icon

Ako správne držať bábätko do 3 mesiacov?

4. sep 2024

Ahojte,ako nosite babatka do 3 mesiacov ked mate na rukach?
Moj maly mal vcera 2 mesiace a inak ako vo zvyslej polohe na rukach byt nechce (bruskom k mojej hrudi),hlavicku drzi sam pekne akurat mu este pada do stran. Ale v polohe aby mi lezal nehrozi. Place... Tak jedine ked je unaveny a uspavam v zavinovacke..
citala som ze to ale neni dobra poloha kvoli chrbtici, ze sa pretazuje...ale od kedy zacal drzat hlavicku cca 3-4tyzdne dozadu inak byt nechce ked ho mame na rukach :(

anketkarka
•
5. sep 2024

Keď pasie koníky, tak drží tu hlavičku, alebo ešte nie? Nedráždila by som mu nervovú sústava a neničila chrbticu, tým že ho nechám s hlavičkou bez opory. Trpí!

olivia_c
•
5. sep 2024

Moja ma to iste, ma 3 mesiace a 1 tyzden, od narodenia stale len takto a to ma uz 7 kil a nemozem si k tomu ani sadnut ani lahnut, ale len stat inak mi place. Odkedy da narodila neviem si ju inak pritulit 😀 Akurat cez den sa ju snazim davat aj na brusko ked sa hrame.

banalu
•
5. sep 2024

Moja mala reflux, nosila som ju v latkovom ergo nosiaci Sestrice carrier one. Aj sme povysavali, aj riady nalozili do mycky 😂
Ak ta nosic ako moznost zaujal, prosim precitaj si o nich vo najviac.
Ja som tiez nic nevedela a najprv nacitala. Lebo nie vsetky "ergo" nosice su naozaj ergo. Nic kde sa da nosit celom napred a ani kde visi dieta za genital nie je ok.
Pozri znacky ako Sestrice, Rischino, Be Lenka a podobne. Pozri ci nemas poradkynu nosenia v okoli a vedz, ze je kopa stranok aj na fb a maju aj bazar kde kupis nosice za dobre ceny.

really8
•
5. sep 2024

Ano nie je to dobra poloha. Nosila som na tigrika. Oboch. Ked som isla na kontrolu s klbikmi vela mamiciek uz v 6t drzali babatka zvislo. Deti boli nepokojne, stale ich museli utisovat hojdat. Ja som “prehodila” na tigrika a maly v klude pozeral okolo alebo driemal

thereisabear
•
5. sep 2024

Ani môj nechcel ležať na rukách. Bol zvislo, ale vyššie a hlavu mal položenú na mojom ramene.

cimage
•
5. sep 2024

Ja som mala nosic a kludne som si porobila co som potrebovala. Vela zien uprednostnuje satku, ale pre mna je nosic jednoduchsi. Skus si najst nosiacu skupinku v tvojom okoli kde mozes vyskusat nosice a satky, ktore ti budu pasovat. Na rukach je to narocne. Ja mam 2rocnu a vzdy ju dam radsej do nosica, ako keby som ju nosila na rukach. V nosici ju ani necitim a ked ju mam chvilu na rukach, tak mi ruky a chrbat odchadzaju.

autor
•
5. sep 2024

@anketkarka ano praveze drzi hlavicku ked je na brusku, to zacal velmi skoro ju dvihat, teraz uz pekne drzi

autor
•
5. sep 2024

@anketkarka ale vzdy mu tu hlavicku samozrejme pridrziavam jednou rukou ked ho drzim na sebe a druha ruka pod zadkom

kp7333
•
5. sep 2024

Nosila som v ergonomickom nosici.

autor
•
5. sep 2024

@olivia_c no moj mal len teraz 2 mesiace ale vazi uz 5,7kg a teda je to dost zataz na ruky...🙈 zvazujem ergo nosic no ..len teda sa bojim ze ci som mu doteraz nejako neuskodila ze ho takto nosievam

olivia_c
•
5. sep 2024

Aj ja mam obcas take myslienky, ale nemyslim si.. kopec zien tak ma odrastene deti, nase mami ziadne nosice nepouzivali a sme tu

autor
•
5. sep 2024

@olivia_c no prave preto mi to napadlo lebo mne mama stale hovori ze nas do 3 mesiacov nosili len v zavinovacke, teda v polohe kde babatko lezi...lenze u mojho sa to neda, od narodenia je nerad v zavinovacke a este k tomu je horuco leto je dopoteny aj bez toho aby v nej bol, neviem si to predstavit

olivia_c
•
5. sep 2024

U mna je to rovnako, odkedy som porodila su horucavy, som z Ba, a este ju mam stale na sebe lebo najprv koliky a tichy reflux, teraz ostal uz len ten reflux, proste zavinovacka sa nedala pouzit a aj tak v polohe lezmo jej nevyhovuje. Takze ju nosim zvislo bud chrbtom k sebe alebo hrudou k sebe. Dam ju skontrolovat k fyzio a snad to bude OK. Nas mama nemala v zavinovacke, ale dalo sa nas mat aj v inych polohach. Pojdem si buduci tyzden ked prejdu tepla poziciat nosic, pretoze ani v nom nechcela byt co som skusala, boli sme obe dopotene z neho.

autor
•
5. sep 2024

@olivia_c ved prave preto som si ho ani ja zatial nekupovala, mne staci ze je maly na mne nalepeny na 5 min a sme spotení obaja...tiez som z BA (okolia) takze viem o com hovoris😂...my ani takmer ani nekocikujeme neda sa, stale je strasne horuco

majlo1234
•
5. sep 2024

Treba si nechat poradit napriklad od pediatricky, ako spravne nosit. Tou polohou si zatazuje chrbticu, babatko ma mega tazku hlavu. Najlepsie je nosit na tigrika, alebo v klbku, potom priecne, striedat polohy casto, ked zvislo, tqk najlepsie vysoko na ramene, aby previsalo cez tvoje rameno trosku.
Tiez som z Ba, rodila som koncom maja, take hrozne leto som este nezazila a furt len na rukach nosim. Ale uz mala tri mesiace a trochu sa to zlepsilo, vydrzi par ninut aj pod hrazdickou. Musime vDrzat😀

lucia23529
•
9. sep 2024

Ja som nosila v zavinovačke a keď začala hlavu dvíhať prehodila som na druhu ruku kde nedvíhala. Keď začala aj tam skúsila som uspavat na posteli a uspavam tak doteraz. A to mám veľmi kontaktné dieťa. Nenos ho zvislo k svojej tvári, opratene môžeš ak chceš mám knižku od fyzio a poslať foto ako na to 🙂 na tigríka ani na hrudi tiež nemala rada. A to že nemá rado zavinovačku je len plus keďže niekedy je ťažké sa jej zbaviť. A v nosiči sme tiež začali chodiť až v auguste lebo bolo strašne teplo a chodili sme len večer a kúpili moira pre malu a pre mňa športové a až tak sme sa nepotili. Teraz už to bude len a len lepšie.