icon

Ako zmierniť pocit nedostatku vzduchu?

slnieckosazobud
Dnes o 18:16

Ahojte, už asi 3 roky mám opakujúce sa problémy, ktoré ma veľmi obmedzujú. Najmä pred menštruáciou sa mi stav zhoršuje. Mávam pocit nedostatku vzduchu, ťažšie dýchanie, tlak/ťažobu na hrudi, búšenie srdca, závraty, slabosť a pocit akoby som bola „omámená“.

Epizódy prichádzajú vo vlnách, často trvajú do cca 30 minút a potom ustúpia. No pocit nedostatku vzduchu mám stále ,Mám aj reflux (beriem Nolpazu), niekedy cítim kyselinu v ústach a po ľahnutí sa to zhorší.

Okrem toho mám aj bolesti chrbta a občasné pichanie v hrudnej časti a ramenách . Tlak a pulz som mala namerané v norme. Už ma to veľmi vyčerpáva a hľadám, či mal niekto podobnú skúsenosť a aké vyšetrenia mu pomohli nájsť príčinu.

anonym_ad5cc1
Dnes o 18:18

Tetania? Neurológ a psychiater

minenkaa
Dnes o 18:19

Takže chrbát,cvicis?
Podľa máš slabé telo a hormóny idu len svoje tempo a pred menštruáciou ta položia

slnieckosazobud
autor
Dnes o 18:22
@anonym_ad5cc1

Tetania? Neurológ a psychiater

@anonym_ad5cc1 poznám panické stavy , toto je čisto fyzické

minenkaa
Dnes o 18:25

A ešte ,možno nevieš dýchať ,skus si to pocvicit ,na internete je veľa videíi

slnieckosazobud
autor
Dnes o 18:32
@minenkaa

A ešte ,možno nevieš dýchať ,skus si to pocvicit ,na internete je veľa videíi

@minenkaa Mávam k tomu aj reflux zhoršenie v ľahu,závraty, slabosť a búšenie srdca. Chrbát necvičím pravidelne, možno by som mala skúsiť posilniť telo, ale chcela by som hlavne nájsť príčinu, keďže ma to dosť obmedzuje. Ďakujem za radu 🙏