icon

Pól roka kŕče v bruchu , raz dobre raz zle …

dzanoo
Dnes o 09:30

Zdravím chcem sa spýtať niekoho , či mal podobnú skúsenosť mám 24 rokov a už polroka ma trápi kŕče v bruchu a nadúvanie , plus divne menenie stolice , zatiaľ nebola žiadna krv nič , robil som si aj FOB test a vyšiel negatívny , len neviem čo mám robiť obvodný doktor mi povedal že to je len sval čo sa uťahuje na panvu , ibaže mne to ako sval nepríde … len nechápem trápi ma to 4 dni a 2 dni je dobre … niekedy to v priebehu dňa opadne a je dobre ale väčšinou ma to obmedzuje , či už v práci alebo v živote , stále pocity kŕčov bolesť je asi tak 2-3/10 nič hrozne ale aj tak je to nepríjemne , vopred ďakujem za odpoved

anonym_a15bed
Dnes o 09:33

Tak gastro nic? Po pol roku sa treba objednat na gastroskopiu a nie nejako spekulovat... a potravinove intolerancie... ja mam intoleranciu fruktozy... tiez perla...

anonym_9a1230
Dnes o 09:37

za polroka ta nik neposlal na gastro?

januska12323
Dnes o 09:38

@dzanoo bol si len z obvodného? Vypýtaj si lístok na gastro a hneď sa objednaj. Zbytočne trpíš.

tanyan
Dnes o 09:41

Pri neriešených dlhodobých problémoch to môže zanechať trvalé následky. Gastro, alergológia... Pri preventívnej prehliadke si mala všetky výsledky z krvi a moč OK?

anonym_a15bed
Dnes o 09:42

Ja mam pocit, ze ta obvodak odbil nejakou blbinou... musis mu dosledne povedat, ze chces vymenny listok na gastro a riesit to tam.

dzanoo
autor
Dnes o 09:43

Ale gastro , to by som asi potreboval kolonoskopiu nie ? Keďže ma to trápi v oblasti brucha … proste musím zmeniť v prvom rade obvodného lekára a skúsiť niečo ďalej lebo toto je fakt …

anonym_9a1230
Dnes o 09:43
@dzanoo

Ale gastro , to by som asi potreboval kolonoskopiu nie ? Keďže ma to trápi v oblasti brucha … proste musím zmeniť v prvom rade obvodného lekára a skúsiť niečo ďalej lebo toto je fakt …

@dzanoo kolono urcite...mozno hadica zaludok

ivicatolic
Dnes o 09:44

@dzanoo doktor je celý sval 😂😁😂 určite máš intoleranciu...smer gastro 👉

anjelicek26
Dnes o 09:46

Gastro ti najprv vezme krv, potom vsetko ostatne... spravia podrobne testy. A urcite to sprav, zbytocne sa trapis a takyto pristup laxny je uplne odveci, len preto, ze si mlady chalan neznamena, ze nemozes mat problem. A postaci uprava stravy a bude to zasa fajn, len treba vediet, comu sa vyhnut.

martinmmartin
Dnes o 09:46

Takto sa moze aj prejavovat blbo ulozena klucka v creve ktora je pricviknuta alebo blokovana.
Kolonoskopia je iba na colon (hrube crevo) to nieje tvoj problem.
Daju ti dietu, potom vypit fakt nechutne mnozstvo nechutneho "Betonu" (kontrastna latka) ktorou si zaplnis creva tak ze ich vsetky pekne uvidia na RTG

dzanoo
autor
Dnes o 09:47

Ja mám pred tým všetkým stres , akože keď sa inak nedá budem musieť ist na gastro to chápem no , a ďakujem vám všetkým za odpovede

anjelicek26
Dnes o 09:50

Pozri stres je pochopitelny, ale takto sa trapit? Ved to je problem kazdy den, ked ma clovek hnacky bez varovania a krce...

dzanoo
autor
Dnes o 09:51
@anjelicek26

Pozri stres je pochopitelny, ale takto sa trapit? Ved to je problem kazdy den, ked ma clovek hnacky bez varovania a krce...

