Kde kúpim chlieb bez droždia?

mirkasmile
3. feb 2022

Ahojte, prosím Vás, dá sa niekde v reťazcoch ako je Tesco, Lidl a pod. kúpiť chlieb bez droždia? Na nete som našla nejaký v sekcii obrázky/produkty. Viem,že si môžem aj upiecť, no radím sa v tomto smere skôr medzi lenivých ľudí 😀
Ak by ste mi nejaku značku vedeli poradiť, na ktorú sa môžem v obchode pýtať, našla som jeden bio obchodík, tam ho majú, no je v NZ, no ja hľadám v NR - TO okolí 😀
Budem za každú radu vďačná 🙏

zupka33
3. feb 2022

Hmmm taky som si veru v tycho retazcoch nevsimla no isto mate v meste nejaky ten zdravy obchodik, kde je teda vyssia sanca, ze by si ho mohla zohnat

mirkasmile
autor
3. feb 2022

@zupka33 no to je to,že zatiaľ som iba bezlepkové videla, prípadne taký "zrnieckovy" alebo ako to nazvať 😀

akvi
3. feb 2022

@mirkasmile u nas mávajú v Kauflande aj Lidli kvaskovy chlieb.

nevenka
3. feb 2022

@akvi ale aj tam je drozdie 😅🤣

bucko555
3. feb 2022

V Kauflande mama tam kupuje lebo má nejakú diétu

nevenka
3. feb 2022

Ja peciem domaci, ale dalo mi to veru dost zabrat, aby vyzeral a chutil ako ma. V skupinach o peceni chleba sa o tom kupovanom kvaskovom vedu riadne diskusie. Bud je to s drozdim, ako napriklad v Lidli a Bille, alebo potom hutne, tazke chleby, s jaskynami, nedokysnute, pripadne prekysnute, chutia kyslo a ludia si myslia, ze kvaskovy ma taky byt. No nema. Peciem aj sladke s kvaskom a kysle je to vtedy, ked Ti cesto v prvej faze kysnutia alebo rozkvas prekysne. Inak je to strasna mnamka.
Takze v tomto neporadim, len uvadzam na pravu mieru. Nie vsetko oznacene ako kvaskove, je vylucne kysnute s kvaskom bez drozdia.

martul
3. feb 2022

@mirkasmile v každej jednote majú kvaskovy. Kvalita neviem aká, ale majú

motyl88
3. feb 2022

Ja som hladala pre syna. Tie kvaskove napr. z Billy obsahuju drozdie. U nas v meste sa da objednat v bio obchode cisto kvaskovy, ale ten tiez synovi nesadol. Tak som musela upiect...skusila som irsky chlieb a uz mu len ten pecem...je to fakt rychly a jednoduchy chlieb, ziadna prplacka...

enoula
3. feb 2022

Hladaj kvaskovy, ale asi taky, kde je zlozenie uvedene alebo v nejakých bezobalovych pripadne bio obchodoch. Lebo častokrát aj do kvaskoveho supnu drozdie... No alebo si ho skús upiecť doma 🙂 chce to cvik, ale potom je to jednoduché

makova333
3. feb 2022

Zalezi, preco potrebujes bezkvasnicovy. Lebo ak kvoli HIT, tak ani kvaskovy ti nepomoze.

akvi
3. feb 2022

@nevenka to fakt? Ja ich nekupujem, lebo si pečiem svoj, tak mi nikdy nenapadlo prečítať si zloženie. To ako načo je dobré dávať do kvaskoveho droždie?? 😯

nevenka
3. feb 2022

@akvi no aby bolo rychlejsie a nadychane 😅. A mohli napisat, ze je kvaskovy a viac zan pytat. Biznis je biznis 😆

sashka22
3. feb 2022

@akvi ved droždie sú kvasnice, tak jasne, ze sa z toho vyrába kvások...

simca06022011
3. feb 2022

@sashka22 vobec to nie je jasne, kvaskovy chleba je nieco uplne ine. AK davaju do kvaskoveho chleba drozdie, tak je to dobry "ofajc" :D Kvasok do "kvaskoveho chleba" sa nerobi z drozdia.

