Ako naučiť syna pýtať sa na nočník?
Môj syn mal v máji 2,5 roka. Už pol roka chodíme s nim pravidelne na nočník, ráno, pred/po obede, po spánku, večer. Rýchlo pochopil načo je nočník, neprotestuje, vždy sa krásne vyciká/vykaká do nočníka. Tak som ho skúsila odplienkovať v máji. Bola to úplná katastrofa, vždy sa pocikal, pokakal, nepýtal sa na nočník, nechcel dať dole plienku. Z toho mi vyplývalo, že nie je na to pripravený tak som to nechcela tak. Cca pred mesiacom sa oblial vodou, išla som ho prezliecť a kým som mu hľadala oblečenie tak sám odišiel na nočník, vycikal sa a prišiel za mnou aby som ho pochválila. Odvtedy doma keď je dole bez je 100% spoľahlivy, vždy trafí do nočníka, vycika / vykaká sa sám a príde za mnou aby som ho pochválila. Problem nastáva ked mu dam gate. Absolútne sa nepýta na záchod, mysli si, že ma plienku a všetko ide do gati, az potom beží za mnou aby som ho prezliekla. Už druhý týždeň nevie na to prísť ze treba sa predtým pýtať na nočník a nie po nehode. Keď ma gate a vidím na ňom ze mu treba cikať a opýtam sa ho, tak povie áno a pekne ideme spolu na záchod a vycika sa, ale keď ho nesledujem 24/7 jednoducho sa pocika. Vysvetľujem mu po každej nehode, že treba sa pýtať predtým nie potom. On to podľa mňa aj chápe, lebo povie ze do nohavíc nesmiem iba na nočník, ale nejako to ešte nedokáže zrealizovať a už neviem ako mu mam pomôcť. Každú chvíľu s nim chodiť na nočník kým si nezvykne? Alebo co ny ste robili na mojom mieste? To je jedno ci ma boxerky, široké ľahko stiahnutelne nohavice, jednoducho si stále myslí že to je plienka 🙊
Moj ma stale sem-tam nehodu, bez plienky je tri tyzdne... .presne toto ked nohavice, napriklad pri obede, ked sa nesustredi, proste pusti... kolko je teda bez plienky? Ja mojho poslem kazdeho 1,5-2h vycikat a vsetko funguje...podla mna pytanie prijde neskor, zatial sa chodi pravidelne a opatrovatelka tiez tak, posadi ho , maly spravi co ma a idu sa hrat dalej... vypyta sa sam od seba len obcas...a aj to uz tak 3s pred nehodou.. ono to casom bude lepsie.. .
@anjelicek26 cca 2 týždne mozno 3. Takže ďalej s nim chodiť pravidelne na zachod a potom si zvykne?
@anjelicek26 cca 2 týždne mozno 3. Takže ďalej s nim chodiť pravidelne na zachod a potom si zvykne?
@vvrga1 ano robila som to tak pri vsetkych detoch...casom uz proste isiel kazdy sam... nas si napriklad na zachod este nevie vyliezt a stiahnut nohavice sam... na nocnik ano... chce to trochu casu... o par tyzdnov bude vsetko zvladnute.
Nie je pripravený. Vie počúvať tvoje "pokyny" ale nevie regulovať potrebu. Pripravené dieťa sa odplienkuje za jeden deň, nepripravené sa trápi týždne až mesiace. Za mňa - daj mu plienku, keď bude pripravený, bude si ju dávať dole sám a za jeden deň budete bez nehôd odplienkovaný.

Moj ma stale sem-tam nehodu, bez plienky je tri tyzdne... .presne toto ked nohavice, napriklad pri obede, ked sa nesustredi, proste pusti... kolko je teda bez plienky? Ja mojho poslem kazdeho 1,5-2h vycikat a vsetko funguje...podla mna pytanie prijde neskor, zatial sa chodi pravidelne a opatrovatelka tiez tak, posadi ho , maly spravi co ma a idu sa hrat dalej... vypyta sa sam od seba len obcas...a aj to uz tak 3s pred nehodou.. ono to casom bude lepsie.. .