icon

Situácia

Včera o 17:54

Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.

Strana
z3
anonym_8fd4ed
Včera o 21:54
@abbey1

@anonym_8fd4ed Prečo by im mala hľadať nový domov či extra malý kumbál v dome? Mačky s ňou žili doposiaľ a budú i ďalej. Prečo má ustúpiť jednému ješitnemu chlapovi žena a staré mačky zvyknuté na život v byte? Skutočne jedného dospelého chlapa môžu v dome otravovať mačky? No ďakujem pekne za taký bezcitný kus

@abbey1 niečo v tom bude, autorka nenapísala určite celú pravdu. Práve preto, že v byte boli celé roky a teraz ich nechce. Preto som napísala, či ich v byte len netrpel.

anonym_793195
Včera o 22:05

Ja som na strane manžela.mozno mu aj v byte mačky vadili len sa nechcel hádať. Máte úplne nový nábytok,podlahy a ty tam chces doniesť tri mačky? O smrade a chlpoch ani nehovorím.asi mal toho dosť už v byte a ani sa nečudujem keď v dome už chce mať konečne čisty, nezniceny nábytok a aj vôňu. Nemáte zbytočne peniaze na veterinára ale meniť podlahy a nábytok za pár rokov na to už budete mať? Nechápem ako môžeš uprednostňovať mačky pred manželovou pohodou doma. Asi už mu prekážajú chlpy v posteli,na gauči,v kuchyni a aj na oblečení.predpokladam že ani kuchynskej linke sa nevyhýbajú.

anonym_6b7391
Včera o 23:08

Nikdy by som si do nového domu nedala mačky, ktoré škriabu a ocikávajú nábytok. To je iný smrad. Nešetrím alebo neberiem hypo na dom , aby mi ho zničili mačky. Stačí mi, ako sudedine ničia našu terasu.

0silvia0
Dnes o 06:55

a ako si to má autorka v hlave zracionalizovať? Že odzajtra vyhodím mačky na ulicu, lebo mám nový dom a vy-mačky tam nebudete smradiť. Od zajtra k vám nič necítim, 10 rokov života s vami vymažem a budem skákať ako radostná veverica a tešiť sa z Vianoc. A 3 vyhodené mačky budú vonku mrznúť a kukať za plotom, že čo sa nám to stalo?
10-ročné mačky v počte tri kusy si nikto nevezme, ľudia sú nezodpovední, hlúpi, krutí (vidíme aj v tejto diskusii), vyhadzujú mačky von, nekastrujú, plné útulky nechcených mačiek a mačiatok. Kto by už chcel tieto tri?
Keď sa staval dom, malo sa myslieť aj na mačky samozrejme, takto by to urobili normálni ľudia. Vyhradiť miestnosť, chodbu, do jednej izby dať starší nábytok atď., keď už mačky škriabu. Mimochodom, tie naše neškriabu nábytok. A tiež máme zachránené mačky z ulice.
Na jednej strane sú tu organizácie, nezistkovky, ktoré zachraňujú zvieratá a mačky. Na druhej strane sú tu krutí ľudia, ktorí nemajú kúska citu k živému tvorovi. Mne je ľúto, že rodičia svojim deťom nevštepujú lásku a úctu ku každému tvorovi, potom niektorým ľuďom chýbajú jemnejšie vibrácie v citoch, pocitoch a odovzdávajú tento necit svojim deťom.

Autorka, želám krásne Vianoce, a pevne verím, že stráviš tieto Vianoce v novom dome s celou rodinou, do ktorej patria samozrejme aj mačky.

anonym_8fd4ed
Dnes o 07:21
@0silvia0

a ako si to má autorka v hlave zracionalizovať? Že odzajtra vyhodím mačky na ulicu, lebo mám nový dom a vy-mačky tam nebudete smradiť. Od zajtra k vám nič necítim, 10 rokov života s vami vymažem a budem skákať ako radostná veverica a tešiť sa z Vianoc. A 3 vyhodené mačky budú vonku mrznúť a kukať za plotom, že čo sa nám to stalo?
10-ročné mačky v počte tri kusy si nikto nevezme, ľudia sú nezodpovední, hlúpi, krutí (vidíme aj v tejto diskusii), vyhadzujú mačky von, nekastrujú, plné útulky nechcených mačiek a mačiatok. Kto by už chcel tieto tri?
Keď sa staval dom, malo sa myslieť aj na mačky samozrejme, takto by to urobili normálni ľudia. Vyhradiť miestnosť, chodbu, do jednej izby dať starší nábytok atď., keď už mačky škriabu. Mimochodom, tie naše neškriabu nábytok. A tiež máme zachránené mačky z ulice.
Na jednej strane sú tu organizácie, nezistkovky, ktoré zachraňujú zvieratá a mačky. Na druhej strane sú tu krutí ľudia, ktorí nemajú kúska citu k živému tvorovi. Mne je ľúto, že rodičia svojim deťom nevštepujú lásku a úctu ku každému tvorovi, potom niektorým ľuďom chýbajú jemnejšie vibrácie v citoch, pocitoch a odovzdávajú tento necit svojim deťom.

