Rodičia rozdeľujú majetok neférovo medzi sestry. Čo robiť?
Sme 4 sestry. Všetky tri sú vydáte majú svoje rodiny a nebývajú dosť blízko našich. Ja bývam v meste kde žijú naši. Osamostatnila som sa dosť neskoro lebo som si nevedela nájsť prácu. Som adoptovaná a vidím že naši robia rozdiely. Šetrila som si stavebné kde som mala nasporených 2000€ z brigád keď na rodičia požiadali či by som im ich požičala. Súhlasila som. Naši mi požičali ich auto lebo moje sa pokazilo. Otec navrhol aby som svoje predala a jazdila na tomto. Svoje som teda predala a jazdím na ich požičanom lenže začalo blbnut. Tak sa rodičia rozhodli,že by ho mohli predať a peniaze rozdeliť medzi nás sestru. Lenže ja s tým nesúhlasím. Vrazila som do toho auta peniaze, za súčiastky,opravu poistku atd. Prečo by sestry mali dostať zaň peniaze keď ho nevyužívajú?? Navyše od rodičov už dostali kopec peňazí. Keď otec mal dedičstvo peniaze rozdelil medzi sestru ja som nedostala ani korunu. Keď som prišla za nimi že potrebujem 2000€ ako zálohu za byt aby som dostala hypotéku povedali mi,že nemajú ale v ten deň vyplatili peniaze za novú strechu. Sestru majú vlastné bývanie ja nemám nič žijem v podnájme. O našich sa starám. Nedávno matka začala riešiť čo s našim domom a ja som povedala že by som on mala záujem. Ja nemám kde bývať. Boli prekvapený lebo si mysleli že nemám on záujem. Lenže si skôr myslím že mi ho nedajú radšej ho napíšu na sestry. Som z toho nešťastná že sa takto zachovali
Vrazila si bohuzial peniaze do niecoho, co nie je tvoje, auto je ich, mozu si s nim robit, co chcu..dom tiez neovplyvnis, za zivota ho mozu prepisat, predat hocikomu
@anonym_autor z domu aj tak budes musiet vyplatit sestry
@anonym_autor no co Ti poradit...ked uz vidis aki su, tak zacni pozerat viac na seba ako na nich.
Veď si to auto užívala, tak je jasne, že si sa on musela starať. Poistka je povinná, natankovať treba, aj údržba niečo stojí. Ak nie si spokojna, každý deň si požičaj auto v požičovni za 40€ na deň…. 🤷♀️ alebo si kup nové. Načo riešiš, že tvoje bolo pokazené a predalo sa? Zrejme malo svoje roky, všetko ma nejakú životnosť. Ak rodicia nemajú potrebu vlastniť auto, tak si ho predaju, snáď im to nebudeš zakazovať a vyčítať 😵💫 si adoptovana, chceli ti dopriať domov, vzdelanie, starali sa o teba keď si bola chora….a ešte máš pocit krivdy….😵💫 kde je vďaka? Pokora? 🫣😵💫
Veď si to auto užívala, tak je jasne, že si sa on musela starať. Poistka je povinná, natankovať treba, aj údržba niečo stojí. Ak nie si spokojna, každý deň si požičaj auto v požičovni za 40€ na deň…. 🤷♀️ alebo si kup nové. Načo riešiš, že tvoje bolo pokazené a predalo sa? Zrejme malo svoje roky, všetko ma nejakú životnosť. Ak rodicia nemajú potrebu vlastniť auto, tak si ho predaju, snáď im to nebudeš zakazovať a vyčítať 😵💫 si adoptovana, chceli ti dopriať domov, vzdelanie, starali sa o teba keď si bola chora….a ešte máš pocit krivdy….😵💫 kde je vďaka? Pokora? 🫣😵💫
@anonym_af54cd adoptované dieťa je rovnocenným dieťaťom rodičov aj pri dedení.
