icon

Domáci pôrod - pediatri

anetimko
14. júl 2023

Ahojte milé maminy, prosím vás, ja sa chystám na domáci pôrod zachviľu mam termín a nejako som podcenila hľadanie pediatra, nevedeli by ste mi prosím poradiť nejakého v Nitre alebo v Hlohovci? Už som ich pár obvolala a nechcú brať babatka narodene doma. Tak či nemáte nejaké tipy. Ďakujem 🙂

Strana
z2
luccija
14. júl 2023

@anjelicek26 tiež som si zakusla do jazyka dcéru tiež oživovali aj apgar mala horší, ale niekomu možno ten komfort, intimita?staci za ten risk.Ja by som tu zodpovednosť za 2 ľudí neriskla.Ano, keď ide všetko ľahko a dopadne to dobre potom je človek hrdina a povie, že to stálo za to

nevenka
14. júl 2023

@anjelicek26
@maryetta no ja som mala prve dva porody bezproblemove, treti a stvrty vyvolavane kvoli vysokemu tlaku a pri 4. uz aj dieta malo problemy a este aj omotane pupocnou snurou, tretie som porodila za 45 minut a stvrte za 15 minut. Vyletela zo mna sama, ani som netlacila, ale lekar musel odmotavat pupocnik. A vydychol si, ked krasne silno zaplakala. Tam sa zvazovala aj sekcia uz, robili mi oxy test. Ja som mala ale velke stastie, ze som pri vsetkych 4 mala vyborneho lekara a uz ma poznal. A hoci pri prvom mi spravil nastrih, hoci maly bol fakt malicky na 41. tyzden, tak pri dalsich mi vysiel v ustrety a ze urobi vsetko preto, aby to nemuselo byt a veru, dobre to dopadlo. "Pamiatku" mam jedine na prvy porod, tie dalsie 3 deti akoby som ani nerodila...
Doma by som na to nemala odvahu. Ale to som ja, no...
Lebo aj deticky mali po porode (prve dve) problem s bradykardiami, mala som streptokoka a prve museli dat po 3 dnoch na JIS, bolo podozrenie na sepsu. A vsetky dost tazke zltacky...

sejbipi
22. júl 2023

Turoň v Nitre. Akceptoval dopredu dohodnutý ambulantný pôrod

anetimko
autor
23. júl 2023

@anetimko už som našla ďakujem vám nemá s tým problém, keby niekto potreboval pomôcť tak mi napíšte🙂

sejbipi
24. júl 2023

@anetimko koho ste našli? 🙂

juliacenc
24. júl 2023

@anetimko no tak to je des to kde sme sa uz dostali, ze niekto odmietne dieta fuj hnus este aj s porodami budu vydierat hanba

simca06022011
24. júl 2023

@anetimko rodny list ti na nahlasenie pediatrka netreba. Skor je problem to, ze ked porodis doma, dieta ma byt skontrolovane lekarom, vsetko zaznamenane. Ked niekto porodi po ceste, nedojde do nemocnice, nasledne ho tam beru a dieta aj matku osetria a skontroluju, vystavia doklady. Pri domacom porode je to ako zabezpecene? U nas v SR? pride k tebe lekar? Vypise ti doklady? Lebo rodny list som nedavala lekarke hned pri jej prvej navsteve, my sme veru prisli domov a ona hned v ten den o 16tej prisla ku nam, RL som este nemala, dieta pozrela, vypisala nam knizku, dohodli sme poradnu. Rodne cislo sme pisali az neskor do dokladov, aj kartu poistenca atd. Ved v porodnici je clovek bezne 3-5-10 dni... vybavenie dokladov nieco trva.
Inak som pri telefonovani nehlasila kde budem rodit ... dr sme mali vybratu tak 2-3mesiace dopredu. Instrukcie, ked sa mala narodi, mame zavolat.

Strana
z2