, na jednej strane by som ti radila to nevytahovat ale na druhej mozno by si ho mohla uistit ze to nevykecas. aj tak si myslim ze si nakoniec najde zamienku a vyrazi ta.
mozno si sa mala tvarit ze si ho nepamatas

autor
Včera o 20:36
@pralinka25

tak podla mna sa boji ze to na neho vytrubis. neviem, na jednej strane by som ti radila to nevytahovat ale na druhej mozno by si ho mohla uistit ze to nevykecas. aj tak si myslim ze si nakoniec najde zamienku a vyrazi ta.

@pralinka25 On ma osobne vyraziť nemôže, medzi mnou a ním je ešte moja priama nadriadená, aj keď áno, teoreticky ju môže k tomu prinútiť. Ako by to obhájili, to neviem, keďže v práci som nazbierala množstvo ocenení vrátane pochvaly od CEO celej globálnej finančnej skupiny, zastupujem entitu našej spoločnosti na rôznych fórach u nás aj v zahraničí, u regulátorov atď. Skrátka žijem svojou prácou, mám za sebou kvantifikovateľné výsledky a šéfovia to samozrejme vidia. Ale ak chce, nech ma vyrazí. Len potom...

anonym_5bb2d0
Včera o 20:40

Aj keď mu povieš že to nevykecas,tak bude tomu aj veriť?nebude
Pre peniaze si bola schopná predávať svoje telo, možno pre peniaze si schopná predávať aj info
Ja by som ti tiež neverila
Takže naj je nerozoberat to vôbec a časom možno to zahodí za hlavu, keďže dôkazy nemáš a ajtak by ti neveril nikto

pralinka25
Včera o 20:43
@anonym_autor

@pralinka25 On ma osobne vyraziť nemôže, medzi mnou a ním je ešte moja priama nadriadená, aj keď áno, teoreticky ju môže k tomu prinútiť. Ako by to obhájili, to neviem, keďže v práci som nazbierala množstvo ocenení vrátane pochvaly od CEO celej globálnej finančnej skupiny, zastupujem entitu našej spoločnosti na rôznych fórach u nás aj v zahraničí, u regulátorov atď. Skrátka žijem svojou prácou, mám za sebou kvantifikovateľné výsledky a šéfovia to samozrejme vidia. Ale ak chce, nech ma vyrazí. Len potom...

@anonym_autor vsak ano nemal by to urobit. nepisem to pre to ze by ma taka alternativa tesila len proste ako moznost. lebo on asi nebude uplne najcharakternejsi clovek, aj ked sa mohol za tie roky zmenit. ale vies ako strach je zly pan. nevies co mu skrsne v hlave. zatial vyckavaj. nic nezacinaj asi radsej. nechaj to tak.

anonym_f99a06
Včera o 20:46

Ty si to pekne nechaj ako eso v rukave, kym budes chciet zvysenie platu. Uvidis, ako sa ti bude dobre vyjednavat.

janinah
Včera o 20:54

Myslela si,že ťa minulost nikdy nijako nedobehne? Si pre neho hrozba a keď bude prilezitosť tak sa ťa zbaví.Dovtedy čuš,rob si svoju robotu a nevyčnievaj z radu.Nijako ho nekontaktuj ,ani pohĺadom,ak to nie je uplne nutné.

marci9
Včera o 20:56
@pralinka25

@pralinka25 Ale nie, nevyrazí ju. Riskoval by tým veľa...

anonym_105471
Včera o 21:06

takyto riaditelia pobociek sa striedaju ako na pase, pokial neplni limity presunu ho...ja by som to neriesila, mladost pochabost a hotovo... Pokial nevyzaduju naozaj nejaku moralnu minulost, napr horsie by bolo keby si bola ucitelka napriklad a spoznal by ta rodic 🙂 A druha vec, mozno ma zaujem o diskretne stretka preto tak zazera 🙂

evcagabi
Včera o 21:20

Posrala si to hned na zaciatku. Mala si sa tvarit, ze si ho nepamatas 😅

autor
Včera o 21:27
@evcagabi

Posrala si to hned na zaciatku. Mala si sa tvarit, ze si ho nepamatas 😅

@evcagabi A čo som posrala? On nie je sprostý a ja sa nedokážem dokonale pretvarovať, nemôžem z neho ani zo seba robiť debila. Navyše ja som mu absolútne nič nenaznačila, ani nepovedala, snažím sa dokonale ovládať. Pozdravím ho rovnako, ako som zdravila predošlého riaditeľa divízie. To ja som objektom totálnej, až chorej ignorácie.

anonym_0d3aba
Včera o 21:34
@janinah

Myslela si,že ťa minulost nikdy nijako nedobehne? Si pre neho hrozba a keď bude prilezitosť tak sa ťa zbaví.Dovtedy čuš,rob si svoju robotu a nevyčnievaj z radu.Nijako ho nekontaktuj ,ani pohĺadom,ak to nie je uplne nutné.

