icon

Zúfalá mama a nočník

lucka12122
Dnes o 19:40

Mamičky, ktoré máte alebo ste mali viac detí, potrebovala by som počuť vaše skúsenosti.
Moju dcéru (májovku 2021) som odplienkovala prakticky za dva dni a do mesiaca bola bez plienky aj na noc. Samozrejme, mala zase iné výzvy napríklad cumel bol u nej veľká téma a vedela mať poriadne hysterické záchvaty. 😅
Teraz mám mladšieho syna a pri ňom je to úplne opačný vesmír. Cumel nikdy neriešil, hysterické záchvaty nemáva, ale nočník… to je kapitola sama o sebe.
Má 2,5 roka a sme 5. deň bez plienky cez deň. Problém je, že akoby vedome zadržiaval moč. Celý deň sa drží za pipík, prešľapuje, vidím, že sa mu chce cikať, ale na nočníku nič neurobí. Sedí aj 10–15 minút a nič.
Keď sa náhodou pociká, väčšinou sa len pozerá, ako ciká na zem, alebo pokračuje v hre. Za 5 dní sa poriadne vycikal do nočníka len raz. Asi dvakrát sa stalo, že keď začal cikať, rozbehol sa na nočník.
Najzvláštnejšie je, že akonáhle dostane plienku na spánok, okamžite sa do nej celý vyciká. Niekedy mám pocit, že celý deň čaká práve na tú plienku, aby sa uvoľnil. Skúšala som už všetko veľký zachod s redukciou , nočník , púšťanie vody , hranie sa vo vode , čítanie knižiek , videa a aj sestra mu už neraz ukázala ako ma cikat .
Mali ste niektorá podobné dieťa? Pomohlo vám niečo konkrétne? Pokračovali by ste ďalej, alebo by ste na čas ubrali tlak a skúsili to neskôr?
Priznám sa, že ma to stresuje aj preto, že v auguste mám byť pár dní preč a syn zostane s manželom, a od septembra by mal nastúpiť do škôlky a ja do roboty
Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť, hlavne od mamičiek, ktoré mali jedno dieťa „ukážkové“ a druhé úplne iné. Lebo momentálne mám pocit, že všetko, čo fungovalo pri dcére, pri synovi absolútne nefunguje.

anonym_6dd442
Dnes o 19:45

Kup sedatko na wc a daj ho tam ako velky chlapec,my sme realne pouzivali nocnik chvilku.Kupili sedatko a kaka na wcku ako velky chlapec.Len trpezlivost a len trpezlivost.

anonym_ee6342
Dnes o 19:50

Ja viem, že to nechceš zrejme počuť, ale podľa mňa bohužiaľ pripravený nie je. Ja ťa chápem, môj tiež nastupuje v septembri do škôlky a riešime odplienkovanie. Myslím si, že keď na to budeš moc tlačiť, tak to ozaj neurýchliš, práve neopak. Proste mu to nedocvakne, tak sa môžeš aj na hlavu postaviť. Keby väčšinu času ciká do nočníka a občas má nehodu, tak je to o inom. Ale podľa mňa na to vôbec ešte nedozrel.

anonym_f12190
Dnes o 19:54

Och chudáčik, netráp ho. To vôbec nie je v poriadku že zadržiava potrebu a čaká na plienku
Nie je pripravený, skús to tak o 2-3 mesiace

ssllaavvkkaa
Dnes o 20:10

môj to pochopil v auguste a v sept. išiel do škôlky - bolo teplo, vysvetlila som, že mu bude lepšie iba v slipoch a plienku bude mať v taške

anonym_0c03de
Dnes o 20:12

prosim ta z coho si zufala? vsak mas normalne dieta, nechaj ho dozriet ak mu nevadi ze sa pocita vyskusaj to o par tyzdnov neskor ak bude zreli na odplienkovanie spravi to. mne sa dcera odplienovala zo dna na den a pocikala sa mi len 1x, zato syn bol total bol, prezili sme zvladli sme to tak ako vsetci rodicia. neboj nebude mat do 18stky plienky. drzim palceky v treningu a hlavne chce to pokoj a klud, nech neciti z teba nervozitu

anonym_c6d053
Dnes o 20:32

Podla mna este nie je pripraveny. Daj mu nazad plienku, evidentne nechape, nechce, nevie. O mesiac moze byt situacia ina...