Nevzali mi dieťa do škôlky. Čo teraz?
Dobrý deň potrebovala by som súrne nastúpiť do prace.. dieta mi do škôlky nezobrali lebo lebo až 2/2026 bude mať 3 roky .. prosím Vás viete mi poradiť kde by som mohla mohla dat na celý den dieta v okoli NR? Ďakujem
a to si teraz zistila? obvolaj sukromne jasle alebo daj inzerat na sukromne opatrovanie
A to ti uz tento sk.rok asi ani nezoberu,moj maly bude mat 3roky,30.12 a po novom roku maju novy nastup,ti co dovtedy deti maju 3r.Az tak buduci rok ti ho mozu zobrat.
Jasle dovtedy,alebo byt dovtedy doma a vydrzat to nejako.
Skusit obvolat skolky, ci niekde nemaju volne alebo jasle alebo sukromna skolka. Ine moznosti asi nie su.
@anonym_autor a to si sa zobudila teraz? Ked mas dieta, ktoremu nevychadzaju roky, preco si si to nezistovala tento rok vo februari? Ked malo dva. Ze co dalej a ake mas moznosti. Teraz jedine obvolat nejake sukromne jasle, alebo sukromna skolka. Vela moznosti teda nemas. Skor je dost pravdepodobne, ze ho nikam uz nevezmu, musis ostat este doma a buduci rok to riesit
Mestské jasle budú predpokladám totálne plné. Skúsila by som obvolať škôlky, či naaahodou nemá niekto miesto od januára. A potom hurá, druhé kolo obvolávania sukromných. A nachystajte aspoň 600 - 700 eur. 🫣
@anonym_autor a to si sa zobudila teraz? Ked mas dieta, ktoremu nevychadzaju roky, preco si si to nezistovala tento rok vo februari? Ked malo dva. Ze co dalej a ake mas moznosti. Teraz jedine obvolat nejake sukromne jasle, alebo sukromna skolka. Vela moznosti teda nemas. Skor je dost pravdepodobne, ze ho nikam uz nevezmu, musis ostat este doma a buduci rok to riesit
@anonym_82e8b9 doteraz som spala. Dieťa malo prihlášku v škôlke deň po 2 druhých narodeninách. Nezačala som to riešiť teraz. Pokiaľ nevieš prečo utocis hneď? Najprv sa treba opýtať.
@anonym_82e8b9 doteraz som spala. Dieťa malo prihlášku v škôlke deň po 2 druhých narodeninách. Nezačala som to riešiť teraz. Pokiaľ nevieš prečo utocis hneď? Najprv sa treba opýtať.
@anonym_autor veď rozhodnutie o neprijatí máš už dva mesiace, za ten čas si si nepozisťovala, či nie je miesto v súkromných škôlkach? A súkromné si mohla riešiť tiež od druhých narodenín, lebo je malý predpoklad, že ti do štátnej vezmú dieťa, ktoré nemá tri roky. Možno niekde na okolitých dedinách, skús obvolať
@anonym_autor veď rozhodnutie o neprijatí máš už dva mesiace, za ten čas si si nepozisťovala, či nie je miesto v súkromných škôlkach? A súkromné si mohla riešiť tiež od druhých narodenín, lebo je malý predpoklad, že ti do štátnej vezmú dieťa, ktoré nemá tri roky. Možno niekde na okolitých dedinách, skús obvolať
@anonym_e105e2 nevedela som že budem musieť ísť do práce skôr ako ma dieta 3 roky..bohužiaľ veci sa menia zo dňa na deň.. nikdy nevieš aká situácia sa môže stať.. počítala som s tým že keď ho nezobrali tak pôjde o rok.. ale teraz sa rodinná situácia zmenila a nemám na vyber..
U nas je zapis do skolky vzdy len v maji,a v juni dostavame rozhodnutia.Skor som riesila prave v meste,ale ani tam sa nedava prihlaska skor ako v terminoch,co treba sledovat.Bola som prva v poradovniku a brali len 12 deti v meste,ale prihlaska sa davala az ten termin,nie skor.
A chapem,ze je to tazke ked matka musi ist skor od dietatka do prace a nema ho kde nechat.Tiez som isla o riadny kus do prace,ale u mna to bolo,lebo som chcela,nie ze musela.Tak sa aj inak chodi do roboty,ako ked clovek musi.A takto na rychlo je to o to tazsie.My sme doma vsetcia vedeli,ze po roku pojdem do prace.
Bohužiaľ,teraz už len obvolavat škôlky,či sa niečo neuvoľnilo(niekedy nie všetky deti nastúpia a rodičia dajú vedeniu vedieť ku koncu leta)alebo súkromné jasle či škôlky.Je to naozaj veľmi narýchlo, ťažko povedať,či bude dakde dačo voľné. Alebo potom o stráženie poprosiť niekoho z rodiny, babka,dedko, prípadne opatrovateľka ku dieťaťu.
@anonym_autor obvolávať skolky, vysvetliť im situáciu. Pokial je aspoň trosku samostatne, vezmú ti ho. Nie všetky deti zvládnu adaptáciu, či nastúpia. Pokojne môžeš miesto zohnať.
@anonym_e105e2 nevedela som že budem musieť ísť do práce skôr ako ma dieta 3 roky..bohužiaľ veci sa menia zo dňa na deň.. nikdy nevieš aká situácia sa môže stať.. počítala som s tým že keď ho nezobrali tak pôjde o rok.. ale teraz sa rodinná situácia zmenila a nemám na vyber..
@anonym_autor ale rozhodnutie o tom, ze je neprijate, predsa nemas teraz od augusta. Toto sa riesi niekedy april/maj, za ten cas doteraz si to mohla riesit. Nie na konci augusta. Na statne skolky zabudni, obvolavaj sukromne a nachystaj si dost penazi. Drzim palce
Dcéra bude mať rovnako 02/2026 3 roky, rátala som s tým že štátna MŠ bude bez šance tak som ju už dala do súkromnej škôlky/jaslí kde chodí pár mesiacov. Obvolajte si súkromné škôlky u vás, najviac voľného miesta majú práve od septembra/októbra tam by nemal byť problém. Skôr by som sa bála adaptácie ktorá môže ale nemusí byť problém
@anonym_autor Neviem ako ste na tom financne, ale ked bude mat dieta 3 roky az vo FEB a do prace musite teraz, skuste jaslicky BAMBI. Mali este 1 volne miesto od septembra, neviem vsak, ci to este plati. Cenovo vas to nezruinuje si myslim a su tam naozaj vyborne, mile tetusky, ktore sa o deti perfektne staraju 👍

@anonym_autor deti do 3 rokov berú v jasliach . Určite nejaké v Nitre máte