Situácia
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
@anonym_autor a este,do spalni ichneber,s vami spat, mozno toto neznasa
keby si este len macky planovala ok chapem..ale uz ich mas a mas ich niekolko rokov a on o nich vedel .. postavit si hlavu a nenajst ziadne riesenie by bola pre mna velka stopka ... s takym muzom by som nemohla byt .. lebo tu uz nejde len o macky ale celkovo postoj k tebe a tomu co chces aj ty a nielen on ... nemohla by som s nim byt ..s vedomim,ze ta nerespektuje,ze neriesi a nehlada ani spolocnu rec spolocne riesenie nic.. nabuduce vyhodi teba? vedel z emacky u,ze su vasa sucast .. mali ste to riesit pri stavbe askor ako ste sa stahovali .. miestnostou navyse .. vyhradenou garazou .. ale vyhodit ich ?? to nie .. sama mam macku ..nemam macky rada ale jej som sa ujala uz nieje najmladsia a nemala by som silu ani ludskost ju vyhdit niekam
@anonym_autor dom ste postavili nejako rychlo za rok, tym chcem povedat, ci by sa predsa nenasli peniaze na pribytok pre macky, ak nie tak dom je aj tvoj, mas pravo rozhodovat.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/manzel-sa-vyhraza-odchodom-kvoli-mackam/ od maja ste to neporiesili?
@anonym_autor ty sa cítiš zle fyzicky a psychicky, mačky si si zadovážila, úbohé tvory, kam sa podejú a to všetku pre jedného úbohého chudáka. Prepáč, ale tvoj muž je kus poriadnej žumpy. Jemu totiž chýba ľudskosť. Voči teba NEMA empatiu, súcit, pochopenie. Nemyslím, že celkovo vie robiť kompromisy.
Ty sa prosím ťa vzchop a povedz rázne, že dom je aj tvoj z jednej polovice a nebude ti jeden chlap nakazovať, čo môžeš a nemôžeš mať VO SVOJOM DOME. Si dospelá a aj tvoje peniaze išli do domu. Keď je geroj, tak nech sa páči, rozvod, a chceš polovicu z domu na ruku, žiadne splátky, advokát to zariadi. Ked bude trvať na svojom, mačky jednoducho daj dnu, a keď povie, čo to znamená, tak povedz mu, že on ti nie je otec,aby ti nakazoval dom je tvoj a mačky sú v tvojom dome. A žiadne diskusie z jeho strany neprichádzajú do úvahy. Nech zalezie do svojej časti domu alebo nech vypisuje rozvodove papiere. Inak neviem ako s takým chujom dokážeš existovať v bežných veciach. Treba mu ukázať, že nie je riaditeľ zemegule, ale len blbeček s 1/ 2 domu.
Mas predstavu ake je vsetko drahé?ak teda nekupujete do domu to najlacnejšie čo exustuje.By ma piclo poškriabať mi macky trebars nové dvere...Takze manzela chapem.A nechapem,ze ty ho v tomto nechapeš.Neviem kto by chcel mať v novom dome poškodený nabytok,lebo mačky.Garaž je kompromis alebo darovanie.Móze to byť skvelý chlap,len tie mačky..a uz tu z neho urobili debila a ch--a,to ti nevadí?
@ukgirls to nie som ja
@anonym_autor no dobre. napísali sme ti tu nejaké názory. mnoho padlo takých, že "nedaj sa", dom je tvoj, máš právo, trvaj na tom, atď. ja by som rada vedela, čo z toho si si ty vzala? dupneš si napriek tomu, že to môže pokaziť váš vzťah? podáš návrh na rozvod? pohádaš sa s ním "do krvi"? schválne píšem také otázky, lebo aj tieto "rady" tu padli.
Mas predstavu ake je vsetko drahé?ak teda nekupujete do domu to najlacnejšie čo exustuje.By ma piclo poškriabať mi macky trebars nové dvere...Takze manzela chapem.A nechapem,ze ty ho v tomto nechapeš.Neviem kto by chcel mať v novom dome poškodený nabytok,lebo mačky.Garaž je kompromis alebo darovanie.Móze to byť skvelý chlap,len tie mačky..a uz tu z neho urobili debila a ch--a,to ti nevadí?
