icon

Vyšívané ľanové košele. Kde sa dajú zohnať?

monkula
10. júl 2008

Ahojte kamošky 🙂
Chcela by so mvás požiadať o pomoc...Chcela by som pre manžela kúpiť pravú slovenskú ľanovú košelu s výšivkou, nie prehnanou, len pri krku a do pol hrude, viete čo myslím, že? 😀
Také niečo, ako nosieval Maťo Ďurinda na svojich koncertoch v začiatkoch svoje jkariéry..
Ďakuje mvám za pomoc

alionuska
•
10. júl 2008

Monkula v Trnave je na obchod ULUV a tam maju take veci!Skus tam behnut a spytat sa na to. 😉 Co idete na salas??

monkula
autor
•
10. júl 2008

ali, že na salaš 😀 😀
Nie, len sa to MM páči ,tak by si chcel jednu zadovážiť 🙂
A ma aj po založení témy napadlo, že v BA na Nám. SNP je predajňa ULUV-u... ešte že som okolo nej chodila každý deň do roboty... 😅 😅

alionuska
•
10. júl 2008

😀 😀 A to akoze by nosil normalne aj po vonku?

monkula
autor
•
10. júl 2008

hej, prečo nie? veĎ to nebude prehnano načačkané...Predávajú sa aj po rôznych trhoch, alebo dňoch mesta, ale sú čisto ľanové, bez výšivky...

maruschka
•
10. júl 2008

môj manžel takú má..Kúpil ju asi za 800 Sk na jarmoku-ľudové remeslá..Teraz bývajú všade jarmoky,tak skús popozerať.Inak ju veľmi rád nosí,nie je prečačkaná,čisto ľanová a len okolo rukávov a krku do pol hrude,ako je výstrih má vyšívané s bordové neviem čo 😉 😉 😉

bubba
•
10. júl 2008

moj svokor to vie vyrobit 😀

venonna
•
10. júl 2008

bubba, on aj vysiva??? 😲

zuzkaprofant
•
10. júl 2008

monkula super napad mne sa paci ked sa take veci nosia , ja som chcela slovensky kroj ale ked mi povedali sumu tak ma presla chut ale rozmyslam ze si to dako pozhanam po babkach ktore to maju doma a chcu to dat prec 😀

venonna
•
10. júl 2008

Aj ja po takom niecom pokukujem pre manzela, teraz v lete je vela folklor. festivalov, tam to predavaju...

bubba
•
10. júl 2008

no,nevysiva,ale vysit by nebol problem to by zvladol aj MM 😉 .on to robi asi takym stylom,ze kupi tie vysivane stuzky a to nasije na rukavce a spodok kosele a hore da taku cervenu maslicku ...no ja sa proste v tom nevyznam mna folklor vobec nejako netankuje,zato jeho hej 😀 a strasne.inac si dal u neho sit kosele aj starosta nasej dediny 500/3ks ale vsetok material vratane niti si doniesol 😀 na jedno male div.predstavenie 😉

monkula
autor
•
10. júl 2008

maruschka, presne takú chceme...
Tu veľa jarmokov nieto, a keď tak predávajú kapustu, to je tunajší folklór... 😅 😅 😅 😝

bambusko
•
10. júl 2008

tento vikend bude v kezmarku elro, tam sa to bude dat kupit alebo zohnat niekoho kto to robi
http://elro.kezmarok.sk/sk/aktualne.htm

monkula
autor
•
10. júl 2008

no, tak to mám ďaleko ☹ ☹ ☹
Maruschka, cvakni mi tú košelu prosím 😅 😅 😅
Raz sme už v Skalici takú skoro kúpili,stála 1250 Sk ,ale bez ničoho, len čistý ľan, a už mu vybledla? Ako to perieš? 😉

pmilan
•
31. máj 2010

@monkula Aj ja mám záujem o jednu takúto košeľu, bez výšivky, bielu.