icon

Poplatky u gynekológa v Nitre

lucikaklasika
23. sep 2025

Bola by som vďačná za rady ohľadom poplatkov u gymekológa, konkrétne v Nitre. Dlhé roky som nežila na Slovensku, a pozerám teda, že tu si akosi každý gyn pýta poplatky….???!!! Za to, že som sa objednala na vstupnú prehliadku mám zaplatiť 35€, čo sa dozviem až na konci telefonátu pri objednávaní sa? Na webovej stránke žiaden cenník ten doktor nemá. Tuna na koníkovi sa potom dočítam z tri roky starých komentárov, že ten konkrétny doktor si pýta extra poplatky za kde čo…a aj iní doktori to robia. Tak akože načo platíme zdravotku??? Prosím vás, komu nevadil o mená gyn dr. s kým ste spokojné - prípadne bez poplatkov, a kľudne aj s poplatkom ak je nejaký jednorázový alebo ročný. Pochopím jeden normálny poplatok, ale snáď máme nárok na ročné prehliadky zadarmo vrátane steru, mamograf a neviem čo je ešte taký bežný základ

anonym_fdba7d
23. sep 2025

Myslíš toho staršieho pána gyn. na R
Ktorá chodiť aj operovať?
Ten má na všetko poplatky a ešte tam aj často nebýva

lucikaklasika
autor
23. sep 2025
@anonym_fdba7d

Myslíš toho staršieho pána gyn. na R
Ktorá chodiť aj operovať?
Ten má na všetko poplatky a ešte tam aj často nebýva

@anonym_fdba7d asi nie, nemá meno na R
Ale ako píšem, vidím, že je to taká norma účtovať si extra poplatky, robí to veľa dr.

mimaapeto
23. sep 2025

no pozor!!! je zmena od asi minulého roka je ster na rakovinu krčka maternice spoplatnený na 30€ lebo podľa poistovní ho stačí robiť asi každé 3- 4 roky... minulý rok mi to môj dr vysvetloval že on vie že je to peniaz ale on to odporúča lebo občas za pár mesiacov nastanú zmeny nie že za roky... takže už vlani som za ster platila 30€ a za objednanie na čas platím 5€ a to chodím do maleho mesta ...

anonym_fdba7d
23. sep 2025
@lucikaklasika

@anonym_fdba7d asi nie, nemá meno na R
Ale ako píšem, vidím, že je to taká norma účtovať si extra poplatky, robí to veľa dr.

Áno, aj včera tu bola taká podobná téma, za stery , cytologiu pýtajú..

mimaapeto
23. sep 2025

takže ak nechceš platiť nemusí ti ho urobiť ale ja na jeho odporúčanie si ho dávam robiť aj keď je spoplatnený každý rok ... a mamografia tam viem že je tiež nejaká zmena sa mi zdá alebo okolo čoho bol ten rozruch??

lucikaklasika
autor
23. sep 2025

Takže platby za zdravotné poistenie už fakt nestačia na Slovensku…

mimaapeto
23. sep 2025
@lucikaklasika

@lucikaklasika nie lebo poisťovne niektoré úkony nechcú preplácať na základe rozhodnutia ministerstva... takže ak sa chceš starať o svoje zdravie zaplať si...lebo ak dostaneš rak štát sa o teba aj tak nepostará ale ľudia sa ti budú zbierať na liečbu.. choré ...

petronelag
23. sep 2025
@lucikaklasika

@lucikaklasika Na niektoré úkony sa dopláca, ale v porovnaní so zahraničím sú to celkom malé sumy.

anonym_9f0dda
23. sep 2025

Mne cytológiu robia každý rok a neplatím u gynekologičky.
Je síce pravda, že to mám sledované, lebo mi vychádzajú výsledky tie PAPII , ale to mi každý rok.

Ale platím za pýtanie receptu alebo objednávanie sa, lebo to má cez e-časenku. Takže aj ak sa chcem niečo spýtať, platím.

kiwi3
23. sep 2025

bud rada, ze nie si z ba, tu sa plati uz skoro za kazdeho lekara. neviem, kde si zila, ale toto je slovenska realita, ze sa za lekarov plati. pripadne mozes skusit nejake male mesto...

petronelag
23. sep 2025
@kiwi3

bud rada, ze nie si z ba, tu sa plati uz skoro za kazdeho lekara. neviem, kde si zila, ale toto je slovenska realita, ze sa za lekarov plati. pripadne mozes skusit nejake male mesto...