@janinah sme len dve, čo ho chápeme..... a ak by som mala pomerne nové auto, nechcela by som ich ani do garáže...
Rozbije sa rodina a život kvôli mačkám
A len nechápem prečo autorka nenaskrabe peniaze na tu volieru pre mačky
To nemáš žiadne peniaze aby si pre mačky ty niečo vymyslela?
@anonym_autor ty sa cítiš zle fyzicky a psychicky, mačky si si zadovážila, úbohé tvory, kam sa podejú a to všetku pre jedného úbohého chudáka. Prepáč, ale tvoj muž je kus poriadnej žumpy. Jemu totiž chýba ľudskosť. Voči teba NEMA empatiu, súcit, pochopenie. Nemyslím, že celkovo vie robiť kompromisy.
Ty sa prosím ťa vzchop a povedz rázne, že dom je aj tvoj z jednej polovice a nebude ti jeden chlap nakazovať, čo môžeš a nemôžeš mať VO SVOJOM DOME. Si dospelá a aj tvoje peniaze išli do domu. Keď je geroj, tak nech sa páči, rozvod, a chceš polovicu z domu na ruku, žiadne splátky, advokát to zariadi. Ked bude trvať na svojom, mačky jednoducho daj dnu, a keď povie, čo to znamená, tak povedz mu, že on ti nie je otec,aby ti nakazoval dom je tvoj a mačky sú v tvojom dome. A žiadne diskusie z jeho strany neprichádzajú do úvahy. Nech zalezie do svojej časti domu alebo nech vypisuje rozvodove papiere. Inak neviem ako s takým chujom dokážeš existovať v bežných veciach. Treba mu ukázať, že nie je riaditeľ zemegule, ale len blbeček s 1/ 2 domu.
@anonym_18c0cd Pisala o tehotenstve, tak mozno ma typek pocit, ze bola "len" na materskej a dom sa postavil z "jeho" penazi.
@janinah ona tam nechce doniest nove macky. Ale zvierata, ktore s nou ziju 10 rokov, su na nu citovo naviazane a ona na nich. Zbavit sa svojich zvierat kvoli nabytku - toto urobi len citovy neempaticky mrzak. Tak ste s jej chlapom dvaja, gratulujem.
@abbey1 on už je v takej blubline kde mu každý prikyvuje že nemajú ísť mačky dnu. Myslím rodinní príslušníci mu to dávajú za pravdu.
@anonym_autor ja mu dávam tiež sa pravdu. Zvieratá mám rada, ale nepovyšujem ich nad človeka. Nikdy by som žiadne dnu nevzala. Na dvor áno, ale nie do bytu a do postele. Som nadmieru čistotná, chlpy by mi vadili. O mačacich wc ani nepíšem 🤮
@janinah ona tam nechce doniest nove macky. Ale zvierata, ktore s nou ziju 10 rokov, su na nu citovo naviazane a ona na nich. Zbavit sa svojich zvierat kvoli nabytku - toto urobi len citovy neempaticky mrzak. Tak ste s jej chlapom dvaja, gratulujem.
@anonym_cb7fb4 a čo tak empatiu k chlapovi,ktorý zabezpečil pre rodinu nový dom? Ci aha,to určite ona sa starala,zhanala material,dirigovala majstrov,vsetko platila,behala po stavebninach,montovala čo to svojpomocne....
Lebo pre niekoho je zviera viac ako clovek,aj do postele si ho ťahá.....tak to ja potom tiež môzem pogratulovať ,len ci jesto k čomu,ked pre toto sa kazi manzelstvo...
Niekto by mal ustupiť.Preco si myslite,ze to musi byt chlap?
Mne sa inak strašne "páči" ako tu viacere píšete, ze co je snad general? Preco ti rozkazuje? Prečo musí platit jeho slovo? Povedz mu,ze s vami idu a hotovo! Stoj si za svojim. Neustup.
