Pomoc s knihou.
Ahojte, hľadám spoluautora / ghostwritera alebo literárneho sprievodcu na písanie autobiografickej knihy. Ide o veľmi osobný, emočne náročný príbeh týkajúci sa detstva a dospievania v rodine ovplyvnenej sektou a jej dopad na vzťahy, psychiku a život ako taký. Hľadám niekoho, kto má skúsenosť s memoármi alebo silnými osobnými príbehmi a vie pomôcť s uchopením, štruktúrou prípadne aj spolupísaním textu. Ak by ste niekoho odporučili alebo mali sami skúsenosť, budem veľmi vďačná za kontakt alebo akúkoľvek pomoc. Skúšam viac možností a táto ma napadla ako jedna z možností. Keďže ide o citlivú tému, prosím o rešpektujúci prístup bez hodnotenia. Ďakujem.
Prikláńam sa tiež k tomuto názoru. Mne viacerí odborníci - psychológovia, traumatológovia a novinári vraveli, aby som napísala knihu, teda si by to bolo aj na dve knihy. Už som bola dohodnutá s jednou novinárkou, že ju napíšeme spolu. Ale potom som sa zamyslela - koho to bude zaujímať? Moju rodinu, mojich priateľov? Tí to žili so mnou. Cudzích ľudí? To sotva. Každý má svoj kríž. Ak bolo treba, písala som si denník, pre svoje vlastné uspokojenie.
Dnes síce každý druhý píše knihy cez AI o svojom živote, lebo nemajú talent písať a nevedia, čo ľudí zaujme (myslia si, že ich život je zaujímavý), lenže tá téma sekty ma zaujala a mohla by ľudí osloviť, ak by bola dobre uchopená. Ak by si potrebovala betareaderku, môžeš mi napísať. Bohužiaľ, na priebežné posudzovanie alebo spoluatorstvo nemám časovú kompetenciu. Téma siekt ma však zaujíma. A knihu môžeš vydať aj pod pseudonymom, lebo, samozrejme, že sa nájdu ľudia, ktorí všetkému rozumejú najlepšie, aj keď to nezažili a budú to hodnotiť. Na to sa musíš pripraviť, a ak to vydáš pod pseudonymom, ľahšie tie "názory" zvládneš.
Prikláńam sa tiež k tomuto názoru. Mne viacerí odborníci - psychológovia, traumatológovia a novinári vraveli, aby som napísala knihu, teda si by to bolo aj na dve knihy. Už som bola dohodnutá s jednou novinárkou, že ju napíšeme spolu. Ale potom som sa zamyslela - koho to bude zaujímať? Moju rodinu, mojich priateľov? Tí to žili so mnou. Cudzích ľudí? To sotva. Každý má svoj kríž. Ak bolo treba, písala som si denník, pre svoje vlastné uspokojenie.
@anonym_f5b6ad Rada by som poukázala na celosvetovú sektu, na ich techniky a na to, ako človek môže postupne bez toho, aby si to uvedomil, do takéhoto prostredia zapadnúť a stratiť kontakt s realitou a obetovať všetko... Narodila som sa do rodiny, kde je blízky člen dlhodobo súčasťou takéhoto prostredia( vyše 23rokov), a vyrastala som s tým celý život. Chcem to uchopiť tak, aby to malo aj presah pre ľudí, ktorí si niečím podobným prešli alebo sa v tom nevedia zorientovať. Konzultovala som to aj so psychologičkou, prebrali sme možné plusy aj mínusy a rozhodla som sa do toho íssť.
@anonym_f5b6ad Rada by som poukázala na celosvetovú sektu, na ich techniky a na to, ako človek môže postupne bez toho, aby si to uvedomil, do takéhoto prostredia zapadnúť a stratiť kontakt s realitou a obetovať všetko... Narodila som sa do rodiny, kde je blízky člen dlhodobo súčasťou takéhoto prostredia( vyše 23rokov), a vyrastala som s tým celý život. Chcem to uchopiť tak, aby to malo aj presah pre ľudí, ktorí si niečím podobným prešli alebo sa v tom nevedia zorientovať. Konzultovala som to aj so psychologičkou, prebrali sme možné plusy aj mínusy a rozhodla som sa do toho íssť.
@liennkalienka123 Tak napriklad mna by taka kniha zaujala, neporadim, ale drzim ti palce.
@liennkalienka123 Nepomozem ti ale ako "nestranny pozorovatel" vnimam ze tvoja cesta zivotom je pre "ostatnych ludi" co s tymto nemaju nic spolocneho uplne irelevantna - na to si musis dat bacha. Nieco co pre teba znamena cely svet, pre ineho znamena uplne nic.
Co chces knihou dosiahnut? Chces pisat bestseller alebo iba ako self terapiu? Co urobis ked ta vydanie takejto knihy financne uplne zrujnuje? Si na to mentalne pripravena?
Stav ze roky venujes energiu a naozaj sa cela vlozis do "kopania vlastneho hrobu" bez toho aby si to vedome vedela ustoji iba malokto
A sama citis te tato temo otvara cestu kritiky nezucastnenej verejnosti, mozno ze az na leveli vysmechu , ze aha comu ludia dokazu uverit.... Na to sa tiez musis nastavit vnutorne.
@martinmmartin Nerozmýšľala som nad úspechom knihy, skôr verím, že to môže mať zmysel aj pre mňa a pre ľudí, ktorí si niečím podobným prešli alebo sa v tom hľadajú. Rozhodnutie ísť do toho nevzniklo impulzívne, dlho som nad tým uvažovala. Nejde mi o to, aby to bolo pre každého. Skôr o spracovanie osobného príbehu s presahom. Zobralo mi to už dosť a výsmech okolia je pre mňa dnes menej podstatný. Ťažšie obdobia boli najmä v detstve, keď som to musela vysvetľovať v škole, kamarátom alebo súrodencom a zároveň fungovať doma v prostredí plnom napätia a dlhodobých odchodov. Vyrastala som s tým od malička a práve preto to dnes vnímam ako niečo, čo má pre mňa zmysel spracovať.
@liennkalienka123 Tam ale narazis na klasicky problem - kazdy si tak nejak myslime ze sa nam to nemoze stat, ze do sekty vstupy iba nejaky labilny jedinec a to "ja urcite niesom" . Take interne nastavenie naseho mozgu (ja viem ze to nieje uplne tak a kazdy je nachylny na nieco)
Ale toto nastavenie "zariadi" ze knihu do ruky ludia nevezmu, vsak naco aj

@liennkalienka123 Nepomozem ti ale ako "nestranny pozorovatel" vnimam ze tvoja cesta zivotom je pre "ostatnych ludi" co s tymto nemaju nic spolocneho uplne irelevantna - na to si musis dat bacha. Nieco co pre teba znamena cely svet, pre ineho znamena uplne nic.
Co chces knihou dosiahnut? Chces pisat bestseller alebo iba ako self terapiu? Co urobis ked ta vydanie takejto knihy financne uplne zrujnuje? Si na to mentalne pripravena?
Stav ze roky venujes energiu a naozaj sa cela vlozis do "kopania vlastneho hrobu" bez toho aby si to vedome vedela ustoji iba malokto
A sama citis te tato temo otvara cestu kritiky nezucastnenej verejnosti, mozno ze az na leveli vysmechu , ze aha comu ludia dokazu uverit.... Na to sa tiez musis nastavit vnutorne.