Autorka, želám krásne Vianoce, a pevne verím, že stráviš tieto Vianoce v novom dome s celou rodinou, do ktorej patria samozrejme aj mačky.

@0silvia0 citaj s porozumením.
Aj.my, ktoré by sme zvieratá dnu nechovali, máme zvieratá rady. Byt nie je pre mačku, ani psa prirodzene prostredie. To hádam vieme vsetky. Mohli by sme namietať, že mačky sú dnu týrané. A to preto, že sa nechodia von venčiť. Toto nie je voči nim necitlivè?
V domoch majú lepšie podmienky, pretože sú vypúšťané von. Neviem, či by ich autorka vypúštala, keďže 10 rokov boli len dnu. V bytoch by mali zákonom chov mačiek zakázat. Je to čistá tyrania.

0silvia0
Dnes o 07:34
@anonym_8fd4ed

@0silvia0 citaj s porozumením.
Aj.my, ktoré by sme zvieratá dnu nechovali, máme zvieratá rady. Byt nie je pre mačku, ani psa prirodzene prostredie. To hádam vieme vsetky. Mohli by sme namietať, že mačky sú dnu týrané. A to preto, že sa nechodia von venčiť. Toto nie je voči nim necitlivè?
V domoch majú lepšie podmienky, pretože sú vypúšťané von. Neviem, či by ich autorka vypúštala, keďže 10 rokov boli len dnu. V bytoch by mali zákonom chov mačiek zakázat. Je to čistá tyrania.

@anonym_8fd4ed mám ti odpovedať ako anonym či pod mojim nickom? Ok, odpoviem normálne pod svojim nickom: Ja nejdem teraz riešiť prirodzené prostredie všetkých zvierat a psov a ich evolučný vývoj. Riešime teraz túto konkrétnu situáciu, čiže skús čítať s porozumením teraz ty a vyjadri sa k veci, ak sa chceš vyjadriť, LEN k tejto situácii.

autor
Dnes o 09:38
@luccys

@anonym_autor Aha. Cize to tak planoval vzdy, len ti to nechcel povedat. Alibista. A nerozumiem tomu, preco on ma rozhodovacie pravo ako pan velkomozny.

@luccys pýtala som sa ho dnes,že keď sme rok stavali dom prečo nerieisl situáciu,prečo sa nesnažil nájsť riešenie. Jeho odpoveď bola že je to neriešiteľná situácia. To bolo všetko..

autor
Dnes o 09:40
@anonym_8fd4ed

@abbey1 vyzerá, že chlap urobil veĺķý ustupok, keď jej v byte dovolil viac mačiek. Možno tým aj trpel, len o tom autorka nepíše. Preto teraz má dôvod ich nezobrať do nového domu. Autorka veĺmi dobre vedela, že stavajú dom a otázku mačiek mala s mužom riešiť hneď na začiatku. Mala dosť času im nájsť nový domov, či zriadiť v dome extra malý kumbál len pre ne. Teraz rieši situáciu na poslednú chvíľu.

@anonym_8fd4ed tie mačky sme vzali spolu,bol pri plnom vedomí. Prvú nám dokonca dali jeho rodičia. Tu tretiu som už ani nechcela aby u nás ostávala,našla som ju na ulici a našla pre ňu náhradný domov. Vtedy povedal že keď máme toľko mačiek zmestí sa aj ona. Dnes som ho s tým celým komfrontovala a povedal len že vtedy bol mladý s sprostý. Že teraz to vidí inak s už ich v dome nechce

autor
Dnes o 09:41
@anonym_a8813c

Rozbije sa rodina a život kvôli mačkám
A len nechápem prečo autorka nenaskrabe peniaze na tu volieru pre mačky
To nemáš žiadne peniaze aby si pre mačky ty niečo vymyslela?

@anonym_a8813c myslím že to nie je najlepší život čo im vieme poskytnúť.. žiť v klietke vonku

autor
Dnes o 09:42
@luccys

@anonym_18c0cd Pisala o tehotenstve, tak mozno ma typek pocit, ze bola "len" na materskej a dom sa postavil z "jeho" penazi.

@luccys na dom sme šetrili spoločne. Pred materskou som mala do konca vyšší príjem ako manžel. Materskú dávku som mala vysokú ,vedeli sme z nej tisíc eur odkladať. Po návrate z rodičovskej dovolenky som dostala veľmi štedré odstupné. Všetky tieto peniaze som investovala do domu. Takisto hypotéka tečie z môjho účtu.

autor
Dnes o 09:44
@anonym_8fd4ed

@anonym_autor ja mu dávam tiež sa pravdu. Zvieratá mám rada, ale nepovyšujem ich nad človeka. Nikdy by som žiadne dnu nevzala. Na dvor áno, ale nie do bytu a do postele. Som nadmieru čistotná, chlpy by mi vadili. O mačacich wc ani nepíšem 🤮

@anonym_8fd4ed ale vy zrejme nechápete že naše zvieratká žili len vo vnútri. Mačka plot preskočí s už sa nevráti. Idú Vianoce...a po nich Silvester. Ľudia budú ako sprostí búchať petardy. Zľaknú sa a skočia dakde pod auto. Nehovoriac o Tom že netušia čo je to auto,pes,iná mačka..

