icon

Nemá muža, nemá pravdy

prosimopomoc
Dnes o 19:18

Ahojte,

aj na vás pozerajú ľudia inak, keď sa dozvedia, že ste slobodná a bezdetná vo veku 33+?
Napriek finančnej nezávislosti a dobrej kariére majú naozaj ľudia radšej matky, vydáte ženy hoci bez vzdelania? Teraz nevyzdvihujem vzdelanie ako číslo jedna, len uvádzam na porovnanie dva rôzne životy ženy.
Prečo je v spoločnosti stále podmienka, aby mala žena rodinu, inak je nehodnotná?

Strana
z2
anonym_6dc3cf
Dnes o 19:21

Tiež to tak mám.Som rozvedená a to znamená pre okolie že aj menejcenna.V našej spoločnosti je to proste tak,že radšej ožratý hajzel ako byť bez chlapa.

martinmmartin
Dnes o 19:22

Nezabudaj ze pre miliardu ludi plati na sudoch ze svedectvo jedneho muza plati za 3 zeny

anonym_dd5b54
Dnes o 19:23

Ja si myslím, že vôbec nejde o to akú mas situáciu konkrétne ty
Lebo krivo sa môžu pozerať na rozvedenú, vydatú,s deťmi,bez deti,s hentym a tamtym a si nájdu hocičo
Preto je dôležité aby si bola ty s tým ok bez ohľadu na iných

anonym_df4edc
Dnes o 19:26

Preco ludia na Slovensku reaguju tak hnusne na homosexualov? Ved im nic neurobili. Lebo sa Slovensko pokrytecky hra na konzervativnu tradicnu krestansku spolocnost, kde je rodina modla. Preto homosexuali, lesby,... a slobodne, vsetko, co je ine, nezapadaju ...
Pri rozvodovosti 50% a tom, ze polovica deti sa rodi mimo manzelstvo su trapni a na smiech.

anonym_713262
Dnes o 19:27

Ja teda neviem v akej spoločnosti ľudí sa pohybujete,ale s takým názorom som sa je ešte nestretla

anonym_d8daba
Dnes o 19:30

Mám v okolí ženy úspešne aj menej úspešne, slobodne a bezdetné 30+ a nikto ich nehodnoti takým spôsobom, ako popisuješ. Aj rozvedené, a tiež toto nepoznám. Podľa mňa to nie je problém spoločnosti ako takej, ale spoločnosti, v ktorej sa pohybuješ.

anonym_782276
Dnes o 19:33

A hlavne by žena mala byť vydatá, to je alfaomega, čo môže žena v živote dosiahnuť 😅

anonym_fda7e0
Dnes o 19:34

@prosimopomoc lebo 99% si mysli ze slobodna a bezdetna zena ci muz nemoze byt spokojna spokojny s tymto stavom. Lebo oni musia byt stale na niekom nalepeni a zavisli aby sa citili celistvi. Lebo co povie okolie 🫣

anonym_9c6374
Dnes o 19:37
@anonym_df4edc

Preco ludia na Slovensku reaguju tak hnusne na homosexualov? Ved im nic neurobili. Lebo sa Slovensko pokrytecky hra na konzervativnu tradicnu krestansku spolocnost, kde je rodina modla. Preto homosexuali, lesby,... a slobodne, vsetko, co je ine, nezapadaju ...
Pri rozvodovosti 50% a tom, ze polovica deti sa rodi mimo manzelstvo su trapni a na smiech.

@anonym_df4edc nejde o kresťanstvo ale o to že manželstvo sa uzatvára aby vznikla rodina. pre splodenie je potrebna žena a muž. Nemám nič proti nikomu nech si každý žije ako chce ale manželstvo a deti nech do toho netahaju.

anonym_fda7e0
Dnes o 19:37
@anonym_782276

A hlavne by žena mala byť vydatá, to je alfaomega, čo môže žena v živote dosiahnuť 😅

@anonym_782276 preboha 🙄 to sme viacere prehodnotili 🤭

prosimopomoc
autor
Dnes o 19:38
@anonym_6dc3cf

Tiež to tak mám.Som rozvedená a to znamená pre okolie že aj menejcenna.V našej spoločnosti je to proste tak,že radšej ožratý hajzel ako byť bez chlapa.

