icon

Ktoré vysoké školy dizajnu sú najlepšie?

ludmila101010
28. apr 2026

Ahojte, poradili by ste mi prosim vysokú skolu zameranú na kreativitu kde sa daju este podat prihlášky na tento rok a kde ste alebo boli ste spokojne? Ja akurat koncim strednu skolu caka ma maturita, a chcem si podat prihlášku na vysoku skolu som kreatívna a bavi ma nieco navrhovať takze skor zameranú na dizajn… Som zo ziliny a tu je tiez jeden obor nie moc na dizaj masmediálne inžinierstvo a je zamerané ma graficky dizajn skor na pc, budem rada za vasu radu 🫶🏻💗

tonkoantonko
28. apr 2026

Neviem či sa ešte dá, ale Technická univerzita vo Zvolene má dizajn, skús pozrieť.

kiki68
28. apr 2026

VSVU- industrialny design, alebo graficky design, potom Wien - Angewandte Kunst- tam mas viac typov dizajnu, Krakow, Praha, Brno a Zlin je tiez fajn. Urcite nie interior na SK a urcite nie graficky na masmediach. To je cajovy odvar z toho, co by to malo byt. Hlavne chces karieru v tom. Ked uz pod masmediami, tak iba konkretne animacie a reklama. Nie typo.

zuzana76
28. apr 2026

uz je asi dost neskoro na prihlasky

anonym_1d55a0
28. apr 2026

Do 30.4. sa ešte dá poslať prihláška na digitálny dizajn na FMK UCM v Trnave, aj tam je potrebná a rozvíjaná kreativita, aj v spojení s marketingom

erika7102
28. apr 2026

@ludmila101010 Fakulta informatiky MUNI - Bc Všeobecná informatika so zameraním na vizuálnu informatiku + grafický dizajn, Mgr - Vizuálna informatika odbor grafický dizajn.