@anonym_af54cd čiže vlastné deti nemusia byť vďačné, pokorné? Tie majú na pozornosť a lásku väčšie právo? 😏
Nechas sa nimi ovlyvnovat,aj to auto svoje si si predala a na ich si sa vozila,ani prepis ani nic ste neurobili.Teraz ho budu chciet predat a nemas nic.
Na rodicov sa nespoliehaj,iba na seba a verim ti velmi to musi boliet,ked robia obrovske rozdiely.Ty si vdacna dcera,ale mysli uz len na seba,predides tak obrovskemu sklamaniu.
Hlavne si dospela … je aj vela deti vlastnych, ktore nedostanu nic. Co sa tyka sporenia a auta - si dospela a musis pouzivat svoj rozum - pozicat € si nemusela, rovnako ako predavat auto - ako hovoris … neskoro si sa osamostatnila a preto par chyb, ale mysli na to, co dokazes ty sama nie, co tebe alebo sestram daju rodicia … nemusia ti dat vobec nic. Staraj sa menej, investuj viac casu svojej praci a zhananiu € a nespoliehaj sa na na nikoho. Rodicom povedz veci na rovinu a nenechaj sa vydierat ani domom, ani autom ani nicim. Najprv sa postaraj sama o seba … maju aj ine deti. Vitaj medzi dospelymi a komu inuj priamo.
Potrebovala si peniaze na hypo a teraz chces dom lebo nemáš kde bývať? To mi nejak nevychádza
Musíš si z toho brať aj ponaučenie, že nemáš vrážať peniaze do toho, čo nie je tvoje. Chápem, že chceš rodičom pomôcť ale keď sa oni k tebe takto správajú???
tie iste peniaze by si vrazila aj do svojho auta... ved su ti icg vyuzivala prevazne ty ....najdlhsie ta zivili kedze si nemala ani pracu .. to nieje zadarmo . vidis len to co chces vidiet,ale olko vrazili aj do teba len ty niesi vdacna... a do len tak dat tebe? mas z coho vyplatit sestry ? preco by oni nemali dostat nic-len preto,ze su sikovnejsie a vedia sa o seba postarat skor ako ty ?
Toto mi tu nesedí - Načo by si niekto, kto má tri vlastné zdravé dcery adoptoval štvrtú, ktorú vlastne ani nechcel a navyše, očividne je problémová, čo sa pri decku z domova aj dalo očakávať? Načo by si niekto takto komplikoval život a komplikoval by ho aj svojim biologickým deťom?
Nenechaj si od rodicov diktovat co mas robit so svojim majetkom. Rozhoduj sama za seba, svoje auto si nemala predavat
My sme len dvaja a otec napisal vsetok majetok na brata,nic s tym neurobis.
za prve ... najdlhsie si zila doma s rodicmi, lebo si nemala pracu.. teda tie peniaze do teba vrazali, ale inak... navyse mala si od nich do uziviania auto, cize si mala auto zadarmo- platila si len amortizaciu a poistky... kludne si si mohla pozicat auto za 50 eur na den - bolo by to lacnejsie? Ďalšia vec, to ako tvoji rodicia nakladaju so svojim majetkom nie je absolutne tvoja vec..su to ich peniaze, ich domy a auta ... nie tvoje, cize mozu ich dat komukolvek - zatial na tie veci narok nemas. Nechapem co riesis.. ano nemali pre teba na zalohu hypoteky, lebo kupovali nieco pre seba za svoje peniaze..Tvoji bio rodicia sa ich rodina sa ocividne o teba nesli potrhat a ty namiesto toho aby si bola vdacna, ze ta prijali a vychovali tu ides este kydat..des
Neviem či je to až taká vyhra dostať starnuci dom a starnucich rodičov k tomu. O vsetko sa treba starať.Postav sa na nohy sama,pracuješ,tak sa o seba postaraj.Rodičia ťa vychovali,na to nezabudaj. Mohla si vyrastať v decaku a v 18tke byť poslana preč a staraj sa ako vieš.
