icon

Turistické nosiče - skúsenosti

eliss21
29. dec 2013

Mamičky, chcem sa Vás opýtať, aké máte skúsenosti s turistickými nosičmi, a ktorý by ste mi odporúčili na cca polročné dieťa až trojročné.

sandri
•
29. dec 2013

tato tema aj mna zaujima 🙂

anuska74
•
29. dec 2013

Ja mám len také, ke´d ideme do tatier tam sa dajú na den zapožičať, také kvalitné a mali sme v tom 3 ročné dieťa a super pevné, také čo stoja cez 100 eur. teraz neviem názov.

yukki
•
29. dec 2013

Ja som mala Tatonku nosič, vynikajúce dačo, sme s ním vymakali aj rokliny v Slovenskom raji čo ja nemám ani 50 kíl ale tak dobre ergonomicky riešený bol...a malá v ňom aj vyspala, aj pesničky sa učila....ale teda predpokladá asi, že dieťa už pomerne pevne sedí...resp.nejaké to svalstvo na chrbátiku už je prispôsobené na také dlhšie sedenie

pietra
•
29. dec 2013

my sme mali ferrino wallaby a boli sme spokojni. Ale teda pre pol rocne dieta to este nie je vhodne, kedze v turistickom nosici by dieta malo vediet samostatne sediet. Aj ked je tam priputane, chrbatik ma podoprety, takze kratsi cas by tam vydrzalo

rutie
•
29. dec 2013

Pri prvych 2 som mala kvalitny turisticky nosic - Ferrino Caribou - stal myslim okolo 85 eur, pochodili sme tak vela, no potom, co som zacala nosit tretiu od babatka v satke a nasledne ergonomickom nosici - Patapum aj Manducu som mala - som ho uz nikdy viac na chrbat nedala, ani ked mali deti 3 roky a viac. To sa fakt neda porovnat - ta zataz na chrbticu, praktickost pri baleni, komfort dietata. V manduce som nosila deti do 15 kil a v porovnani s 15 kg v nosici, alebo batohu som ani nevedela, ze nieco nesiem, ta vaha dietata sa skvele pri priamom kontakte s chrbtom rozlozi. Nehovorim o kontakte dietata s telom rodica, ake je to prijemne, ked vam zaspinka s hlavickou ulozenou zozadu na vasom krku a dycha vam na ucho. Ked dieta bezkalo peso, manduca sa dala zbalit do batoha, v meste aj do kabelky (pre istotu), samotna hmotnost manducy a nosica je obrovsky rozdiel. Jedina vyhoda turistickeho nosica je, ze ma vrecusko na prirucnu batozinu, s tym som mala u manducy vzdy trosku problem, kedze som potrebovala okrem prcka odniest aj veci pre styri deti. Riesila som to cross-body taskou na kameru a lahsie veci sup starsim deckam do batozkov.
Na druhej strane, ten turisticky nosic sa skvele predaval. Predavala som ho za 75% povodnej ceny a mala som okolo 50 zaujemcov. Takze aj ak nebude velmi vyhovovat, lahko sa ho "zbavite". Ja by som sla do ergonomickeho nosica, ten vyuzijes aj do mesta, na cestovanie a tak, ja som s nim chodila s babatkom na vystavy do muszei a galerii. Predsa ten turisticky posobi v mestskom prostredi trochu divno.

ask
•
29. dec 2013

@eliss21 Odskusali sme cca 7 nosicov a najlepsie je odskusat nosic aj s konkretnym dietatom. Niektore dieta ani za svet nebude sediet hoci aj v znackovom nosici, ine je spokojne v comkolvek. Odskusali sme minituristicke, riadne vybavene znackove (Vaude) aj latkove ergonosice ...kazdy mal svoje vyhody a kazdy nam vyhovoval v niecom inom.

bubelko
•
29. dec 2013

@eliss21 ja som mala ergo na male babo - nevyhoda je v tom, ze tam nemozes pribalit nic ine. neskor sme mali deuther comfort kid II. bol skvely, pohodlny a aj miesto na veci sa naslo. este minuly rok v nom jonas sedel, ked sme boli v tatrach. 😉 kupovala som ho z druhej ruky. novy je velmi drahy.

januliku
•
30. dec 2013

@eliss21 My máme Tatonka baby carrier a sme max.spokojní. Používame od cca 8.mesiaca, keď už malá vedela pevne sedieť, aj sa sama posadiť.

eliss21
autor
•
30. dec 2013

dakujem Vám za rady... do leta hádam niečo poriešim... jediné čo mi prekáža na dnešných turistických nosičoch je, že dieťa pozera na chrbat ... ja si pamätám nosič, v ktorom nosili mňa a videla som všetko okolo...

andrejka1978
•
30. dec 2013

@eliss21 otazne je aky ste turisti a kde to chces nosit a aky zdatni ste nosici vy. ak ste velki turisti a chodite do tatier a pod. tak odporucam velke nosice vypolstrovane. tu ti manduca nepomoze. my mame znacku Deuter a je super. chalani vyskusali vselico ale tento nosic vraj je najpohodlnejsi pre nosica. pre dieta su podla mna vsetky znacky zhruba rovnake. manzel nosil syna skoro do 5rokov. ja osobne som nenosila v tomto nosici, mne tam bol maly tazky aj ked mal 2 roky. ale videla som aj take zdatne maminy.......vzdy obdivujem. ak chcete len tak obcas ponosit na mensie vzdialenosti tak ti staci manduca alebo ergo. je to skladne a ucel splni, na pol hodku ho ponosis a potom pojde uz samo.

patkobo
•
30. dec 2013

my urcite odporucame turisticky nosic Salewa .. absolutna spokojnost, je to velka investicia, stoji cca 160e, ale vrati sa Vam to v podobe spokojneho dietata na turistike. Nas maly vyrasta v turistickom nosici a cyklosedacke .. vid moj fotoblog
Ale samozrejme zalezi na tom ako intenzivne a kde turistikujete. 🙂

behulka
•
30. dec 2013

@eliss21 ja len pre pobavenie, bolo to niečo takéto? https://www.modrykonik.sk/blog/behulka/album/ob... 😉 nosenie je však len pre drsňákov . Pohodlnosť nulová. Zato drobec bol nadmieru spokojný 😀 . No na spanie ani dlhé nosenie to nie je. A určite až po roku, keď dieťa už chodí.

eliss21
autor
•
31. dec 2013

@behulka no take niečo :D dcera bude mat v lete 2 a pol roka... ale druhe babatko sa narodi cca o mesiac, tak to bude priblizne 7 mesačné, takže hľadám niečo pre aj aj... neplanujeme dlhe tury, len s kočiarom sa po tatrach tahat nechcem, bolo by to zlozitejsie... a urcite by sme vyuzili nosič aj pri behani po lese, lebo doteraz sme stale tahali kociar...
@andrejka1978, @patkobo no s manželom sa často chodievame do prirody poprechádzat, pobehat lesy a aj tie tatry, myslím, že už by sa nam nejaký ten nosič zišiel, lebo bud fungujeme s kočiarom, čo sa otrápime, alebo na rukach, čo tiež nie je najlepšia alternatíva

behulka
•
31. dec 2013

@eliss21 pre bábätko je lepší ergonomický nosič. Do turistického by som tak malé dieťatko nedávala. A určite využiješ aj doma a skôr, keď bude staršie potrebovať pozornosť a mladšie zase maminu pri sebe. Aj dojčiť sa v tom dá, čo v turistickom nejde. Alebo potom šatka na nosenie.

dzubo
•
Autor odpoveď zmazal
•