Ako sa vysporiadať s častými chorobami zo škôlky?

16. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či aj vy ako rodičia škôlkarov ste často chorí? Keď malá niečo prinesie zo škôlky prestriedame si to všetci štyria. Od septembra sme takmer každý mesiac chorí. Pritom ja som predtým skoro vôbec nebývala chorá. Už ani neverím že to skončí, uvažovala som že preruším na čas škôlku, ale dcéra tam rada chodí...

katarinaba
16. apr 2025

Musis robit nieco s imunitou. A s imunitou ostatnych. Ja som mala v skolke tri deti, pred tym chodili aj do jasliciek a nikdy sa choroby medzi nami nerozliezali. A chori boli casto, velmi casto. Ked prisla chripka, tak ano, tu sme si poposuvali, ale aj to nie vsetci. Aj teraz, ked chodia do skoly, ked niekto ochorie, na 99% je chory len on.

parvinka0001
16. apr 2025

Moji teda sú minimálne chori .od septembra chýbali 5 dní aj to druhý kľudne mohol ísť do škôlky ale nechcel. Za tie roky čo chodia do škôlky majú najlepšiu dochádzku

a_andrejka4
16. apr 2025

Do decembra asi 2-3 mensie sopliky a 1 kasel, od januara kazdy mesiac a vzdy vsetci 🙈 nechapem mame druhe ATB

tana85
16. apr 2025

prezili sme si a pediatricka nam povedala, ze je to uplne bezne. skolkarske choroby su nieco s cim sa v dospelosti nestretavame a fakt sa s tym vela dopelych potrapi. viem, ze aj nove ucitelky v MS byvaju prvy rok castejsie chore. my sme si takto presli moraxelly a kadejaku haved lebo stres, malo spanku, proste sa to na nas lepilo. nepomohlo nic, bezne vitaminy, preplachovat nos konvickou. nase deti boli chore kazdy mesiac, konecne ako su obaja uz v ZS tento rok, tak je to vyrazne lepsie. na skolku mam len zle spomienky. imunita moze byt slabsia aj ked mas nizke zelezo a vit.D, nechala by som si urobit krvny obraz, ale teda skolka je petriho miska, nevyhnes sa tomu

marki07
16. apr 2025

Treba podporiť imunitu-vitaminy,ovocie,zelenina.v chripkovom ( zimnom) období aj dosť vitamínu D.

kvietok1233
16. apr 2025

Nič nepomôže. Len to prezit. Moja dcéra je tiež v kuse chora, boli sme aj na imunoalergologii imunitu má v norme. Proste v škôlke sú v kuse choré deti. Je to nekonečný kolotoč. Čakám kým škôlka skončí este mame rok a pol. To je svetlo na konci tunela 😃 a vyskúšali sme všetko možné na imunitu u nás nepomáha nič teraz vybrala imunor na predpis čo je tak som zvedavá čo to spraví 🙂

merrysa
17. apr 2025

@parvinka0001 super, gratulujeme. Ako to súvisi s otázkou autorky?
Autorka, my sme teda o dosť častejšie nachladeni ako predtým, ale nezvykne nás to položiť, fungujeme viacmenej normálne. Druhy skolkarsky rok je oveľa lepší ako ten prvy, takže čakám pozitívny trend aj naďalej 😀

parvinka0001
17. apr 2025

@merrysa Ahojte, chcela by som sa spýtať, či aj vy ako rodičia škôlkarov ste často chorí?
Tak som jej napisala že nie, nie všetky deti sú choré ako si poniektoré myslíte !

merrysa
17. apr 2025

@parvinka0001 rodičia chorých škôlkarov predsa, od zdraveho sa asi nenakazi 🤦

parvinka0001
17. apr 2025

@merrysa ty chápeš pýtala sa či sú všetci často chorí? Tak som jej napisala že Nie .prosím ťa už ani mi neodpisuj keď si raz nechápava a ideš si svoje . Keď si potrebuješ rypnut skúšaj to inde!

zuzanockamt
17. apr 2025

@parvinka0001 Ona sa logicky pýtala tých rodičov, ktorých deti bývali choré. Jasné, že od zdravých detí sa nenakazíš. Chápem, potrebovala si sa pochváliť.

merrysa
17. apr 2025
nikaeli
17. apr 2025

@tana85 ja ako učiteľka MŠ aj po návrate z MD. A dosť ma to prekvapilo. Myslela som, že už mám akú takú imunitu (po nejakých 15 rokoch s deťmi) a odrazu bum. Buď bol chorý syn alebo ja. Nemalo to konca 🤦🏻‍♀️

Autorka časom sa to ustáli. Syn je už prvák a od septembra bol chorý len 2x, zatiaľ čo minulý rok v MŠ si ešte aj v júni odkrútil laryngitídu a o týždeň na to hnisavú angínu 🤷🏻‍♀️

ava987
17. apr 2025

Ono to asi zavisi aj od samotnej skolky a deti, resp. rodicov - niektori daju zasoplene malatne dieta v pohode do skolky, ini ho nedaju pri prvom zakaslani. Chapem ze nie pre kazdeho je jednoduche vybavit si aby mohol ostat doma s chorym skolkarom, ale mali by tam platit iste nepisane pravidla.
Mam 4rocnu dcerku ktora je tento rok prvacka a na jesen sme sa trapili skoro dva mesiace s kaslom, teraz v aprili prvykrat brala ATB. Aj my rodicia sme parkrat boli nachladnuti ale nezavisle od jej choroby.