@anonym_autor tie peniaze,čo si im požičala ti vrátili?Ak chcú predať auto,nech predaju,síce si do neho vrazila,aké si ho používala.Cize to je 1:1.Ale ak ti peniaze nevrátili,najskôr nech ti vrátia a potom nech vyplácajú sestry.Vela nejasností je v Tom,čo píšeš Odkiaľ potom nabrali na strechu,keď od teba požičiavali a keď si ty chcela požičať,tak nemali lebo trochu kupovali.Bejak chaoticky píšeš.
@anonym_autor aby to bolo minimalne ferove voci tebe... z aktualnej hodnoty auta, by mali odpocitat to, co si don vrazila... a zapocitat amortizacizu, kedze si na nom jazdila... asi to beru ako vyrovnane, preto s predajom rozmyslaju aj nad sestrami...
Ved s tym domom este nie je nic iste. Rodicia ti pomohli inak predsa. Dali ti domov. A byvas teda v podnajme, aj ked spominas hypoteku? Rodicia casto robia rozdiely aj pri biologickych detoch.
za prve ... najdlhsie si zila doma s rodicmi, lebo si nemala pracu.. teda tie peniaze do teba vrazali, ale inak... navyse mala si od nich do uziviania auto, cize si mala auto zadarmo- platila si len amortizaciu a poistky... kludne si si mohla pozicat auto za 50 eur na den - bolo by to lacnejsie? Ďalšia vec, to ako tvoji rodicia nakladaju so svojim majetkom nie je absolutne tvoja vec..su to ich peniaze, ich domy a auta ... nie tvoje, cize mozu ich dat komukolvek - zatial na tie veci narok nemas. Nechapem co riesis.. ano nemali pre teba na zalohu hypoteky, lebo kupovali nieco pre seba za svoje peniaze..Tvoji bio rodicia sa ich rodina sa ocividne o teba nesli potrhat a ty namiesto toho aby si bola vdacna, ze ta prijali a vychovali tu ides este kydat..des
@anonym_83b2b8 fuj ty co si za hnusneho cloveka. “ peniaze..Tvoji bio rodicia sa ich rodina sa ocividne o teba nesli potrhat a ty namiesto toho aby si bola vdacna, ze ta prijali a vychovali tu ides este kydat..des” toto ako mozes napisat adaptovanému dieťaťu? Dopriala by som ti tyzden v decaku. Byt tebou tak mi je zo seba zle..des
@anonym_83b2b8 fuj ty co si za hnusneho cloveka. “ peniaze..Tvoji bio rodicia sa ich rodina sa ocividne o teba nesli potrhat a ty namiesto toho aby si bola vdacna, ze ta prijali a vychovali tu ides este kydat..des” toto ako mozes napisat adaptovanému dieťaťu? Dopriala by som ti tyzden v decaku. Byt tebou tak mi je zo seba zle..des
@anonym_2e3e4d pockaj, a chces mi povedat, ze to nie je pravda??
@anonym_2e3e4d pockaj, a chces mi povedat, ze to nie je pravda??
@anonym_83b2b8 ked potratis mam ti napisat, ze tvoje telo nebolo schopné donosiť/udrzat dieta. A ze ty miesto toho, aby si bola vdacna, ze žiješ tak vyplakavas kvoli mŕtvemu dieťaťu. Je to pravda a je to v poriadku povedat žene po potrate/smrti dietata?
Toto mi tu nesedí - Načo by si niekto, kto má tri vlastné zdravé dcery adoptoval štvrtú, ktorú vlastne ani nechcel a navyše, očividne je problémová, čo sa pri decku z domova aj dalo očakávať? Načo by si niekto takto komplikoval život a komplikoval by ho aj svojim biologickým deťom?
