Obavy z hospitalizácie autistického dieťaťa v Nitre
Ahojte.
Zrovna sa chystám s malou do Nitry na MR, aj s hospitalizáciou.
Keďže mala bude mať 4roky a ma autizmus, mám obavy, ako to zvládneme.
Nevydrží pri ničom, kričí, vrieska, nič nechce jesť, niekedy v noci nespí a býva aj agresívna.
Asi som prišla len sa vyžalovat, viem, že to budeme musieť nejak zvládnuť, ale mám depky z toho že tam budem rušiť ostatné maminy s deťmi, a budú pozerať, ale mám dieťa 🙈
Aj s Katkou ktorú zavádzajú na začiatku ...veď ona si to strhne, nedokáže mať ani nálepku keď sa buchne atď...
Doma dokážeme nejak fungovať, ale v cudzom prostredí, je to s ňou na nevydržanie.
Držte mi palce❤️
@morigan555 Vyžiadaj si psychiatra pri príjme nech ju dojde pozrieť. Predpíše jej sedatíva. Zober tablet nech si niečo pozerá, môžeš aj na oddelenie zobrať kočík - povozíš ju hore dole. Zober aj vlastné papanie čo vieš že zje (sunar, kapsičky, piškoty). Myslím že tam je aj nadštandard, tak si zavolaj či ide rezervovať.
ako píše anonym
pripadne upozorni hned na začiatku personal, niekedy je volna izba alebo preložia mamičku aby si mohla mat sama izbu a nemusela platit za nadštandart ale to je o ludoch a ochote
ty nemaj depresiu , proste hospitalizacia je nutna, ty urobiš maximum ale nie si čarodejnica, ohladne pozerania na teba časom si zvykneš, urobíš taku bublinu a prestaneš to riešit , nemáš možnost ist na pusty ostrov a nemáš možnost to urobit nejak inak, robiš maximalne čo môžeš, ak má okolie problém nech ti pomôže, otvarat usta a zazerat vie každy
@morigan555 pýtaj si samostatnú izbu a konzultovať so psychiatrom je super nápad. Je aj pre personál len dobré, že Vám vyhovejú. Dohodla by som sa priamo s vrchnou sestrou a primárom. Držím palce!
@morigan555 Držíme palce, nech všetko dobre dopadne!
neviem, ci toto je cesta aspon na zaciatok hospitalizacie - ale od cca 4r mam pred navstevou zubarky odporuceny diazepam (maly je citlivejsi), ucinok trva asi 1-2hod
Ja keď som bola s malou hospitalizovaná boli sme dohodnutý že na ďalší den pôjdeme domov asi máte naplánovanú len magnetickú rezonanciou tak den predtým vás hospitalizuju a ďalší den po magnetickej sme išli domov a mohli sme mať kočík aj posteľ normálnu mi dali
u nás v nemocnici bolo len že ráno prídeš s dieťaťom, o hod. spravia vyšetrenie a okolo obeda domov.
pred pár rokmi to bolo na dva dni, teraz to skrátili.
Boli sme aj na Kramároch tam to bolo na tri dni. jeden deň príchod, druhý deň vyšetrenie a na tretí domov. úplne zbytočne tvrdnúť v nemocnici toľké dni. tiež to už skrátili na dvadni.
u nás v nemocnici bolo len že ráno prídeš s dieťaťom, o hod. spravia vyšetrenie a okolo obeda domov.
pred pár rokmi to bolo na dva dni, teraz to skrátili.
Boli sme aj na Kramároch tam to bolo na tri dni. jeden deň príchod, druhý deň vyšetrenie a na tretí domov. úplne zbytočne tvrdnúť v nemocnici toľké dni. tiež to už skrátili na dvadni.
@pe_mi
@anonym_735500
@sara07
@mdse
@ankare
@mabenn
@andrejka1974
@deti95060810 ahojte....už som doma a všetkým ďakujem.
Hneď na príjme bola úžasná doktorka, ktorej som povedala čo a ako, zdvihla telefón a vybavila mi izbu aby som bola sama- pretože nadštandardné už nefunguju.
Veľmi mi hlavne toto pomohlo, aby som sa ja aj malá necítila nesvoja.
Mala svoj priestor, nikoho neobmedzoval, aj mala svoje chvíle, ktoré sme ale zvládli za zatvorenými dverami.
Aj na oddelení boli úžasné sestry, vyšli mi v ústrety, keď som povedala či je potrebná kanyla hneď od začiatku, lebo si ju určite strhli, tak jej ju zaviedli až ráno.
Nemohla jesť, piť od polnoci do 9,00 kedy sme mali MR , to bolo asi najhoršie, ale zvládli sme to.
Dokonca v čakárni na MR , už bola naozaj nervózna, doktor uprednostnil nás, pred jednou pani s 2rocnou dcérou, ktorá bola kľudná , aj som sa poďakovala tej pani, bežala jej kúpiť bonboniéru , aby sa nehnavala, ale jej mala zaspala v kočíku, tak jej to vôbec nevadilo.
Asi dobrá konštalacia hviezd na milých a ústretových ľudí🙃
Tak ďakujem všetkým za odpovede ešte raz🙃
@pe_mi
@anonym_735500
@sara07
@mdse
@ankare
@mabenn
@andrejka1974
@deti95060810 ahojte....už som doma a všetkým ďakujem.