To uz nie je rozkazovanie? Z jeho strany vám to pripada ako hrozne utlacanie ale ju huckate k tomu,aby urobila to iste...
A mozno v byte, kde teda boli mozno starsie ci docasne nabytky mu to nevadilo..ale ist do nového s tym,ze no a co,tak mi to znicia macky..zase odtial potial. Pochybujem,ze vam peniaze rastu na strome v zahrade, cize novy dom a vsetko dnu je proste vydreté.
A mozete ma nazyvat hocijako necitlivou, ale tiez nie som z tych co zviera stavaju nad cloveka, nad rodinu a cloveka s ktorym zijem a ktoreho lubim.
Nechapem ked mu nevadili macky v byte v posteli tak preco mu vadia vonku v garazi?
Nechapem ked mu nevadili macky v byte v posteli tak preco mu vadia vonku v garazi?
@anonym_3a14e4 na to by bolo fajn vedieť aj jeho názor ale je predpoklad, že mu to vadilo
A zrejme keď garáž chce využívať pre auto a tam ho samozrejme znehodnotia
Podľa mňa jedine riešenie aby autorka zainvestovala alebo keď nemajú peniaze na to,nech si nájde príjem na vyše pre mačky
Nieje to zložité ako sa zdá ale autorka bude musieť troška zamakať , veď keď to za to stojí tak aký problém
Mne sa inak strašne "páči" ako tu viacere píšete, ze co je snad general? Preco ti rozkazuje? Prečo musí platit jeho slovo? Povedz mu,ze s vami idu a hotovo! Stoj si za svojim. Neustup.
To uz nie je rozkazovanie? Z jeho strany vám to pripada ako hrozne utlacanie ale ju huckate k tomu,aby urobila to iste...
A mozno v byte, kde teda boli mozno starsie ci docasne nabytky mu to nevadilo..ale ist do nového s tym,ze no a co,tak mi to znicia macky..zase odtial potial. Pochybujem,ze vam peniaze rastu na strome v zahrade, cize novy dom a vsetko dnu je proste vydreté.
A mozete ma nazyvat hocijako necitlivou, ale tiez nie som z tych co zviera stavaju nad cloveka, nad rodinu a cloveka s ktorym zijem a ktoreho lubim.
@anonym_c47eac "A mozete ma nazyvat hocijako necitlivou, ale tiez nie som z tych co zviera stavaju nad cloveka, nad rodinu a cloveka s ktorym zijem a ktoreho lubim." hmm...ja osobne si teda neviem predstavit lubit cloveka, ktory sa takto stavia ku zvieratam, to sa vylucuje
@anonym_3a14e4 na to by bolo fajn vedieť aj jeho názor ale je predpoklad, že mu to vadilo
A zrejme keď garáž chce využívať pre auto a tam ho samozrejme znehodnotia
Podľa mňa jedine riešenie aby autorka zainvestovala alebo keď nemajú peniaze na to,nech si nájde príjem na vyše pre mačky
Nieje to zložité ako sa zdá ale autorka bude musieť troška zamakať , veď keď to za to stojí tak aký problém
@anonym_a8813c ved moja mama ma roky macky vonku na dedine a nikde neodisli, v zime su v kotolni ked su mrazy..
@anonym_c47eac Myslím, že väčšina z nás nestavia zviera nad rodinu. Avšak, ked si raz zadovážiť zviera, mám voči nemu zodpovednosť.
Ona nejde kupovať nové mačky. Rieši mačky, ktoré už dlhodobo majú. A to je sakra rozdiel. Čiže nie, jej žiadosť, aby mačky dožili svoj život v kľude ako doposiaľ nie je rozkazom pre jej manžela. On ide zrazu meniť pravidlá, ktoré môžu tie mačky štát minimálne zdravie, ak už nie rovno život.
@janinah Skutočne je už len myšlienka na možné poškriabaniu dverí dôvod niekam odložiť staré mačky? Či láska k matérii je viac než živý tvor? To je zvláštne poňatie kresťanstva.