@anonym_6dc3cf presne, skoro 90 percent manželstiev okolo mňa je hrozných, total nekompatibilní ľudia, no ale hlavne, že sú zobratí, tak je všetko v poriadku

anonym_df4edc
Dnes o 19:40
@anonym_782276

@anonym_9c6374 Ak by sme boli dosledni, preco su potom rozvody 50%, ked vraj tradicna rodina? Homosexuali chceli iba sobase z rovnakeho dovodu ako zeny, aby mohli dostat dochodok, aby ich lekar informoval. Kludne sa im adopcie nemusia povolit.

prosimopomoc
autor
Dnes o 19:40
@anonym_713262

Ja teda neviem v akej spoločnosti ľudí sa pohybujete,ale s takým názorom som sa je ešte nestretla

@anonym_713262 si slobodná? Ak nie, tak si to možno neuvědomuješ, ale ak by sa ťa to bytostne dotýkalo, všimla by si si rozdiel ako sa ľudia k tebe správajú

wolf_
Dnes o 19:41

Lebo keď nezapadáš do ideálnej šablóny (a to nie je len o slobodná/vydatá ale aj o mnohých iných veciach) tak je to pre niektorých "celé zle" 🙂 .... A lebo niektorí si to projektujú podľa seba a teda automaticky predpokladajú, že keď žiješ život v ktorom by oni neboli spokojní, tak nie si spokojná a naplnená ani ty 🙂 ... A zas naopak - pre niektorých je to taká živá chodiaca pripomienka toho, že niekto iný mal "gule" na život, ktorý by chceli aj oni zatiaľ, čo oni na to "gule" nemali a žijú proste tak ako spoločnosť/okolie očakávalo.... Prípadne zas pre niektorých mužov živá pripomienka, ktorá im triggerne ego, že vlastne aj bez chlapa dokáže prežiť a to ešte aj spokojne 🙃

motylik2559
Dnes o 19:42

@prosimopomoc Menejcenne sa kvoli tomu citia len zeny, ktore maju nizku sebahodnotu. Keby si to mala v sebe upratane, tak by si s usmevom na tvari upratala aj takych ludi co ta tymto podla teba "ponizuju". A inak, ponizuju poväcsine ludia, ktorí ti nieco zavidia. A vela krat sa deje aj take, ze ked nemas muza a deti, cize mas kopec casu na seba, svoj sebarozvoj, konicky, kamosov(sky), cestovanie, atd., tak prave toto dokazu vo velkej miere zavidiet zeny, ktore ledva stihaju dychat, nieto este zit, lebo sa tocia okolo deti, ich skoly/skolky, okolo uhundraneho muza, ale do oci ti jasne ze taku vec ako sa maju "uzasne" lebo maju plnohodnotny rodinny zivot nepovedia, ani to ze denne padaju na papulu🤷‍♀️ Takze ti to zhrniem, taketo ponizovanie zazivas od zien ako som ti prave uviedla, potom su to ludia, ktorí sa zasekli v dobe "kamennej", lebo ine ako rodit neexistuje, a tie ich malomestiacke zvasty...Takze si na tom lepsie ako kopec takychto vyzvedacov, provokaterov, frustrovaních jedincov nad vlastnym zivotom...A aj napriek tomu, ze svoje deti miluju najviac na svete, tak vela krat by radi vymenili zivot aspon na par dni aky mas ty, a to su tie dni kedy pocuvas od jednej, stvrtej, desiatej...
Nie, nie si menej a to si zapamätaj! Ziadna zena nie je menej, ci si rodinu zalozila, ci nie, ci je rozvedena, ...Kazda je jedinecna a kazda ma svoju hodnotu, ktoru by mala kazda zena v prvom rade sama v sebe vidiet. Ked to zacnes vidiet, taketo blaboly sa ta dotykat nebudu, bud ich zabijes s usmevom v lufte, alebo len mavnes nadtym rukou🙂 To je cele tajomstvo🍀

anonym_713262
Dnes o 19:44
@prosimopomoc

@anonym_713262 si slobodná? Ak nie, tak si to možno neuvědomuješ, ale ak by sa ťa to bytostne dotýkalo, všimla by si si rozdiel ako sa ľudia k tebe správajú