Hneď na príjme bola úžasná doktorka, ktorej som povedala čo a ako, zdvihla telefón a vybavila mi izbu aby som bola sama- pretože nadštandardné už nefunguju.
Veľmi mi hlavne toto pomohlo, aby som sa ja aj malá necítila nesvoja.
Mala svoj priestor, nikoho neobmedzoval, aj mala svoje chvíle, ktoré sme ale zvládli za zatvorenými dverami.
Aj na oddelení boli úžasné sestry, vyšli mi v ústrety, keď som povedala či je potrebná kanyla hneď od začiatku, lebo si ju určite strhli, tak jej ju zaviedli až ráno.
Nemohla jesť, piť od polnoci do 9,00 kedy sme mali MR , to bolo asi najhoršie, ale zvládli sme to.
Dokonca v čakárni na MR , už bola naozaj nervózna, doktor uprednostnil nás, pred jednou pani s 2rocnou dcérou, ktorá bola kľudná , aj som sa poďakovala tej pani, bežala jej kúpiť bonboniéru , aby sa nehnavala, ale jej mala zaspala v kočíku, tak jej to vôbec nevadilo.
Asi dobrá konštalacia hviezd na milých a ústretových ľudí🙃
Tak ďakujem všetkým za odpovede ešte raz🙃
@morigan555 uprimne neviem prečo by sa mala na teba hnevat, nevyvolávaj v sebe pocit viny že niekoho obtažuješ alebo to nezvladaš ..
zvladaš to perfektne tak ako nalepšie vieš, neobvinuj sa stále, nerieš čo robí mysli okolie
kto má srdce, je človek , má kusok človečiny v sebe pochopi, porozumie, pusti bez negagivnej emocie pred ,
ja viem že na sk nejak zabudame byt ludmi ale začni od seba, vyhoríš proste časom, nerieš veci ktore nemusíš ..
@morigan555 uprimne neviem prečo by sa mala na teba hnevat, nevyvolávaj v sebe pocit viny že niekoho obtažuješ alebo to nezvladaš ..
zvladaš to perfektne tak ako nalepšie vieš, neobvinuj sa stále, nerieš čo robí mysli okolie
kto má srdce, je človek , má kusok človečiny v sebe pochopi, porozumie, pusti bez negagivnej emocie pred ,
ja viem že na sk nejak zabudame byt ludmi ale začni od seba, vyhoríš proste časom, nerieš veci ktore nemusíš ..
@sara07 veľmi málo sa stretávam s dobrou odozvou.
Mám 3 deti z toho 2 autistov- nie neľutujem sa, vôbec, je to tak ako má byť, a nejak to zvládam ...ale bohužiaľ, ešte stále sa učím to...."je mi jedno čo si ľudia myslia" ....to je základ a zatiaľ to jednoducho neviem.
Na MR sa čaká dlho, a bola som jej vďačná že napriek tomu, že ona tam čakala už skoro hodinu, pustila mňa.
Mám 3 deti z toho 2 autistov- nie neľutujem sa, vôbec, je to tak ako má byť, a nejak to zvládam ...ale bohužiaľ, ešte stále sa učím to...."je mi jedno čo si ľudia myslia" ....to je základ a zatiaľ to jednoducho neviem.
Na MR sa čaká dlho, a bola som jej vďačná že napriek tomu, že ona tam čakala už skoro hodinu, pustila mňa.
@morigan555 Si úžasná maminka. 😍
@morigan555 neskusiš nejakého psychologa ?
mala by si sa naučit aj prijat pomoc, že je normálne že ti pomôžu napr tým že ta pustia skorej lebo chápu, citia s tebou ..
@morigan555 neskusiš nejakého psychologa ?
mala by si sa naučit aj prijat pomoc, že je normálne že ti pomôžu napr tým že ta pustia skorej lebo chápu, citia s tebou ..
@sara07 ono to znie fakt čudne...ale nemám čas.
Chodím s deťmi k psychologovi, psychiatrovi a ja nemám kedy.
Muž robí len nočné a cez deň sa potrebuje vyspať.
Ale musím si nájsť čas, naozaj, lebo toto- mať na háku, by mi veľmi uľahčilo život 🙂
@sara07 ono to znie fakt čudne...ale nemám čas.
Chodím s deťmi k psychologovi, psychiatrovi a ja nemám kedy.
Muž robí len nočné a cez deň sa potrebuje vyspať.
Ale musím si nájsť čas, naozaj, lebo toto- mať na háku, by mi veľmi uľahčilo život 🙂
@morigan555 však teby aspon 15 min by sa mal venovat psycholog, mal by ti poradit ako pracovat, zvladat všetko, dieta nech sa hra , za tu hodinu čo ste pri nom by mal aj aspon z časti sa venovat tebe ..
chápem že nemáš ako ale bud s dietatom alebo nejaká kamoška ? ja viem odlahčovacia služba nie je , škoda že u nás nefunguje niečo ako dobrovolnici so školením , čo ti postražia na celé poobedie alebo par hodin pas dieta

@morigan555 ahoj, s pohľadmi niektorých mamičiek, okolia sa budeš stretávať stále.
A personál je snáď zvyknutí na deti so špeciálnymi potrebami a budú ratať s tým, že si strhne kanilu a podobne.
Ale treba sa pripraviť na smeny, jednotlivcov,ktoré nebudú príjemné.
Držím palce , nech vám to dopadne ,čo najlepšie