Problémy s nákupom online lístkov na vlak

kikuska63
29. máj 2025

Ahojte, občas cestujem vlakom do práce, ale nie moc často a mesačný lístok ani týždenný sa mi neoplatí kupovať. Lenže vlak stojí 1€. Cez aplikáciu mi lístok ide niekedy kúpiť na 3tí krát niekedy vôbec. Zadám možnosť platby kartami a už mi nič nenačíta. Potom si musím kúpiť lístok na stanici o 1€ drahší čo je už dvojnásobok cestovného.
O žiadnej technickej chybe nikde neinformujú ani pani za okienkom nevie.
Skúšal to aj priateľ, tiež mu to nešlo. Lístky online nakupujem už pár rokov tak v tom nie som žiadny nováčik.
Deje sa to aj vám ? Vo februári som si kupovala lístok za 0,55€ teraz za 2€, aj keď by mal byť za 1€😡
Nejde tu o tých pár €, ale o princíp, že niečo spoplatnia a keď si človek nechce priplatiť tak nemá v podstate na výber.
Skúšala som ak SMS lístky, ale to počúvam zas od sprievodcov, že ich to ráno zdržuje lebo sa mi na trase opakujú tí istí dokola…sama pracujem s ľuďmi a príde mi to neprofesionálne.

maranco
29. máj 2025

skús platiť z kreditu a nie kartou, dobij si tam kartou nejakú sumu a potom už používaš kredit

biba_18
29. máj 2025

ja som jazdievala ležadlom v extra kupé - a v apke nie je možnosť kúpiť to tak ako na stanici, tak či tak musím tam ... úplne celé zle ...

unicornlady
29. máj 2025

tiež som počula, že cez aplikáciu to zvykne blbnúť

ak viem presne, odkedy dokedy pôjdem, tak si zakúpim lístky ešte doma v notebooku a internet banking (vúb)

U nás v dedine pokladňu zrušili, takže lístok sa zakúpiť ani nedá a vo vlaku je prirážka 3eurá.
Riadne to zdraželo, keď minimálny lístok je euro (platievala som 60centov), a potom za kúpu na stanici je ďalšia prírážka euro (v meste fungujú pokladne na stanici).
Škoda, že keď ja som študovala, tak neboli vlaky zadarmo, pocestovala by som si.

A to kedysi bežný papierový lístok nebol viazaný na konkrétny vlak, mohla som ísť napr. aj na vlak o hodinu neskôr. Tieto lístky sú iba na daný vlak.

Napr. smer Prievidza- Nitra, keď sa kupujú teda 2 lístky (prestup v Zbehoch, alebo Topoľčanoch osobákmi), tak sa tiež cesta predraží, lebo aj ten 2.lístok čo by stál nejakých 70centov je už euro. Lebo sa to nedá na 1 lístok kúpiť, ale musia sa dva.

Moc som ti neporadila.
Ale pri týchto prirážkach už aj autobusy stoja približne tak isto. Akurát, že tých chodí málo.

deti95060810
29. máj 2025

tiež som počula že je to celé na milú Jarmilu - o ničom.

lukbe
29. máj 2025

Ak sa to nedá, tak vo vlaku nedával sprievodca príplatok. Zažila som to osobne. Skúšala som vtedy aj cez cestujeme vlakom aj slovakrail. Ak ti to neuzná, išla by som sa sťažovať.

sara07
29. máj 2025

urob si učet a dobi si kredit priamo tam, stiahne ti to a pride sms, vždy mi to takto išlo
a ked nie kupovala by som sms, ich problém , že to združuje sprievodcov ? neplatila by som viac než musím

sara07
29. máj 2025

@unicornlady ja som čitala že platí aj na vlak neskôr pri osobakoch, nie skorej , ešte som tak nešla,

unicornlady
29. máj 2025

@sara07 Keď na lístku je písané to číslo vlaku, tak neviem. Skúsim sa nabudúce na to spýtať.

ibrunova
29. máj 2025

ja kupujem cez stránku ZSSK, nie cez apku.

katkaseiner
29. máj 2025

@sara07 ano, je to tak, ja som sa na to konkretne pytala... predtym ked som isla do roboty tak som si kupila vo vlaku spiatocny listok a isla som domov kedy som chcela a teraz si treba vybrat kedy pojdes (cas) - na skorsi ist nemozes, ale na neskorsi ano. Cele na hlavu.

panonia
29. máj 2025

Mne to ide bez problémov, ale manželovi to stále nešlo, nakoniec bol problém v emailovej adrese. Musiš to cele prekontrolovať.Ja tam mam vždy kredit tak platím z toho.

evcagabi
29. máj 2025

Preto ma ta ich prasiva apka take skvele hodnotenie 🤦‍♀️

mane01
29. máj 2025

@kikuska63 ja si kupujem pravidelne cez web stranku online listky. Nemam ich aplikaciu. Raz mi to trvalo fakt dlho, to uz som sedela v pristavenim vlaku a bol to dost stres, odvtedy kupujem este ked som doma, pred odchodom na stanicu a zatial problem nebol.

frflos_nespokojny
29. máj 2025

lepsie je nakupovanie cez web stranku. mobilna apka nie je taka priehladna, ale zase cez apku chodia rozne dolezite upozornenia a oznamy. pri dobijani kreditu zase ziskavas kredit navyse. treba si to pozriet na nete.

mamina7070
29. máj 2025

kupujem pravidelne cez ich appku a nemam problem

skontroluj si nastavenia u seba, ine platby cez appky ti idu v pohode?

majka2959
23. jún 2025

@sara07 Ja som tak občas išla, keď mal predošlý vlak meškanie, nastúpila som do ďalšieho, ale do skoršieho sa nedá. Platí to v osobákoch a regionálnych expresoch - Rex. Kupujem ešte doma vždy cez appku Ideme vlakom zo zakúpeneho kreditu.