0silvia0
Dnes o 09:45
@anonym_autor

@anonym_8fd4ed tie mačky sme vzali spolu,bol pri plnom vedomí. Prvú nám dokonca dali jeho rodičia. Tu tretiu som už ani nechcela aby u nás ostávala,našla som ju na ulici a našla pre ňu náhradný domov. Vtedy povedal že keď máme toľko mačiek zmestí sa aj ona. Dnes som ho s tým celým komfrontovala a povedal len že vtedy bol mladý s sprostý. Že teraz to vidí inak s už ich v dome nechce

@anonym_autor tak to, čo si teraz dopísala, je veľmi dôležité. On väčšinovo rozhodol o mačkách, jedna bola dokonca jeho rodičov a poslednú nechal doma on dobrovoľne a z jeho rozhodnutia. Trvaj na tom, že mačky doma zostanú, máš rovnaký podiel na dome ako tvoj muž. Citové vydieračky niektorých užívateliek o tom, ako tvoj muž postavil dom si nevšímaj. Niektorí ľudia jednoducho nemajú kúska zodpovednosti k živým tvorom, ktoré si sami a dobrovoľne k sebe pripútali a prevzali za ne zodpovednosť. Opakujem, DOBROVOĽNE, tak je ich povinnosťou sa o ne slušne postarať. Tvoj muž nemá právo sa takto zo dňa na deň mačiek zbaviť.

autor
Dnes o 09:45
@anonym_8fd4ed

@abbey1 niečo v tom bude, autorka nenapísala určite celú pravdu. Práve preto, že v byte boli celé roky a teraz ich nechce. Preto som napísala, či ich v byte len netrpel.

@anonym_8fd4ed nemám prečo klamať a vymýšľať som mačky s nami žili doteraz normálne v byte. Áno jedna je problémová,ma zdravotné problémy,pri ktorých má občas hnačky. Dala som alternatívu garáž. Všetko by to bolo len na istý čas. Ako hovorím sú to seniorky. Už tých pár rokov by som im poskytla bývanie a lásku ako doteraz

autor
Dnes o 09:48
@0silvia0

@anonym_autor tak to, čo si teraz dopísala, je veľmi dôležité. On väčšinovo rozhodol o mačkách, jedna bola dokonca jeho rodičov a poslednú nechal doma on dobrovoľne a z jeho rozhodnutia. Trvaj na tom, že mačky doma zostanú, máš rovnaký podiel na dome ako tvoj muž. Citové vydieračky niektorých užívateliek o tom, ako tvoj muž postavil dom si nevšímaj. Niektorí ľudia jednoducho nemajú kúska zodpovednosti k živým tvorom, ktoré si sami a dobrovoľne k sebe pripútali a prevzali za ne zodpovednosť. Opakujem, DOBROVOĽNE, tak je ich povinnosťou sa o ne slušne postarať. Tvoj muž nemá právo sa takto zo dňa na deň mačiek zbaviť.

@0silvia0 ja som mu to ale všetko povedala... Ale on je ako taký vôl. Ja ho nespoznávam. Proste nechce mi ustúpiť. Chápem že možno v. Tomto svetle sa to javí že môžem ustúpiť ja ale kto komu ublíži viac ? On mne keď s nami nebudú alebo ja jemu s gaucom ktorý sa možno doskrabe ale o pár rokov sa i tak bude meniť,máme malé deti ,neverím že ostane ako nový po rokoch. Strašne som sa sklamala. Veľa ľudí tu píše o rozvode. Ani mi to nenapadlo,doteraz sme mali normálny pekný vzťah. Posledné roky mačky len toleroval ,nehlakal a nehral sa s nimi . Povedal že ich len akceptuje.ale že to takto vyeskaluje. .. mám zlý pocit že toto budú veľmi zle vianoce a aj nový rok. Ako na nový rok...

anonym_78d015
Dnes o 09:52
@anonym_8fd4ed

@anonym_autor ja mu dávam tiež sa pravdu. Zvieratá mám rada, ale nepovyšujem ich nad človeka. Nikdy by som žiadne dnu nevzala. Na dvor áno, ale nie do bytu a do postele. Som nadmieru čistotná, chlpy by mi vadili. O mačacich wc ani nepíšem 🤮

@anonym_8fd4ed rozdiel je nevziat do domu nove macky, nie tie, co uz maju roky. Ze je Ti z maciek na grcanie, to je len Tvoj problem. Mne je niekedy na grcanie zo spravania ludi, aj takych ako Ty

Strana
z3