@prosimopomoc som rozvedená ,z prvého manželstva jedno dieťa.s terajším partnerom zobratí niesme a neláme spolu dieťa.a v živote som si nevšimla ,že by sa ku mne niekto inak choval

anonym_4567d6
Dnes o 19:45
@prosimopomoc

@prosimopomoc to chodis a vsade hovoris,ze si slobodna,bezdetna,a pod.??Lebo mnohi ludia ani netusia ako si na tom,tak ked ta to hneva,nehovor o statuse slobodnej slecny.Nechaj ich ak ti povedia mila pani.

anonym_efd48a
Dnes o 20:05

Ja taku skusenost mam...ale nech sa na mna nikto nehneva KAZDY kto mal tento nazor bol inteligencne na nizkej urovni. Boli to ludia, co ziju pekne povedane 100r za opicami.
Nic si netreba z takychto veci robit...

anonym_9ad982
Dnes o 20:07
@anonym_4567d6

@prosimopomoc to chodis a vsade hovoris,ze si slobodna,bezdetna,a pod.??Lebo mnohi ludia ani netusia ako si na tom,tak ked ta to hneva,nehovor o statuse slobodnej slecny.Nechaj ich ak ti povedia mila pani.

@anonym_4567d6 no takto dopadne ak niekto cíti potrebu kvačkať na nos každému svoj rodinný stav a bezdetnosť.....hmmm nechápem

anonym_f1f309
Dnes o 20:07
@anonym_df4edc

@anonym_9c6374 Ak by sme boli dosledni, preco su potom rozvody 50%, ked vraj tradicna rodina? Homosexuali chceli iba sobase z rovnakeho dovodu ako zeny, aby mohli dostat dochodok, aby ich lekar informoval. Kludne sa im adopcie nemusia povolit.

@anonym_df4edc no ved konecne nech prijmu zakony, pre registrovane partnerstvo pre pary rovnakeho pohlavia , ale nie, manzelstvo to nie je...a s detni by som bola opatrnejsia

anonym_9ad982
Dnes o 20:10
@motylik2559

@prosimopomoc Menejcenne sa kvoli tomu citia len zeny, ktore maju nizku sebahodnotu. Keby si to mala v sebe upratane, tak by si s usmevom na tvari upratala aj takych ludi co ta tymto podla teba "ponizuju". A inak, ponizuju poväcsine ludia, ktorí ti nieco zavidia. A vela krat sa deje aj take, ze ked nemas muza a deti, cize mas kopec casu na seba, svoj sebarozvoj, konicky, kamosov(sky), cestovanie, atd., tak prave toto dokazu vo velkej miere zavidiet zeny, ktore ledva stihaju dychat, nieto este zit, lebo sa tocia okolo deti, ich skoly/skolky, okolo uhundraneho muza, ale do oci ti jasne ze taku vec ako sa maju "uzasne" lebo maju plnohodnotny rodinny zivot nepovedia, ani to ze denne padaju na papulu🤷‍♀️ Takze ti to zhrniem, taketo ponizovanie zazivas od zien ako som ti prave uviedla, potom su to ludia, ktorí sa zasekli v dobe "kamennej", lebo ine ako rodit neexistuje, a tie ich malomestiacke zvasty...Takze si na tom lepsie ako kopec takychto vyzvedacov, provokaterov, frustrovaních jedincov nad vlastnym zivotom...A aj napriek tomu, ze svoje deti miluju najviac na svete, tak vela krat by radi vymenili zivot aspon na par dni aky mas ty, a to su tie dni kedy pocuvas od jednej, stvrtej, desiatej...
Nie, nie si menej a to si zapamätaj! Ziadna zena nie je menej, ci si rodinu zalozila, ci nie, ci je rozvedena, ...Kazda je jedinecna a kazda ma svoju hodnotu, ktoru by mala kazda zena v prvom rade sama v sebe vidiet. Ked to zacnes vidiet, taketo blaboly sa ta dotykat nebudu, bud ich zabijes s usmevom v lufte, alebo len mavnes nadtym rukou🙂 To je cele tajomstvo🍀