@anonym_dae384 by si sa čudovala prečo si niekedy ľudia adoptujú dieťa. Majú rôzne úĺavy o ktoré bežní občania nemajú ani potuchy. Na bývaní, na poistnom, deti ak sú postihnuté majú prednostne špec. školu - niektorí by to nerobili pre tie výhody, ale poniektorí áno. Ako ľudia sme rôzny.
@anonym_83b2b8 ked potratis mam ti napisat, ze tvoje telo nebolo schopné donosiť/udrzat dieta. A ze ty miesto toho, aby si bola vdacna, ze žiješ tak vyplakavas kvoli mŕtvemu dieťaťu. Je to pravda a je to v poriadku povedat žene po potrate/smrti dietata?
@anonym_2e3e4d potratila som 2x, a beriem to tak, ze dieta by mozno nebolo zdrave .. a ano nebolo vhodne ho vynosit.. teda som uchranila seba, jeho aj ostatnych trpeniu.. mam dlasie dieta zdrave. Uplne presne tak ako pises to je, a som s tym ok
@anonym_2e3e4d potratila som 2x, a beriem to tak, ze dieta by mozno nebolo zdrave .. a ano nebolo vhodne ho vynosit.. teda som uchranila seba, jeho aj ostatnych trpeniu.. mam dlasie dieta zdrave. Uplne presne tak ako pises to je, a som s tym ok
@anonym_83b2b8 ty si s tým ok, zrejme je to tvoj spôsob vyrovnania sa s traumou. To je tvoja vec. Ale su ľudia citliví a empaticki na tomto svete. A jedna zo známok inteligencie je aj ta emočná. Tak zo seba nerob hlupu na verejnom fore a predstav si, ze na druhej strane je niekto citlivý a nabudúce si kusni do jazyka 🙂 necitlivosť nie je známkou sily ale naopak veľkej slabosti
@anonym_83b2b8 ty si s tým ok, zrejme je to tvoj spôsob vyrovnania sa s traumou. To je tvoja vec. Ale su ľudia citliví a empaticki na tomto svete. A jedna zo známok inteligencie je aj ta emočná. Tak zo seba nerob hlupu na verejnom fore a predstav si, ze na druhej strane je niekto citlivý a nabudúce si kusni do jazyka 🙂 necitlivosť nie je známkou sily ale naopak veľkej slabosti
@anonym_2e3e4d Ja zas pokladam za velke stastie, ze v situacii kde sa ma vlastna rodina vzda.. tak mam to stastie a pridem do rodiny, kde ma prijmu, staraju sa o mna so vsetkym, vychovaju ma, pomahaju mi, mám zazemie, surodencov a normalny start do zivota... riesit take veci, akoze preco, ked predali auto, ktore ani nebolo moje a mohla som ho uzivat zadarmo - rozdelili tieto financie mezdi nas ako deti.. Toto ti pride v poriadku? Tam nechyba emocna inteligencia? Nemam rada ludi, ktori su pazraví a pre toto nemam pochopenie ani keby zazili vsetky traumy sveta.
Bývate v rovnakom meste. Vidíš že nemôžeš od nich veľa očakávať. Ja by som využila bývať s nimi v dome keď tam už sestry nie sú. A to čo platiš podnájom si našetriť na hypotéku. Samozrejme energie stravu prispievať. Ale nájom by si si ušetrila
Ja to nevidim tak že by chceli dať len sestram skor to vidim tak ze ty by si chcela vsetko len pre seba.
Sorry ale auto si využivala tak je hadam jasne ze uhradis aspon potrebne veci aby si ho mohla uzivat. Preco by za predaj nemohli nieco dostat aj sestry? A dom len pre sebq lebo sestry boli sikovne a maju byvanie...predpokladam ze splacaju hypoteku a ty by si chcela dom len tak...no radost si adoptovat taketo dieta!!!!

@anonym_autor preco sa s nimi otvorene neporozpravas?