@anjelicek26 to niesu hnačky ja mám stolicu pevnú vždy , hnačky mám klasicky keď mám nejakú virózu , a sono brucha alebo niečo ? Či radšej hned to gastro ?

anonym_04e311
Dnes o 09:54

@dzanoo Nemusia byť hnačky. Niekedy je pevná stolica ale nájdu intolerancie. Kým budeš čakať na gastro termín, vybav si aj alergológa.

dzanoo
autor
Dnes o 10:01
@anonym_04e311

@dzanoo Nemusia byť hnačky. Niekedy je pevná stolica ale nájdu intolerancie. Kým budeš čakať na gastro termín, vybav si aj alergológa.

@anonym_04e311 tak radšej keby to bola ta intolerancia no …. Ako niečo horšie , skusim sa nejak prekonať no , ešte raz ďakujem

anonym_ea7302
Dnes o 10:01
@dzanoo

Ja mám pred tým všetkým stres , akože keď sa inak nedá budem musieť ist na gastro to chápem no , a ďakujem vám všetkým za odpovede

@dzanoo Ohľadom stresu z vyšetrení:Bez vyšetrenia trpis a pritom sa ti po stanovení dg a liečby, môže uľaviť.Ja sama som odkladala lekára.Nebolo to zo strachu,ale som mala novorodenca .Mal 5 týždňov, skončila som na infekčnom kvôli príznakom aj keď po vyšetreniach sa vylúčila infekčnost.Potom som ešte trpela 3 mesiace, kým som sa odhodlala na gastro vyšetrenie.Vysledok bola dg, vďaka ktorej vyše 20 rokov držím bezlepkovú dietu a je mi dobre.
.

anonym_04e311
Dnes o 10:04
@dzanoo

@anonym_04e311 tak radšej keby to bola ta intolerancia no …. Ako niečo horšie , skusim sa nejak prekonať no , ešte raz ďakujem

@dzanoo Črevá sú náš druhý mozog. Takže kľudne nemusíš mať nič závažné a dokonca ani intolerancie, môže to byť psychika. To sa však dozvieš keď absolvuješ všetky tie vyšetrenia a vylúčiš všetko spomenuté. Potom je postup taký, že sa posiela k terapeutom, či náhodou to nie je tá psychika.

dzanoo
autor
Dnes o 10:10
@anonym_ea7302

@dzanoo Ohľadom stresu z vyšetrení:Bez vyšetrenia trpis a pritom sa ti po stanovení dg a liečby, môže uľaviť.Ja sama som odkladala lekára.Nebolo to zo strachu,ale som mala novorodenca .Mal 5 týždňov, skončila som na infekčnom kvôli príznakom aj keď po vyšetreniach sa vylúčila infekčnost.Potom som ešte trpela 3 mesiace, kým som sa odhodlala na gastro vyšetrenie.Vysledok bola dg, vďaka ktorej vyše 20 rokov držím bezlepkovú dietu a je mi dobre.
.

@anonym_ea7302 ved áno to súhlasím že , nedá sa takto trpieť celý život no … budem to musieť všetko podstúpiť , takže ešte raz ďakujem , uvidíme čo zistia

simsalabim
Dnes o 10:40
@dzanoo

@dzanoo gastro. Moze to byt vselico, napr Sibo.

anonym_ea7302
Dnes o 10:42
@dzanoo

@anonym_ea7302 ved áno to súhlasím že , nedá sa takto trpieť celý život no … budem to musieť všetko podstúpiť , takže ešte raz ďakujem , uvidíme čo zistia

@dzanoo Drž sa!

melynda
Dnes o 11:12

Jednoznačne smer gastro, po tak dlhej dobe by som teda absolútne nevymýšľala.

dzanoo
autor
Dnes o 12:08

Pojdem ro gastro aspoň zatiaľ na tu krv a testy na laktozu a ostatné , ale kameru by som najradšej nechal až na koniec ak sa to vlastne dá tak urobiť taký priebeh či neviete niekto ako to chodi ?