@mirkasmile v retazcoch podla mna bezne nie, nemate nejaku pekaren v NR? V bb chodim kade tade..

simca06022011
3. feb 2022

@nevenka presne, ja som v ZV kupila pred 10r kvaskovy chlieb v bio obchode, pol chleba 7EUR a kysly tazky hnusny mokry :DD radsej som to zacala piect. Teraz uz sme nan nasli pekaren ale teda ja mam podozrenie ze tam drozdie davaju, ale teda neviem 🙂

yvanielka
3. feb 2022

V Nitre je pekáreň Krajec, skús tam

ukulela
3. feb 2022

@mirkasmile kvaskove v tesku su zmrazene dopecene, tak asi kvalita klesa ... lidl mal (ked som chodila na nakupy) kvaskovy slovensky, nie dopekany - bol baleny v sacku - pohladaj. tomu by som doverovala.

mirkasmile
autor
3. feb 2022

No....nemám histaminovu intoleranciu, no bola som na gastre s tým,že keď zjem proste niečo z droždia, ide mi veľká kyselina a je mi dosť na vracanie.
Zistili mi,že mám šťavy zvýšené, tak beriem lieky, no a teda droždie mi neodporúčajú, nemôžem jesť ani tie nátierky čo sú mexická, Gazdovská atď.lebo aj tam je droždie 😀 a ešte aj cipse musím pozerať,či tam není kvasnicovy extrakt,lebo aj z toho mi býva blbo 🙈 a dneska som dostala chuť na maslový chleba, a tak reku bola som v tescu ale nič som nevidela takéto,tak že reku spýtam sa.
Našla som v Metre takýto a zloženie Pšeničná múka 46%, ražná múka 14%, voda, soľ. S týmto nemáte niekto skúsenosti,či je dobrý ?

ladyblcha
3. feb 2022

@mirkasmile oremus ma dobre. A este ten krajec nr, na novozamockej je to tusim.

akvi
3. feb 2022

@sashka22 kvasok a kvasnice su dve rozdielne veci.. A kvaskovy chlieb robim doma, tak snad viem, co do neho davam..

akvi
3. feb 2022

@nevenka no akoze naivne som si myslela, ze kvaskovy bude kvaskovy..Chvalabohu ma to nemusi trapit, domaci je domaci, tam ma nikto neoklame 🙂

vanda323
3. feb 2022

@mirkasmile Upeč si domka 👍

mirkasmile
autor
3. feb 2022

@vanda323 lenivá som 😂 preto najprv skúšam,či dakde nekúpim už rovno upečený. Ale jak tak pozerám, asi budem musieť premôcť démonov lenivosti 😭😂

makova333
3. feb 2022

@mirkasmile a mozem sa spytat na cele zlozenie? Teda, cim to drzi a nie je to kamen?

vanda323
3. feb 2022

@mirkasmile Jaaaj jasné aj ja som lenivá neboj, niesi v Tom sama 😀👍

nevenka
3. feb 2022

@mirkasmile to moze byt, ze to drozdie mozno ani nie je taky problem, ako priemyselby pristup k tomu, on je casto nedokysnuty, ostane aj po upeceni taky makky. Ked mas total dokysnuty chlieb, tak po upeceni je ako kamen, ako chladne, tak zmakne. Aspon co ja sledujem. Alebo davaju do cesta urychlovace este. To mi hovorila jedna znama, ze pecie doma z drozdia a v pohode, kupensky ju naduva...🤔
No tak mozno to budes mat podobne. Ale chapem, ked hladas bez drozdia.
Ja som raz doma piekla aj z minima drozdia, trvalo to dlhsie, ale nebolo to tak citit.
Aj v tom kvasku su divoke kvasinky, ale aj bakterie mliecneho kvasenia, taka zmeska a kedze to kysne pomaly, tak sa stihne aj lepsie spracovat lepok a nenaduva tak. Drozdie su uz ciste vyslachtene kvasinky, kysne to rychlo a nespracuje sa ten lepok, celkovo muka tak dobre. A mozu citlive brucha na to reagovat.

anetus
3. feb 2022

@mirkasmile v máji by sa malo v Nitre otvárať Yeme a tam maju určite kváskové 🙂 treba sa pre istotu opýtať lebo asi 2-3 druhy majú v sebe aj droždie ale väčšina je kvaskova 🙂

mimi27712
3. feb 2022

Ideálne si nájdi v okoli niekoho, kto doma pečie kvaskovy chlebík a máš istotu, že ti z neho nič nebude.

ivet1371
3. feb 2022

@mirkasmile ako je nemocnica je obchodík pozriem to na fb a napisem .myslím že tam majú od horného vchodu

76california
4. feb 2022

mozno "odveci"

ale IRSKY CHLEBIK je prave pre LENIVE GAZDINKY:

1 velky biely jogurt
1dcl vody
450g muka (aku das, taka bude...ja som skusala aj spaldovu aj bezlepkovu a v pohode)
1 lyzicka cajova soli
semiacka podla chuti
1lyzicka cajova sody bikarbony

len zamiesas a rovno das piect na 180 stupnov cca hodinku