@anonym_cb7fb4 a čo tak empatiu k chlapovi,ktorý zabezpečil pre rodinu nový dom? Ci aha,to určite ona sa starala,zhanala material,dirigovala majstrov,vsetko platila,behala po stavebninach,montovala čo to svojpomocne....
Lebo pre niekoho je zviera viac ako clovek,aj do postele si ho ťahá.....tak to ja potom tiež môzem pogratulovať ,len ci jesto k čomu,ked pre toto sa kazi manzelstvo...
Niekto by mal ustupiť.Preco si myslite,ze to musi byt chlap?
@janinah svoju zenu poznal uz ako milovnicku maciek a akceptoval to. Mal si najst milovnicku nabytku a mohli byt stastni. Ten, kto ma vztah a cit k zvieratam nevie vyhodit ten cit zo srdca. Ona nevedela, ze ma takyto postoj k mackam, pokial nenadobudli dom. Ak by to vedela, takeho chlapa by nechcela.
A ty kde zijes? Dirigovala majstrov, zhanala material? Vobec netusis kto ten dom postavil, ako postavil a financoval. Ale pouzivas dom a nabytok ako protihodnotu na pravo rozhodnut o vyhodeni maciek z domu a zbavit sa zodpovednosti o nadobudnute zviera.
Jednoducho si nemyslím, že by si o tom nevedela, že si nepraje mačky v dome
A aj keby ti to nepovedal,tak si neviem predstaviť aký dôvod by k tomu mal aby sa ,,bál,, povedať, že ich tam nechce
@anonym_c47eac "A mozete ma nazyvat hocijako necitlivou, ale tiez nie som z tych co zviera stavaju nad cloveka, nad rodinu a cloveka s ktorym zijem a ktoreho lubim." hmm...ja osobne si teda neviem predstavit lubit cloveka, ktory sa takto stavia ku zvieratam, to sa vylucuje
@anonym_07a8c3 no vidis a ja si zase neviem predstaviť lubit cloveka, ktoremu je jedno,ze to na co mozno robim v praci od nevidim do nevidim alebo svojpomocne na stavbe az do večera a kazdu volnu chvilu, znicia mačky. Proste 😅 sami sme v novostavbe, viem kolko sa môj manzel nadrel po vikendoch,poobediach, doobediach, kym proste nebol v praci kde tiez makal, aj nadcasy aby sme boli vo svojom... A kolko tomu naozaj venoval...a mne by malo byt jedno koľko tomu venoval a nadrel sa? Lebo macky? No sorry ale nie. Tu nejde o to, ze on stavia materialno a nabytky nad zviera ale o to, co ten dom predstavuje. Ci to autorku netrapi?
Kolke ste ho tu hned odsúdili aky je to somrak necitlivy a peitom nepoznate jeho stranu..autorka pise,ze nahradne riesenie nema ale co ak jej nejake ponúkol aj ked ona tvrdi opak? A co ak sa jej nic nepaci, len to ze ich chce dnu a znova vo svojej posteli? Ma snáď on možnosť sa tu vyjadriť a obhajit? Nie. Mate tu jednostrannu vypoved a podla nej ste uplne odsudili cloveka..ktory moze mat aj srdce zo zlata a posledne roky sa obetoval pre rodinu,ale vy ho tu idete ukamenovat lebo macky.
@anonym_07a8c3 no vidis a ja si zase neviem predstaviť lubit cloveka, ktoremu je jedno,ze to na co mozno robim v praci od nevidim do nevidim alebo svojpomocne na stavbe az do večera a kazdu volnu chvilu, znicia mačky. Proste 😅 sami sme v novostavbe, viem kolko sa môj manzel nadrel po vikendoch,poobediach, doobediach, kym proste nebol v praci kde tiez makal, aj nadcasy aby sme boli vo svojom... A kolko tomu naozaj venoval...a mne by malo byt jedno koľko tomu venoval a nadrel sa? Lebo macky? No sorry ale nie. Tu nejde o to, ze on stavia materialno a nabytky nad zviera ale o to, co ten dom predstavuje. Ci to autorku netrapi?
