Dievcata kolko vas stala klimatizacia?
2 roky do zadu tisicka
cca 10r. dozadu - 3tis. 3 izby, trojsplit
My máme 5 jednotiek za 5000 tisíc.
Pocitaj priblizne 1000 eur / miestnost. Cena sa sklada zo stavebnej pripravy (vrtanie dier), materialu (drahe medene rurky), vonkajsej a vnutornych jednotiek.
Napr teplozima.sk majú na webe ceny s montážou a kopec ďalších stránok tiež, stačí pozrieť. Ideálne je však riešiť klímu mimo sezóny, dosť ušetríš.
Dom, 3 izby hore a 3 dole, cca 5000€, ale pred 5 rokmi. Daikin, 2xmultisplit, 1x jedna jednotka.
@64jarka64 1 euro, kúpila som si včera vejár u šanghaja 😆😀😀☀️☀️☀️
@ivicatolic mám drahší vejár za 200 € stropný ventilátor , ale postačuje ❤
@64jarka64 nám pred týždňom nacenili 5 vnútorných jednotiek, 3 vonkajšie, značka midea, 6000€. Už sa nevieme dočkať montáže🥵🥵
@64jarka64 prave riesim, su aj lacnejsie a su aj drahsie. Zalezi, aku si vyberies. Ja pre nas 3i byt mam odhad cca 5-6 tis, cakam na prvu cenovu ponuku a este sa pojdeme pozriet do showroomu teplozima.sk a uvidime, co nam povedia tam. V tej cene ratam s dvoma vonkajsimi jednotkami - jedna na multisplit do dvoch izieb, druha samostatne pre obyvacku, Daikin (to je jedna z trochu drahsich znaciek).
aktualne riešieme od zse za 1600€ jednu jednotku
majú aj iné akcie
daikin 3500 aj s montazou. 3i byt. jedna jednotka, ale silna, lebo vonkajsia je az na streche a vdaka umiestneniu zvladne vychladit cely byt (mame taku dispo, ze sa to dalo).
ZSE ponuka za cca 1.300€ aj s montazou na 25m2 a cca 2x tolko na 35m2. https://www.zse.sk/produkty/klimatizacie/ceny-a...
1300 jedna jednotka aj s montovanim
@64jarka64 1 euro, kúpila som si včera vejár u šanghaja 😆😀😀☀️☀️☀️
@ivicatolic ja som kúpila minule 3,aby ma všetci doma mohli ovievať
3krat klima-5000€
Napr teplozima.sk majú na webe ceny s montážou a kopec ďalších stránok tiež, stačí pozrieť. Ideálne je však riešiť klímu mimo sezóny, dosť ušetríš.
@anonym_8fe7ee jedine co usetri je cas cakania na montaz. Mne povedali ze ceny maju rovnake v novembri ako aj v juni. Ale ludia sialeni si zavolaju utorok 30.6. s tym ze bez klimy sa neda v byte vydrzat a pomaly ze nechcu aby bola o 3 dni u nich doma namontovana. 🤦🏻♀️ aktualna doba cakania je 3-4 tyzdne. To si ten clovek “zavareny mozog z tepla” povie ze to uz bude polka leta fuc ze kaslu na to ked to nemaju mat hned tak nechcu. A o rok ich zase osvieti ked udru prve horucavy…. Pritom uz len mohli vytiahnut ovladac a zapnut 🙂 a nehundrat ze sa dlho caka na dodanie.
Ale k veci… to je velmi individualne cena za samotnu jendotku je rozdielna.. mozes kupit jednotku za 700 ale aj za 1500, taktiez zalezi od vykonu, plochy ktoru potrebujes vychladit atd atd… a dom/byt zase rozdiel
@anonym_8fe7ee jedine co usetri je cas cakania na montaz. Mne povedali ze ceny maju rovnake v novembri ako aj v juni. Ale ludia sialeni si zavolaju utorok 30.6. s tym ze bez klimy sa neda v byte vydrzat a pomaly ze nechcu aby bola o 3 dni u nich doma namontovana. 🤦🏻♀️ aktualna doba cakania je 3-4 tyzdne. To si ten clovek “zavareny mozog z tepla” povie ze to uz bude polka leta fuc ze kaslu na to ked to nemaju mat hned tak nechcu. A o rok ich zase osvieti ked udru prve horucavy…. Pritom uz len mohli vytiahnut ovladac a zapnut 🙂 a nehundrat ze sa dlho caka na dodanie.
Ale k veci… to je velmi individualne cena za samotnu jendotku je rozdielna.. mozes kupit jednotku za 700 ale aj za 1500, taktiez zalezi od vykonu, plochy ktoru potrebujes vychladit atd atd… a dom/byt zase rozdiel
@anonym_c96a35 a pridam, ze aj hlucnost je dolezita, hlavne v panelaku, aby sa nestazoval sused, co ma otvorene okno v spalni.

my máme klímu už 9-10 rokov, takže to ti asi nepomôže suma 😂