@janinah nemá ani istotu, že v prípadnej ďalšej práci nestretne ďalšieho klienta/klientov. Ani to ako by sa iný chlap zachoval v rovnakej situácii.
Zároveň si nemôžeme byť isté ani tým či náhodou dané služby užíva stále alebo tým tiež sekol, ako autorka

bluka2
Včera o 21:38

Mas sa tvrdit, ze si ho medzi tolkymi klientami nepamatas a ze si uplne niekde inde, ze to uz nie je ziadna tema. Podla mna vysielas signaly, ze to analyzujes alebo co, zazeras na neho…. Vsak to zavri v mysli a koniec. Potom uvidis zmenu aj z jeho strany. Nevyvijaj ziadnu aktivitu. Nechapem, preco by mal tvoj N+2 mavat s tebou nejake pravidelne meetingy. V praci mysli na pracu a neanalyzuj to uz s AI ani nicim

dzulli1980
Včera o 21:40

Na rovinu by som sa s ním porozprávala ... uľaví sa vám obom ... toto takéto tanečky kolo toho len zbytočne zhusťujú atmosféru medzi vami.

bluka2
Včera o 21:42

Ja si nemyslim, ze on sa potesi nejakej iniciative rozhovoru 😁 skor naopak

anonym_2f0119
Včera o 21:47
@anonym_105471

takyto riaditelia pobociek sa striedaju ako na pase, pokial neplni limity presunu ho...ja by som to neriesila, mladost pochabost a hotovo... Pokial nevyzaduju naozaj nejaku moralnu minulost, napr horsie by bolo keby si bola ucitelka napriklad a spoznal by ta rodic 🙂 A druha vec, mozno ma zaujem o diskretne stretka preto tak zazera 🙂

@anonym_105471 kde si nabrala, ze je to riaditel pobocky? pise, ze pracuje na centrale, a on je riaditel divizie, clen predstavenstva

autor
Včera o 21:57
@bluka2

Mas sa tvrdit, ze si ho medzi tolkymi klientami nepamatas a ze si uplne niekde inde, ze to uz nie je ziadna tema. Podla mna vysielas signaly, ze to analyzujes alebo co, zazeras na neho…. Vsak to zavri v mysli a koniec. Potom uvidis zmenu aj z jeho strany. Nevyvijaj ziadnu aktivitu. Nechapem, preco by mal tvoj N+2 mavat s tebou nejake pravidelne meetingy. V praci mysli na pracu a neanalyzuj to uz s AI ani nicim

@bluka2
a) Tých klientov nebolo veľa, boli to väčšinou stáli, pravidelní klienti a on to vie.
b) Signály vysielam len to takej miery, do akej mi to moja prirodzená povaha dovolí (slušne a formálne pozdravím, proaktívne ho neoslovujem, nezazerám ani náhodou, skôr pozriem do zeme alebo na stenu, ak sa inak nedá).
c) Pravidelné 1:1 mítingy má firma predpísané príkazom generálneho riaditeľa už 20 rokov. V odôvodnených prípadoch sa môže takýto míting vynechať (choroba, extrémna zaneprázdnenosť), to však určite nebol náš prípad.

anonym_6b18b3
Včera o 22:07

@anonym_autor nezavidim ti tuto situaciu. Urcite by som sa o tom s nim nikdy nerozpravala ani mu nic nepripominala. Ak bude chciet 1:1 tak ho naplanuje, to je na nom ako vyssie postavenom. Ak by rozoberal sukromie/minulost, po prvom slove ho slusne zastavit, ze nemiesas sukromie a pracu.

spongebob1
Včera o 22:16

@anonym_autor Zienky spomenuli, ze by si mohla byt pre neho "nebezpecna". Absolutne nesuhlasim, u muzov sa prepecie, ked boli v bordely, zene bohuzial titul prostitutka zostane. Jedine ta moze pochvalit, zarabala si si telom, teraz rozumom. 😆
Nechce meeting s tebou medzi 4 ocami, si pre neho kostlivec v skrini. Temu nezacinaj, ak bude chciet, on zacne. Momentalne ma asi dobry partnersky vztah a sex, inac by naznacil, ze ma chut s tebou stravit cas.