Kolke ste ho tu hned odsúdili aky je to somrak necitlivy a peitom nepoznate jeho stranu..autorka pise,ze nahradne riesenie nema ale co ak jej nejake ponúkol aj ked ona tvrdi opak? A co ak sa jej nic nepaci, len to ze ich chce dnu a znova vo svojej posteli? Ma snáď on možnosť sa tu vyjadriť a obhajit? Nie. Mate tu jednostrannu vypoved a podla nej ste uplne odsudili cloveka..ktory moze mat aj srdce zo zlata a posledne roky sa obetoval pre rodinu,ale vy ho tu idete ukamenovat lebo macky.
@anonym_c47eac Skoro som sa rozplakala🙄
@anonym_c47eac Myslím, že väčšina z nás nestavia zviera nad rodinu. Avšak, ked si raz zadovážiť zviera, mám voči nemu zodpovednosť.
Ona nejde kupovať nové mačky. Rieši mačky, ktoré už dlhodobo majú. A to je sakra rozdiel. Čiže nie, jej žiadosť, aby mačky dožili svoj život v kľude ako doposiaľ nie je rozkazom pre jej manžela. On ide zrazu meniť pravidlá, ktoré môžu tie mačky štát minimálne zdravie, ak už nie rovno život.
@abbey1 vyzerá, že chlap urobil veĺķý ustupok, keď jej v byte dovolil viac mačiek. Možno tým aj trpel, len o tom autorka nepíše. Preto teraz má dôvod ich nezobrať do nového domu. Autorka veĺmi dobre vedela, že stavajú dom a otázku mačiek mala s mužom riešiť hneď na začiatku. Mala dosť času im nájsť nový domov, či zriadiť v dome extra malý kumbál len pre ne. Teraz rieši situáciu na poslednú chvíľu.
? Akceptoval ich v byte a na dome nie? Trosku mu svitori, nie?
Ja teda nemám mačky, ale mám psov, takže sa viem vžiť do tejto situácie. Neviem si predstaviť, že by som si zobrala za manžela človeka, ktorý psov nenávidí. U mňa by taký absolútne nemal šancu. Že nemá rád mačky predsa musel dávať najavo už keď ste spolu chodili. Prečo si si ho preboha vzala? Neustúpila by som mu. Neexistuje! Tresni po stole a povedz mu, že mačky sa sťahujú s vami a bodka. Vyčleňte im v dome jednu miestnosť, ktorá bude len pre nich. Nemusia sa predsa pohybovať po celom dome. A už vôbec by som ich neťahala do postele. Keby nesúhlasil ani s týmto kompromisom, podala by som žiadosť o rozvod. Keby mu docvaklo, že po rozvode sa dom bude musieť predať, aby ťa mohol vyplatiť, potom by sa azda spamätal.
@abbey1 vyzerá, že chlap urobil veĺķý ustupok, keď jej v byte dovolil viac mačiek. Možno tým aj trpel, len o tom autorka nepíše. Preto teraz má dôvod ich nezobrať do nového domu. Autorka veĺmi dobre vedela, že stavajú dom a otázku mačiek mala s mužom riešiť hneď na začiatku. Mala dosť času im nájsť nový domov, či zriadiť v dome extra malý kumbál len pre ne. Teraz rieši situáciu na poslednú chvíľu.
@anonym_8fd4ed Prečo by im mala hľadať nový domov či extra malý kumbál v dome? Mačky s ňou žili doposiaľ a budú i ďalej. Prečo má ustúpiť jednému ješitnemu chlapovi žena a staré mačky zvyknuté na život v byte? Skutočne jedného dospelého chlapa môžu v dome otravovať mačky? No ďakujem pekne za taký bezcitný kus

@anonym_autor vsak v jednej izbe,kde este nebyvate,im sprav svoj pelech. a staraj sa o nich len ty,aby on nemals nimi kontakt