@kiwi3 Poznala som ženy, čo začali chodiť na gynekologiu do Brna, Olomouca a poplatky v českej republike boli také, že to nechali.

lucikaklasika
autor
23. sep 2025

Vďaka baby za odpovede

tamagy
23. sep 2025

@lucikaklasika veľa vecí poisťovne nepreplácajú... Viem, že niektorí Nr lekári maju vysoké ročne poplatky. Jeden asi tu spomínaný na R má ročný poplatok 90 e.
Bojím sa že to bude ešte horšie. Poisťovne zrušili preplácanie preventívneho ultrazvuku prsníkov, tak jedine na priamu platbu ísť 40-50 eur.
LBC cytológiu hradia len niektoré poisťovne a len niektorým laboratoriam.

angelinja
23. sep 2025
@tamagy

@lucikaklasika veľa vecí poisťovne nepreplácajú... Viem, že niektorí Nr lekári maju vysoké ročne poplatky. Jeden asi tu spomínaný na R má ročný poplatok 90 e.
Bojím sa že to bude ešte horšie. Poisťovne zrušili preplácanie preventívneho ultrazvuku prsníkov, tak jedine na priamu platbu ísť 40-50 eur.
LBC cytológiu hradia len niektoré poisťovne a len niektorým laboratoriam.

@tamagy boze to je ..spominany R ...ma poplatok ale je to odbornik...Ba je plna debiov a debilek lekarov ktori pytju nehorazne peniaze a ked im napisete zlu recenziu lebo to odflakli este vas aj chcu udať -ano zila som tam...a poplatky su ovela vyssie , spominanemu R nemusite chodit najdite si ineho...to neznamena ze ma to nestve,zacalo to poplatkami u zubarov este v 90tych rokoch zrazu boli aj sukromni/mimochodom su zubari narp. v nr kde sa plati nehorazne a ten zubar nema ani len moznost platit u neho kartou lebo nemaju terminal/ no asi ako sa to vsetko eviduje?potom to pokracovalo koznymi a ano toto vsetko bol zaciatok, skoncili sme tak ze uz 15 eur je standard za objednanie sa na nejaky termin. kde mna na termin zadamro musel este v 90tych rokoch objednavat lekar ktory proste potrebuje mat rozvrhnuty cas..potom prisiel niekto nato ze sa to vola vraj manazment pacienta

angelinja
23. sep 2025

ale ved nasi rodicia chceli mat predsa zapad tak sa k nemu priblizujeme poplatkami za sluzby

petronelag
24. sep 2025
@angelinja

ale ved nasi rodicia chceli mat predsa zapad tak sa k nemu priblizujeme poplatkami za sluzby

@angelinja Aj lekár už pracuje ako s.r.o. a má cenník, ako na západe. Mňa skôr prekvapilo, že som išla na vyšetrenie k odb.lekárovi (nie gynekologovi) do Orbisu a už hneď na recepcii ako mi dali číslo k lekárke, pýtali 10€, nie lekárka, ale na recpcii.

pieksamaki
24. sep 2025
@lucikaklasika

Vďaka baby za odpovede

@lucikaklasika a to si este nebola u zubara....vitaj na slovensku

lucikaklasika
autor
30. sep 2025
@angelinja

@tamagy boze to je ..spominany R ...ma poplatok ale je to odbornik...Ba je plna debiov a debilek lekarov ktori pytju nehorazne peniaze a ked im napisete zlu recenziu lebo to odflakli este vas aj chcu udať -ano zila som tam...a poplatky su ovela vyssie , spominanemu R nemusite chodit najdite si ineho...to neznamena ze ma to nestve,zacalo to poplatkami u zubarov este v 90tych rokoch zrazu boli aj sukromni/mimochodom su zubari narp. v nr kde sa plati nehorazne a ten zubar nema ani len moznost platit u neho kartou lebo nemaju terminal/ no asi ako sa to vsetko eviduje?potom to pokracovalo koznymi a ano toto vsetko bol zaciatok, skoncili sme tak ze uz 15 eur je standard za objednanie sa na nejaky termin. kde mna na termin zadamro musel este v 90tych rokoch objednavat lekar ktory proste potrebuje mat rozvrhnuty cas..potom prisiel niekto nato ze sa to vola vraj manazment pacienta

@angelinja presne ako píšeš. Je to smutné

tamtamka26
2. okt 2025

no ja som bola u gyn naposledy na preventívku vo februári a neplatila som za nič. Ale dr šiel do dôchodku a tak som zvedavá, aké zmeny ma čakajú u toho nového...

katka329
2. okt 2025
@tamtamka26

no ja som bola u gyn naposledy na preventívku vo februári a neplatila som za nič. Ale dr šiel do dôchodku a tak som zvedavá, aké zmeny ma čakajú u toho nového...

@tamtamka26 juhasovi si chodila

tamtamka26
3. okt 2025
@katka329

@tamtamka26 juhasovi si chodila

@katka329 áno