bystrozraky
Včera o 22:18

@anonym_autor Tak ti to tu rozoberiem, ako to vidím ja a čo by som robil na tvojom mieste:
On ťa ignoruje - to môže znamenať dve veci: buď hľadá riešenie, ktoré môže byť aj tvoje presunutie niekam alebo presunutie seba, alebo nevie, čo robiť a je v panike.
Sám určite dobre vie, že ťa nemôže ignorovať do nekonečna.
Jeho motivácia: má strach z odhalenia.
Teraz čo s tým.
Najlepšie riešenie je zbaviť ho jeho strachu z odhalenia jasným signálom, kde mu naznačíš, že ty máš veľký strach z odhalenia (samozrejme, ze on ma vacsi, ale to mu na nos nevesaj), lebo ide o tvoju dobrú povesť, a či môžeš počítať s tým, že si to nechá len pre seba. Vyberaj slová opatrne, aby nemal dojem, že ho chceš nejako vydierať.
To by ho malo upokojiť a odradiť od nejakého neprofesionálneho správania. Potom by všetko mohlo ísť ok. Možno, ak sa k nemu dlho nebudeš vedieť dostať, tak napríklad správa: "Rada by som si dohodla krátke 1:1 ohľadom mojich pracovných povinností a očakávaní v divízii. Kedy by vám to vyhovovalo?" by mohla byť ok. Veľmi zaujímavá situácia, ako vystrihnutá z teórie hier 🙂 No prajem veľa šťastia, nech to všetko dobre dopadne 🙂

anonym_9c7b01
Včera o 22:33
@bystrozraky

@anonym_autor Tak ti to tu rozoberiem, ako to vidím ja a čo by som robil na tvojom mieste:
On ťa ignoruje - to môže znamenať dve veci: buď hľadá riešenie, ktoré môže byť aj tvoje presunutie niekam alebo presunutie seba, alebo nevie, čo robiť a je v panike.
Sám určite dobre vie, že ťa nemôže ignorovať do nekonečna.
Jeho motivácia: má strach z odhalenia.
Teraz čo s tým.
Najlepšie riešenie je zbaviť ho jeho strachu z odhalenia jasným signálom, kde mu naznačíš, že ty máš veľký strach z odhalenia (samozrejme, ze on ma vacsi, ale to mu na nos nevesaj), lebo ide o tvoju dobrú povesť, a či môžeš počítať s tým, že si to nechá len pre seba. Vyberaj slová opatrne, aby nemal dojem, že ho chceš nejako vydierať.
To by ho malo upokojiť a odradiť od nejakého neprofesionálneho správania. Potom by všetko mohlo ísť ok. Možno, ak sa k nemu dlho nebudeš vedieť dostať, tak napríklad správa: "Rada by som si dohodla krátke 1:1 ohľadom mojich pracovných povinností a očakávaní v divízii. Kedy by vám to vyhovovalo?" by mohla byť ok. Veľmi zaujímavá situácia, ako vystrihnutá z teórie hier 🙂 No prajem veľa šťastia, nech to všetko dobre dopadne 🙂

@bystrozraky ja by som sa ako autorka netvarila ze mam "velky strach z odhalenia", ved takto sa stavia do role ustrasenej obete; hlavne ked on ma ako spomenula autorka viac za usami kedze v tej minulosti bol zadany a otec

anonym_d2d5c9
Včera o 23:24

Rozhodne, by som mu nič nevravela, kým by nezačal s tou témou sám. Možno príde taká príležitosť a možno nenastane nikdy. Možno čas ukáže... zatiaľ si ťa oťukáva, čaká, preto ignoruje. Podľa mojej mienky si myslím, ak by si vyštartovala a išla si s ním niečo vysvetľovať, tak sa zľakne a vtedy môže urobiť pár krokov a ty môžeš v práci skončiť.
Chce to čas. On sám si uvedomuje, že ťa nemôže donekonečna ignorovať a tak, ak už príde k tomu stretnutiu, samozrejme pracovnému... a sám uvidí, že mu nič z tvojej strany nehrozí, nakoniec sa upokojí. A po čase sa obaja dostanete do módu, akoby sa vaša spoločná minulosť nikdy neudiala.

Strana
z2