Situácia
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
Ja som na strane manžela.mozno mu aj v byte mačky vadili len sa nechcel hádať. Máte úplne nový nábytok,podlahy a ty tam chces doniesť tri mačky? O smrade a chlpoch ani nehovorím.asi mal toho dosť už v byte a ani sa nečudujem keď v dome už chce mať konečne čisty, nezniceny nábytok a aj vôňu. Nemáte zbytočne peniaze na veterinára ale meniť podlahy a nábytok za pár rokov na to už budete mať? Nechápem ako môžeš uprednostňovať mačky pred manželovou pohodou doma. Asi už mu prekážajú chlpy v posteli,na gauči,v kuchyni a aj na oblečení.predpokladam že ani kuchynskej linke sa nevyhýbajú.
Nikdy by som si do nového domu nedala mačky, ktoré škriabu a ocikávajú nábytok. To je iný smrad. Nešetrím alebo neberiem hypo na dom , aby mi ho zničili mačky. Stačí mi, ako sudedine ničia našu terasu.

@anonym_8fd4ed Prečo by im mala hľadať nový domov či extra malý kumbál v dome? Mačky s ňou žili doposiaľ a budú i ďalej. Prečo má ustúpiť jednému ješitnemu chlapovi žena a staré mačky zvyknuté na život v byte? Skutočne jedného dospelého chlapa môžu v dome otravovať mačky? No ďakujem pekne za taký bezcitný kus
@abbey1 niečo v tom bude, autorka nenapísala určite celú pravdu. Práve preto, že v byte boli celé roky a teraz ich nechce. Preto som napísala, či ich v byte len netrpel.