Polnočné zbieranie peňazí na svadbe

1. jún 2025

Dobrý večer, za pár týždňov máme svadbu a ja stále premýšľam nad polnočným "zbieraním peňazí." Nepáči sa mi zvyk, že tancujeme a hostia nám dávajú peniaze pričom nevieme kto koľko. Samozrejme, že každý dá toľko koľko môže a je to dobrovoľne, avšak chceli by sme v Tom mať prehľad. ako ste to mali vy? Ďakujem.

petamich
1. jún 2025

A preco chcete mat o tom prehlad? Ked vravis, ze kazdy da kolko moze 🙂 nerypem, naozaj ma to uprimne zaujima

bessie12
1. jún 2025

Redovy tanec mať nebudeme. Ani čepčenie s tým spojené. Svadbu máme za pár dní.

mdse
1. jún 2025

To je práve pekné, že nie je prehľad. Tí, čo nemajú veľa sa nemusia cítiť zle a tí, čo dajú moc, dajú zo srdca.

ukgirls
1. jún 2025

tak to zruste a budes mat prehlad-nikto ti nic neda ... jednoduche

maranco
1. jún 2025

Brať len bezhotovostné platby, prenajať si platobný terminál a nech platia kartou/mobilom, budeš mať prehľad 🙂

lindous
1. jún 2025

Nám sa tiež tento zvyk nepáčil, nie kvôli prehľadu, ale nechceli sme proste zbierať ďalšie peniaze a tak sme nezbierali 🙂

viestta
1. jún 2025

Preco potrebujes prehlad kto kolko dal alebo nedal? Nepride ti to tak trosku divne?

kitycat
1. jún 2025

A nie je ti trapne ked vam hostia daju obalky, ved vecne dary sa uz nedavaju a potom este s klobukom chodit a pytat dalsi "baksis" a mat prehlad (!?)

Aj tombolu sprav a vyberaj za listky, ved treba to podojit

bielasovicka
1. jún 2025

@kitycat presne tak. Tento zvyk je veeelmi trápny. Sa čudujem, že sa ti novomanželia nehanbia pri tom ako to zbierajú. Aj keď už dar dostali pri gratulácii.

viestta
1. jún 2025

@kitycat na vychode sa po polnoci tancuje redovy, svadobny host vytancuje mladu pani a da do kosika peniaze. Je to bezny zvyk, ale mat prehlad o tom kto kolko do kosika dal, to ten kosik treba zverit nejakej zodpovednej osobe, ktore bude do harku zapisovat hosti a sumu.

bielasovicka
1. jún 2025

@viestta nieže divne, ale vypočítave

viestta
1. jún 2025

@bielasovicka dlho som vyberala termin kym som skoncila pri "divny", ale bola tam viac vystiznejsich kandidatov. Najvystiznejsi je ten pravy vychodniarsky "lachvaty"

kleopatra114
1. jún 2025

Nemali sme, nemám rada túto vyciciavacku tradíciu. Ak chces mať , tak ti môže byt jedno , koľko hostia dajú. Bežne od 5-50€.

perthes
1. jún 2025

Prečo to potrebuješ vedieť ,kto ti koľko dá peňazí na redovy

lia2929
1. jún 2025

Byt dnes hostom na svadbe je fakt niekedy viac za trest. Len kontrola penazi, kazdy len peniaze riesi, nenoste kvety dajte peniaze , nenoste darcek dajte peniaze , pred vstupom do saly ukazte kolko v obalkach nesiete. Otras.
Nedala by som ti just nic okrem kytice.

terezka1947
1. jún 2025

Tiež mi to príde divné vedieť a najmä sledovať,kto koľko dal😳

sara07
1. jún 2025

do obalky pri gratulaciach sa berie že to je dar novomanželom a pri vykrucanke sa dáva v podstate no nazvala by som to prispevok na svadobnu hostinu
nezažila som aby teda to nejak kontrolovali alebo niečo , každy dal kolko ešte mohol
nemôžeš počitat že ti vykrucanka zaplati hostinu celu ale najdu sa aj také svadby

mdse
1. jún 2025

@lia2929 my sme raz boli pozvaní na svadbu, kde som mala asi doniesť len peniaze, svadba mala byť do 22.00, bez hudby. Nešli sme.

bielasovicka
1. jún 2025

@mdse tiež by som nesla🤦🏼‍♀️

prasiatko30
1. jún 2025

@viestta aby vedeli kto ma pri odchode doplatit za veceru 😂😂😂

lia2929
1. jún 2025

Host nie je povinny ti dat nic. To je sukromna vec. Tak isto kamaratka mala nadiktovane ze kytice ona ziadne nechce lebo nema rada kvety chce zreby a matka jej brala vsetky tasky a rychlo pocitali obalky.

Muz jej kupil kvety z lidlu a revala po celom fb vyfotena s kyticou za 3€ stastna. Trosku sa treba spamatat a nechat ludi nech nosia co chcu a davaju co chcu.

really8
1. jún 2025

Nemali sme. Neschvalujem toto trapne tahanie penazi z hosti. Pod zem by som sa prepadla. Ale z tvojho prejavu mam pocit ze takato sedlacina bude tvoja salka kavy.

bielasovicka
1. jún 2025

@viestta ktovie ako dopadla ta svadba, kde si mali hostia zaplatiť co zjedli a vypili. Teda svoj účet. Bola tu ta téma, že im to takto oznámili mladomanželia.

suezana
1. jún 2025

My sme toto zažili minulý víkend. Pre mňa v pohode dať peniaze, ale ten obrad odčepčenia je brutálne trápny 🙈🙈🙈 to by som zrušila bleeeeee

mdse
1. jún 2025

@bielasovicka to naozaj? 😵💫 Kks ale ja keď tu čítam, čo niektorí ľudia považujú za normu, ako dar na svadbe, tak je to naozaj za trest byť hosť.

bielasovicka
1. jún 2025

@mdse no ved v poslednej dobe už fakt len kukám ako puk ze co všetko ešte ľudia nevymyslia. Čistá psychiatria toto

viestta
1. jún 2025

@bielasovicka to tak dopadne, ked chcu mat taku svadbu na aku nemaju... Ale myslim si, ze ta svadba bude nezabudnutelna. Roky sa na nu bude spominat po sirokej dalekej rodine.

michaela329
1. jún 2025

U nás sa na obalku podpisujú a píšu prianie. Ja napríklad nosím peniaze vo svojej obálke a mám tam vždy blahoželanie a podpis našej rodiny. Zo svojej svadby to mám ako pamiatku odložené.

deedol
1. jún 2025

mne to pride uz prilis, ved uz donesu prachy v obalke a potom este zas maju nieco davat? co som bola na svadbach v poslednom case, tak tento zvyk nemali.

kitycat
1. jún 2025

@viestta v tom pripade ale asi delia dar na obalku a redovy? Neviemsi predstavit dat niekomu 200€ a potom este dalsie €, nie kazdy na to ma 😕

Pripada mi to ako dojenie, redovy moze byt aj bez klobucika, nie? 😀