Zdravím, riešim v sebe dilemu a manžel mi k tomu nič nepovie, lebo jemu to je jedno..Tak k veci - v júni máme odovzdávanie diplomov ale zatiaľ len za Bc. Vyštudovala som externe takže nie je to taká veľká vec a mám 2 deti - 1 a 4r..Neviem ako sa to po správnosti robí - mám pozvať na posedenie - obed - rodičov a svokrovcov ako poďakovanie za pomoc (napr. S postrazenim malej keď som šla na skúšku) akože chcem ich pozvať ale neviem ako to urobiť. V ten istý deň však mám aj narodeniny a manžel meniny. Bude to piatok, predpokladám, že niekedy v doobedňajších hodinách, okolo obeda sa dostanem zo školy aj s diplomom..a teraz - zavolat ich, že stretneme sa tam a tam vtedy a vtedy a dať si obed a tak? To musím hľadať reštauráciu s detským kútikom kde by sa aj deti na chvíľu zabavili..Alebo možnost B - na druhý deň (sobota) ich zavolat k nám a spraviť posedenie - chlebiky, torta, kava a tak. Čo by bolo lepšie a prijateľnejšie?
Ďakujem za každú radu.
Asi by nam vsetkym bolo pohodlnejsie pri alternative B, iba ak by si ty chcela ist oslavit do restauracie
vsak ak ides na preberanie diplomu tak ich tam zavolaj ak chces oslavia to s tebou a po si mozete ist spolocne niekam sadnut autom sa viete presuvat hadam tam mozete ist kam chcete. my sme to tak robili minuly rok
Zarezervuj si stol v restauracii, kazdy nech sa dostavi na urceny cas, date si priptok, obed, kavu, dezert a mozte sa spokojne rozist. Ziadne 5 chodove menu byt nemusi
My keď máme nejakú takúto udalosť v rodine, hocijakú oslavu, normálne sa dohodneme tak, aby to vyhovovalo všetkým... takže ja by som obvolala ľudí, s ktorými to chcem osláviť a popýtala sa ako budú mať čas a čo by im lepšie vyhovovalo, prípadne sa spýtať, či by chceli prísť aj na samotnú promóciu (ak ich tam chceš) ale možnosť B je tiež úplne v pohode prijateľná, nie je žiadne, že takto by to malo byť, ja som napríklad s rodinou oslavovala až magisterské promócie, bakalárske vôbec...
Pozri, je to uplne jedno.
Za prve - si dospela, studujes externe, a je to "len" Bc (a to teraz NEmyslim v zlom a ani nijak dehonestujuco, je vela narocnych Bc ale povedzme si uprimne, vacsinou je to medzistupienok alebo jednoduche studium - a teda v mojom okoli mnohi bakalarov nijako neriesili, neoslavovali, velakrat ani na promociach neboli a nikde si titul nepisali, najma ak pokracuju dalej...). Takze sa oslobod od zbytocnych malomestiackych reci "ako by sa to malo". To ze mate okolo toho sviatky je fajn, spojis to.
Ak nechces riesit chystanie, varenie, umyvanie a upratovanie a mas budget, chod do restiky s detskym kutikom.
Ak chces usetrit a aj s detmi mate vacsiu pohodu doma, urob normalne rodinne pohostenie doma.
Ziadna specialna dilema. Majte pekny cas.
@colsami Ano, je to len Bc. Čo sa týka náročnosti, je to technické štúdium a relatívne náročné ale to nie je podstatne, aj pokračujem ďalej na Ing. Skôr ide aj o to, ze máme v ten deň sviatky a chcela som možno názory a skúsenosti iných, ako to riešili alebo by riešili..moja strana rodiny je presne taká “zásadová” čo by sa malo a ako by sa to malo, tak možno preto som takto na vážkach.
Robí sa to tak ako chce oslávenec, či sa to týka menín, narodenín alebo oslavy titulu. V tvojom prípade by bol najlepší obed v sobotu doma alebo v reštaurácii, ktorú poznáš a má detský kútik. Alebo kľudne aj len prípitok pri ďalšej návšteve, je to len a len na tebe.
Tie sviatky by som do toho neťahala. Ja by som tých najbližších pozvala v sobotu na obed do reštaurácie - po 1. nebudú si musieť brať voľno z práce po 2. nebudeš mať starosti s varením a prípravou doma - dáte si na obed predjedlo/polievku, druhé a dezert+kávu. To úplne stačí. Keď ukončíš Ing.studium urobíš si väčšiu oslavu.
@diasc osobne mi to príde v deň odovzdávania slavnostnejsie. U nás napr bol obmedzený počet na sedenie,takže veľa ludi čakalo vonku aby mohli zablahoželať a tak sme si išli sadnú na obed. Normálne si každý zobral dovolenku. Avšak tu som riešila vopred ci si vedia. Skus si najpr pozistit ci vedia ti ktorých chceš pozvat. Ak nevedia tak by som to kľudne vyriešila aj tou sobotou doma ako píšeš keď kľudne objednať nejaké misy,aby si mala o starosť menej
Bc som vôbec neriešila. Ale keď chces urob doma.
Odovzdávanie diplomov je bez prítomnosti rodiny ? Ak je bez prítomnosti kľudne až na druhý deň.
Inak sú to tvoji blízky ľudia, prečo sa ich neopýtaš ako by sa im to hodilo ?
Obidvoje je správne.
@diasc pozri, ak im nevadí brat dovolenku a prísť na odovzdanie diplomu a potom slávnostnejsi obed, tak ich pozvi. No ak by im to narúšalo povinnosti, sprav doma v sobotu obed, chlebíčky, kávičku a koláčik. Koláčik kľudne kúp, aby si nemala toho veľa v kuchyni v sobotu. Tam už môžete dlhšie posedieť, aj deti sa vedia doma zahrať.
B