@motylik2559 súhlasím.
Nikdy som nič podobné nepostrehli a neriešila. Pravdepodobne preto, že som presne vedela čo chcem. A mať pri sebe debila bolo to posledné čo by som si priala

prosimopomoc
autor
Dnes o 20:11
@anonym_9ad982

@anonym_4567d6 no takto dopadne ak niekto cíti potrebu kvačkať na nos každému svoj rodinný stav a bezdetnosť.....hmmm nechápem

@anonym_9ad982 nekvačkam, rodina a ľudia v práci môj stav poznajú

anonym_0cb73e
Dnes o 20:14

@prosimopomoc
Cinstina ma specialne urazlive meno co slovensky prekladac to zle preklada ako nevydate zeny, lenze v anglictine leftover, je zvysok co ostane po jedle co ide do smeti.
slovenčine sa anglický pojem „leftover women“ (pôvodne z čínskeho sheng nü)

anonym_9ad982
Dnes o 20:16
@prosimopomoc

@anonym_9ad982 nekvačkam, rodina a ľudia v práci môj stav poznajú

@prosimopomoc mám 50+, v 33 som bola sama obklopovali má súdny normálny ľudia ktorí nič neriešili čo opisuješ.

anonym_8590b2
Dnes o 20:27

Na druhej strane však nie je fér stavať do protikladu tvoj úspech a život vydatých žien či matiek, bez ohľadu na ich vzdelanie. Spokojný rodinný život a materstvo nie sú o nič menej hodnotné ako úspešná kariéra. Každá žena má právo vybrať si vlastnú cestu k šťastiu a žiadna z týchto ciest nerobí človeka lepším alebo horším. Skutočným problémom nie je to, či máš rodinu alebo kariéru, ale spoločnosť, ktorá má stále tendenciu ženy škatuľkovať a porovnávať. Najlepšou odpoveďou na tieto pohľady okolia je tvoja vlastná vnútorná spokojnosť. Pokiaľ stojíš za svojimi rozhodnutiami a tvoj život ťa napĺňa, názory cudzích ľudí strácajú na váhe.

anonym_ece7a8
Dnes o 20:29

@prosimopomoc nie, nikdy som sa s tym nestretla. Nestava sa mi to

anonym_713262
Dnes o 20:42
@anonym_713262

@prosimopomoc som rozvedená ,z prvého manželstva jedno dieťa.s terajším partnerom zobratí niesme a neláme spolu dieťa.a v živote som si nevšimla ,že by sa ku mne niekto inak choval

@anonym_713262 *máme spolu dieťa

abbey1
Dnes o 20:58

A teraz mi reálne povedzte, kde sa vás kto pýta na váš status? Vďaka práci stretávam mnoho ľudí a vonkoncom nikto nerieši, či je niekto slobodný, vo zväzku, rozvedený, s kým má dieťa, prečo nemá dieťa.

prosimopomoc
autor
Dnes o 21:03
@abbey1

A teraz mi reálne povedzte, kde sa vás kto pýta na váš status? Vďaka práci stretávam mnoho ľudí a vonkoncom nikto nerieši, či je niekto slobodný, vo zväzku, rozvedený, s kým má dieťa, prečo nemá dieťa.

@abbey1 najmä rodina, čo je smutné ale je to tak. Prípadne vyzdvihujú moje rovesníčky, čo tam po tom, že majú tri deti, rozvedené a bez školy, bývajúci naspäť u rodičov. Všetko je nepodstatné, hlavne, že boli vydáte a majú deti. To je viac ako samostatnosť a kariéra, hrozna realita

anonym_b30557
Dnes o 21:10

@prosimopomoc Ale prosím ťa, že sa vôbec zaoberas takymi talafatkami. Nežijeme v stredoveku. Všetkým nevyhovies, a načo aj ? Nikto tvoj život za teba nežije, je to absolútne každého vec. Ľudia, ktorí súdia druhých podľa tohto tzv. " kritériá" sami ukazujú svoju obmedzenosť a potrebu montovať sa druhým do života.

Strana
z2