icon

Použitie Nivy

3. jún 2025

Ahojte, nepoznam velmi tento syr, viem, ze ma byt ta modra plesen samozrejme, ale na povrchu je takyto zlty, nie je to nejake stare? Expiraciu ma do konca juna. Nesmrdi nejak podozrivo. Len nemam s tymto syrom az taku skusenost. Dakujem.

autor
3. jún 2025
pinkgirl
3. jún 2025

Syr je v poriadku, prítomnosť tejto farby je OK.

viestta
3. jún 2025

modra plesen je vo vnutri, toto je bezny povrch na zrejucich syroch. To aj tak okrajujes.

earlgrey
3. jún 2025

Vyhodila by som 🤷‍♀️ ale to som ja....

slavkadud
3. jún 2025
@earlgrey

@earlgrey A preco by si to vyhodila? Podla mna je to farba, aka bezne na plesnovych syroch byva. 🙂

buberova
3. jún 2025
@earlgrey

Vyzerá dobre ☺️☺️
@earlgrey ako podľa teba má vyzerať niva?

autor
3. jún 2025

tak po okrajoch je to take zltkaste, mne to pride ako zoxidovane, kupovala som to v akcii v jednote v malej predajni na dedine, no asi uz takto nekupim. Mne sa zda, ze ked som mala z ineho obchodu, bolo to take menej zlte, proste syr s tou modrou plesnou. A toto mi pride ako take obschle. Zvykla som pouzit cely, nic som neobkrajovala ako tu baby pisu, tak neviem veru, ved to polka syra bude v cudu...🤔. Dala som do omacky iny syr a necham toto na posudenie muzovi, ten zje pomaly vsetko 🤣

earlgrey
3. jún 2025
@buberova

Vyzerá dobre ☺️☺️
@earlgrey ako podľa teba má vyzerať niva?

@slavkadud
@buberova
No lebo moja hlava by mi nedovolila to dať do úst a ani nikomu ponúknuť...Nivu kupujem, ale nikdy, nikdy nebola takejto farby 🤷‍♀️ a je mi jedno, či by bola v záruke alebo nie...tých par eur mi nestojí za to...šup do koša a dovidenia 🤣

melanta
3. jún 2025
@earlgrey

@slavkadud
@buberova
No lebo moja hlava by mi nedovolila to dať do úst a ani nikomu ponúknuť...Nivu kupujem, ale nikdy, nikdy nebola takejto farby 🤷‍♀️ a je mi jedno, či by bola v záruke alebo nie...tých par eur mi nestojí za to...šup do koša a dovidenia 🤣

@earlgrey tak napríklad zlatá niva je vyslovene takáto, ak by takáto nebola, tak to nebude zlatá niva

nacomeno2
3. jún 2025

Používam nivu celkom často, takáto je úplne v poriadku. Niekedy je proste viac žltšia ako inokedy, predsa je to len syr ktorý stále pracuje, záleží v akej fáze zretia ju kúpiš . Ale zo zdravotného hľadiska je ok.

jaskolka
3. jún 2025

Toto je normálny vzhľad plesňoveho syra Niva.

ha_ha
3. jún 2025

Nivu kupujem pomerne často, niekedy vyzerá, ako táto tvoja, niekedy nie. Keď áno, tak ten okraj odrežem, alebo oškrabem nožom a nivu normálne zjem/použijem.

autor
3. jún 2025
@earlgrey

@slavkadud
@buberova

@earlgrey obrezala som to zlte, zoxidovane, vnutro som si rozdrobila na vrch, je dobra chutovo asi 🙃. Aj tak dobre, lebo mala by vlastne aj tak nemala este nivu, mi doslo.

earlgrey
3. jún 2025
@melanta

@earlgrey tak napríklad zlatá niva je vyslovene takáto, ak by takáto nebola, tak to nebude zlatá niva

@melanta V poriadku, ja len tvrdím, že by som to vyhodila a že to som ja 😀 lebo vieš, nemôže byť každý normálny a ja určite nie som 😉 čo sa jedla týka...ja vyhadzujem aj deň pred zárukou, proste moja hlava mi to nedovolí konzumovať, napína ma, keď vidím, že končí záruka 🤣 a áno...nie som normálna, ako som už spomínala...

bluea
3. jún 2025

Raz ma toto tiez zaskocilo a skoro som ju vyhodila, ale potom som si vsimla, ze na obale bolo vyslovene napisane, ze presne toto je uplne normalne 😀 asi sa to vela ludom zda pokazene, ale je to ok

buberova
3. jún 2025
@earlgrey

@slavkadud
@buberova

@earlgrey napríklad keď kupujem rival alebo podobný syr, ktorý už predávajú orezaný tak to tam nie je.. ale mám pocit že toto je prirodzené.

Ale dosť ma pobavilo ako si sa zhodnotila 😂😂

earlgrey
3. jún 2025
@buberova

@earlgrey napríklad keď kupujem rival alebo podobný syr, ktorý už predávajú orezaný tak to tam nie je.. ale mám pocit že toto je prirodzené.

Ale dosť ma pobavilo ako si sa zhodnotila 😂😂

@buberova Ale tak to je 😀 čo si budeme klamať 😁 v tomto som divná..🤷‍♀️