Ahojte,
trosku zvlastna otazka, ale od kolkych rokov by ste dovolili otcovi dietata vziat dieta ku rodine do zahranicia?
Ide o to, ze moj manzel nie je zo SK, a celu rodinu ma v zahranici (eu).
Ja tam nepotrebujem ist, nerozumiem im, a potrebujem si aj tak oddychnut. staci ked ich vidim 3x do roka.
Ale muz chodi casto domov kvoli praci.
Od kolkych rokov? Dovolila?
Ak mate sudom dane rozhodnutie, tak vo "svojich" dnoch, pri kratkodobej navsteve alebo dovolenke nepotrebuje tvoj suhlas.
Ak to mate o dohode, tak tiez mu nemozes rozkazovat alebo zakazovat.
Obaja by ste mali mat rozum a brat ohlad na dieta, ci je zvyknute byt bez matky, ci je v pohode v cudzom prostredi a tomu prisposobit aj navstevy. Ak je dieta v pohode, tak nevidim dovod, preco by som mala udelovat suhlas.
Moja chodí od 6 rokov , otec sa dokáže postarať....skôr sme chodili spolu lebo sme spolu zili
Ked dieta vie povedat, ze je hladne, smädné, chce cikat. A teda zalezi, ci sa vie otec postarat aj doma. Ak Ano, ze je to starostlivý otec, tak kludne 3 rocne. Moj maly chodieval od 4 rokov s dedom kade tade.
To je velmi vseobecna otazka. Moj bol so synom u svokry na 3 noci ked mal 10 mesiacov, cesta cez 3h autom. Ale ja viem ze to muz aj maly zvladnu ako nic
Kedykoľvek
Ked to decka bez teba zvladnu, moj syn az ked som ho odstavila, v cca 2,5 roku
pokiaľ je to v EU,tak nevidím rozdiel medzi tým či ich vezme k rodičom na druhý koniec Slovenska alebo do Nemecka.....podstatní je, že sa o deti dokáže postarať....veď nejde niekam kde to nepozná, ale tam kde vyrastal k rodine....
Áno, veľmi zvláštna otázka na ktorú asi neexistuje správna odpoved
Sú rodiny kde je otec rovnako starostlivý rodič ako mama, vzájomne si dôverujú a ani nerozmýšľajú nad nejakým “dovolovaním” takejto samozrejmosti.
No a potom sú zas opačne extrémy kde otec poskytol spermie a tam jeho funkcia skončila. Takému človeku co sa nezaujíma/nevie postarat by som nezverila ani izbovu rastlinu
Fakt záleží či dieťa ma otca ako svoju vztahovu osobu alebo je to len taký neznámy ujo. A samozrejme malým deťom (skolkarsky vek) je smutno ked sú viac dni bez svojho rodiča na ktorého sú zvyknuté takže ten čas preč treba dávkovat s mierou, tých 7 dni preč max
Ja som chodila od 3m a poriadne by ma bolo nasralo kebyze mm by mi povedal, ze su deti este velmi male na to aby cestovali po europe
Boze tak ak otec chce cestovat s malym dietatom tak je asi schopny sa o neho postarat a ak nie je tak sa nauci.robite z tych chlapov uplnych debilov.
Tak podla toho, ake velke dieta a na ako dlho. Moj muz bol takto s 3rocnym na tusim 5 dni. Pri velmi malom dietati by mi napriklad bolo luto, keby islo na dlhsie prec, mala by som pocit, ze mi nieco ujde. Ale co sa tyka nejakej dovery v otca, ci sa dokaze postarat, tak moj muz v podstate od narodenia by mohol ist.
On je rovnaky rodic ako ty. Od akeho veku dietata ta moze pustit samu s nim niekam?
Odkedy sa nedojci, odvtedy moze ist kam len chce
Vlastného syna som bez otca brávala do zahraničia od 3 rokov.
S cudzincom NIKDY!!!!!!!!!!!!!!!
@silviaab a? Co ze je cudzinec? V eu, pokial nevies plati eu zatykac a dieta by sa muselo vratit do krajiny trvalehp pobytu, ked uz tak♀️
♀️
♀️.
Nezávisí od veku ale či sa vie o dieťa postarať.