icon

Nevzali mi dieťa do škôlky. Čo teraz?

27. aug 2025

Dobrý deň potrebovala by som súrne nastúpiť do prace.. dieta mi do škôlky nezobrali lebo lebo až 2/2026 bude mať 3 roky .. prosím Vás viete mi poradiť kde by som mohla mohla dat na celý den dieta v okoli NR? Ďakujem

lenuska9999
27. aug 2025

@anonym_autor deti do 3 rokov berú v jasliach . Určite nejaké v Nitre máte

mamina7070
27. aug 2025

a to si teraz zistila? obvolaj sukromne jasle alebo daj inzerat na sukromne opatrovanie

vladuska20
27. aug 2025

A to ti uz tento sk.rok asi ani nezoberu,moj maly bude mat 3roky,30.12 a po novom roku maju novy nastup,ti co dovtedy deti maju 3r.Az tak buduci rok ti ho mozu zobrat.
Jasle dovtedy,alebo byt dovtedy doma a vydrzat to nejako.

vladuska20
27. aug 2025

Inac rozhodnutia o prijati sa davali do konca juna.

mane01
27. aug 2025

@anonym_autor skus pohladat sukromnu skolku

petamich
27. aug 2025

Skusit obvolat skolky, ci niekde nemaju volne alebo jasle alebo sukromna skolka. Ine moznosti asi nie su.

anonym_82e8b9
27. aug 2025

@anonym_autor a to si sa zobudila teraz? Ked mas dieta, ktoremu nevychadzaju roky, preco si si to nezistovala tento rok vo februari? Ked malo dva. Ze co dalej a ake mas moznosti. Teraz jedine obvolat nejake sukromne jasle, alebo sukromna skolka. Vela moznosti teda nemas. Skor je dost pravdepodobne, ze ho nikam uz nevezmu, musis ostat este doma a buduci rok to riesit

galganka
27. aug 2025

Mestské jasle budú predpokladám totálne plné. Skúsila by som obvolať škôlky, či naaahodou nemá niekto miesto od januára. A potom hurá, druhé kolo obvolávania sukromných. A nachystajte aspoň 600 - 700 eur. 🫣

autor
27. aug 2025
@anonym_82e8b9

@anonym_autor a to si sa zobudila teraz? Ked mas dieta, ktoremu nevychadzaju roky, preco si si to nezistovala tento rok vo februari? Ked malo dva. Ze co dalej a ake mas moznosti. Teraz jedine obvolat nejake sukromne jasle, alebo sukromna skolka. Vela moznosti teda nemas. Skor je dost pravdepodobne, ze ho nikam uz nevezmu, musis ostat este doma a buduci rok to riesit

@anonym_82e8b9 doteraz som spala. Dieťa malo prihlášku v škôlke deň po 2 druhých narodeninách. Nezačala som to riešiť teraz. Pokiaľ nevieš prečo utocis hneď? Najprv sa treba opýtať.

anonym_e105e2
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_82e8b9 doteraz som spala. Dieťa malo prihlášku v škôlke deň po 2 druhých narodeninách. Nezačala som to riešiť teraz. Pokiaľ nevieš prečo utocis hneď? Najprv sa treba opýtať.

@anonym_autor veď rozhodnutie o neprijatí máš už dva mesiace, za ten čas si si nepozisťovala, či nie je miesto v súkromných škôlkach? A súkromné si mohla riešiť tiež od druhých narodenín, lebo je malý predpoklad, že ti do štátnej vezmú dieťa, ktoré nemá tri roky. Možno niekde na okolitých dedinách, skús obvolať

autor
28. aug 2025
@anonym_e105e2

@anonym_autor veď rozhodnutie o neprijatí máš už dva mesiace, za ten čas si si nepozisťovala, či nie je miesto v súkromných škôlkach? A súkromné si mohla riešiť tiež od druhých narodenín, lebo je malý predpoklad, že ti do štátnej vezmú dieťa, ktoré nemá tri roky. Možno niekde na okolitých dedinách, skús obvolať

@anonym_e105e2 nevedela som že budem musieť ísť do práce skôr ako ma dieta 3 roky..bohužiaľ veci sa menia zo dňa na deň.. nikdy nevieš aká situácia sa môže stať.. počítala som s tým že keď ho nezobrali tak pôjde o rok.. ale teraz sa rodinná situácia zmenila a nemám na vyber..

vladuska20
28. aug 2025

U nas je zapis do skolky vzdy len v maji,a v juni dostavame rozhodnutia.Skor som riesila prave v meste,ale ani tam sa nedava prihlaska skor ako v terminoch,co treba sledovat.Bola som prva v poradovniku a brali len 12 deti v meste,ale prihlaska sa davala az ten termin,nie skor.
A chapem,ze je to tazke ked matka musi ist skor od dietatka do prace a nema ho kde nechat.Tiez som isla o riadny kus do prace,ale u mna to bolo,lebo som chcela,nie ze musela.Tak sa aj inak chodi do roboty,ako ked clovek musi.A takto na rychlo je to o to tazsie.My sme doma vsetcia vedeli,ze po roku pojdem do prace.

jaskolka
28. aug 2025

Bohužiaľ,teraz už len obvolavat škôlky,či sa niečo neuvoľnilo(niekedy nie všetky deti nastúpia a rodičia dajú vedeniu vedieť ku koncu leta)alebo súkromné jasle či škôlky.Je to naozaj veľmi narýchlo, ťažko povedať,či bude dakde dačo voľné. Alebo potom o stráženie poprosiť niekoho z rodiny, babka,dedko, prípadne opatrovateľka ku dieťaťu.

lienka.7
28. aug 2025

@anonym_autor obvolávať skolky, vysvetliť im situáciu. Pokial je aspoň trosku samostatne, vezmú ti ho. Nie všetky deti zvládnu adaptáciu, či nastúpia. Pokojne môžeš miesto zohnať.

bosorkabb
28. aug 2025

Šanca na štátnu MŠ je skôr sen . Čiže obvolat súkromné a jedine tam .

anonym_82e8b9
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e105e2 nevedela som že budem musieť ísť do práce skôr ako ma dieta 3 roky..bohužiaľ veci sa menia zo dňa na deň.. nikdy nevieš aká situácia sa môže stať.. počítala som s tým že keď ho nezobrali tak pôjde o rok.. ale teraz sa rodinná situácia zmenila a nemám na vyber..

@anonym_autor ale rozhodnutie o tom, ze je neprijate, predsa nemas teraz od augusta. Toto sa riesi niekedy april/maj, za ten cas doteraz si to mohla riesit. Nie na konci augusta. Na statne skolky zabudni, obvolavaj sukromne a nachystaj si dost penazi. Drzim palce

kris_tin257
28. aug 2025

Dcéra bude mať rovnako 02/2026 3 roky, rátala som s tým že štátna MŠ bude bez šance tak som ju už dala do súkromnej škôlky/jaslí kde chodí pár mesiacov. Obvolajte si súkromné škôlky u vás, najviac voľného miesta majú práve od septembra/októbra tam by nemal byť problém. Skôr by som sa bála adaptácie ktorá môže ale nemusí byť problém

fidelite
29. aug 2025

@anonym_autor Neviem ako ste na tom financne, ale ked bude mat dieta 3 roky az vo FEB a do prace musite teraz, skuste jaslicky BAMBI. Mali este 1 volne miesto od septembra, neviem vsak, ci to este plati. Cenovo vas to nezruinuje si myslim a su tam naozaj vyborne, mile tetusky, ktore sa o deti perfektne staraju 👍

catherinah
6. sep 2025

Ako stw to poriesili nakoniec?