icon

Ergo nosič Liliputi. Nespôsobuje zdravotné problémy?

ivka82
25. jún 2011

mamičky, aké máte skúsenosti hlavne tie, čo máte chlapcov, netlačia im "pipíka" a vajíčka keď sú v nosiči? zvažujeme kúpu tak sa chcem poradiť s vami , čo máte skúsenosti🙂 nespôsobujú neaké zdrav.problémy?

monr
•
25. jún 2011

to im stláča klokanka, ergo nosič v žiadnom prípade, keď sa pozrieš, ako je tam dieťa naštelované, tak nemá ako tlačiť. iste napíšu aj maminy chlapčekov, že všetko je ok.

tenty
•
25. jún 2011

Prečo nie klokanka
nie je vhodná pre novorodencov
nepodporuje správny vývin kĺbov (dieťa v nej visí)
má malú nosnosť
pri nosení vzniká tlak na genitálie
krátkodobé využitie (len niekoľko mesiacov)
možno ju nosiť len vpredu

Ergo
podporuje zdravý vývoj detí, s nožičkami naširoko a dobre podopretým chrbátikom. Ak dieťatko zaspí, hlavičku mu chráni látková kapucňa, takže mu hlavička nepadá. Dá sa v ňom dojčiť. Dieťatko sa môže nosiť vpredu, na chrbte aj na boku, ani útla mamička nemá problém s nosením veľkého dieťaťa. Tým, že je mäkko polstrovaný a má bedrový pás, nosí sa naozaj pohodlne. Hmotnosť dieťaťa sa tak rovnomerne rozdelí, nosič nikde netlačí.

bobocka
•
25. jún 2011

ja mam liliputi ergo nosic a mam syna a bol tam velmi spokojny. 😉 velakrat mi tam aj zaspinkal 🙂

pralinka25
•
25. jún 2011

my mame manducu sise ale je to velmi podobne ako liliputi. maly tam bol velmi spokojny. rad sa nosil a nosi este aj teraz a to uz ma vyse roka. da sa nosit tak ako tu pisala tenty.
nosim to so sebou ak ideme bez kocika a maly uz nechce ist na nozkach.
presne toto hladisko aby mu netlacilo na pipika a vajka zaujimalo aj mna preto som sa nakoniec rozhodla pre takyto nosic. vo vsetkych inych typoch klokaniek deti visia a tlacia si tam dolu okrem spominanych ergonomickych nosicov a satiek.

za seba naozaj takyto nosic odporucam dobre sa v tom babo nosi aj ked je tazsi. je to telo na telo a to maju deticky hlavne mensie velmi radi maju spravne nozicky a netlacia si chlapci na vajka, nevisia a mozu tam aj hajat.

feb13
•
25. jún 2011

Dieta sa musi nosit tvarou k tebe, aby nebolo pretazene podnetmi, aby malo kde sa odvratit, ak ma naraz prilis vela podnetov a okrem toho aby videlo mamu a nie velke nezname pred sebou, hlavne v obdobi separacnej uzkosti. V takejto polohe ho urcite nic netlaci, okrem toho ergonomicne nosice su siroke medzi nozickami, aby dieta si sedelo na svojom zadku a stehnach. Co sa o klokanke neda povedat.