icon

Lekár ochotný urobiť sekciu - Nové Zámky

12. apr 2023

Dobrý deň, viete mi poradiť pôrodníka v NZ pôrodnici, ktorý je pri zazmluvnení ochotný urobiť sekciu? Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
ella16
12. apr 2023

@blondiee83 myslím ze ty si riziko sama pre seba,a maminku skôr treba podporiť a nie strašiť... a treba čítať s porozumením, pekný zvyšok večera.

ella16
12. apr 2023

@oblecenie99 nikde som nepísala,že nerobia ale zase niekoho strašiť si nemyslím ze je ok, riziko je všetko...potom by sme asi nemohli nič...

oblecenie99
12. apr 2023

@ella16 to nie je strasenie, ale upozornenie na fakty. Cisársky rez je brušná operácia, režú sa tam viaceré vrstvy, ktoré sa následne zašívajú. Dnes bežný možno rutinný zákrok, ale stále operácia. (Rodila som tak).

ella16
12. apr 2023

@oblecenie99 mala som 3 x sekcie, bola som uspatá spinálne, za mňa super priebeh a aj hojenie, čiže píšem MOJU skúsenosť čo som zažila JA. Myslím si,ale že či tak alebo tak rodíte je strach prirodzený, ale potom keď už vám dajú to maličké do náručia, zabudnete na všetkú bolesť. 😉

domiklik
12. apr 2023

@autorka obávam sa, že v trjto diskusii sa dozvieš všetko, len nie odpoveď na tvoju otazku

gabym
12. apr 2023

@domiklik tak si jej mala odpovedať ty 🙂

blondiee83
12. apr 2023

@ella16 tak o tom čítaní s porozumením by sme sa mohli veru pobaviť. Skus si ho natrenovat, lebo s nim máš evidentne obrovitansky problem.
Neviem, kde vidíš strasenie-v tom, keď niekto napíše, že sekcia je najväčšia brušná operácia a predstavuje aj s narkózou riziko? To nie je strašenie, ale fakt. A čudujem sa, ze si mala sekciu 3x a nevieš o tom ničovate nič. Ešte keby si rodila prirodzene, tak povedzme. Ale ty si mala dokonca 3x sekciu a netušíš, že takáto veľká operácia predstavuje aj riziko?

ella16
13. apr 2023

@blondiee83 bože to je fakt pravda s tou blondínkou...už som ukončila s tebou komunikáciu a stále máš potrebu mi písať... takže keď nechápeš , skúsim lopatisticky...v prvom komente som to myslela aj to tak vyznelo, že netreba sa báť aj klasický pôrod je riziko, na to si sa ma hneď snažila uraziť, že žijem niekde na ostrove...ja som teba a nikoho tu neurazila prvá, snažila som sa to poňať skôr, tak že to je jej rozhodnutie a nie tu strašiť, že to je veľká operácia... riziko... myslím si že každá vie čo je sekcia a áno robili mi predoperačky krv a EKG a ráno o pol 9 som mala dievky na svete všetky tri. Keďže asi čítaš len to čo chceš a máš potrebu byť múdrejšia. Takže ešte raz iba pre teba PÍSALA SOM LEM MOJU SKÚSENOSŤ BEZ KOMPLIKÁCIÍ A MOŽNÉHO RIZIKA ,KEĎŽE SOM BOLA ZDRAVOTNE ÚPLNE V PORIADKU A VYBRALA SOM SI NEMOCNICU S VYBAVOU PRE NOVORODENCA A SAMIZREJME AJ PRE MŇA... SKÚS SA TERAZ SÚSTREDIŤ A TUTO POSLEDNÚ VETU ČÍTAŤ S POROZUMENIM ,POMALY... PEKNÝ DEŇ.!!!

nafka0483
13. apr 2023

@ella16 Tvoja skusenost nebola bez mozneho rizika! Pochop to. Aj 100% zdravy clovek ma rizika pri akejkolvek operacii.

martinkatinka
13. apr 2023

@ella16 kedze si bola zdravotne uplne v poriadku, nerozumiem preco si mala sekciu 🤷
O sekcii nerozhoduje rodicka, ale lekar.

rivini
13. apr 2023

@blondiee83 kazda zena by po dokladnom pouceni i rizikach mala mat moznost vybrat si, akym sposobom porodi. Tak, ako mnohe obhajuju vaginalny porod, existuje mnoho zien, ktore ma po nom trvale nasledky. Len v mojom okruhu znamych mam kamosku, ktora trpi inkontinenciou stolice, dalsia inkontinenciou mocu, jedna si zlomila cast panvy, dalsia chodi 4 roky po porode na ozarovanie bolestiveho sitia. Cisarsky rez je brusna operacia a urgentna sekcia nie je sranda, no planovana sekcia je dnes uz velmi bezpecny zakrok a s nejakymi vacsimi rizikami uz ratat statisticky netreba. Zrasty moze mat zena aj po vaginalnom porode, nezvratne nasledky tiez a su castejsie, ako sa o tom hovori. Navyse, vacsina dobrych porodnikov uz pouziva pri planovanej sekcii tzv. Misgav-Ladachovu metodu, kde sa vrstvy brucha uz vobec NEREZU, len natiahnu, cize nervy a prepojenia zostanu. Mala som planovanu sekciu (priecna poloha plodu), touto technikou a bolo to uplne v pohode. Ziadna narkoza, len spinal, o 6 hodin po operacii som sa za pomoci mohla osprchovat a normalne fungovat. Trochu som musela davat pozor, sestonedelie dvihat len lahsie veci (to by mala aj zena po vaginalnom porode). Tym, ze pri sekcii obsah maternice vyberu a vycistia, nemala som ani nijake strasne krvacanie a nechodila tyzdne s obrovskymi vlozkami. To, ze som mohla od zaciatku bezbolestne sediet, mi ulahcilo kojenie. Bolesti som mala asi takych 8 dni, lieky proti bolesti som potrebovala tri dni. Brusko sa mi stiahlo, jazvu vobec nevidno. Dietatu tiez nie je nic. Kamoska, ktora rodila prirodzene dva dni predo mnou, mi este 11 dni plakala do telefonu, ako ju vsetko boli. Ja som prisla na treti den domov z nemocnice a okrem slabsej bolesti a tahania nemala nic. Kojenie tiez ok. Ak by som mala mat druhe, jednoznacne budem trvat na sekcii a urobim vsetko preto, aby som mohla rodit tymto sposobom. Ja netvrdim, ze to nie je operacia a nie je to ani „malina“, ale urcite lepsia planovana kvalitne urobena sekcia, ako traumatizovana, nespolupracujuca rodicka, ktora z toho porodu aj tak nic mat nebude, ak ma len strach. A sme zeny, matky, no nie mucenicky, v 21. storoci by to uz mohla byt v porodnictve volba. Kazdy porod nesie svoje rizika a kedze je to zena, ktora s nimi potom musi zit, mala by mat moznost vyberu. Nie kazdej bude dopriaty pohodacky vaginalny porod a telo nie kazdej je na takyto porod stvorene, co sa casto ukaze az v samotnom porodnom procese.

domiklik
13. apr 2023

@rivini 👍

ella16
13. apr 2023

@martinkatinka kde som napísala, že som tak rozhodla ja? O tých veciach predsa rozhoduje lekár,ale to určite viete je vás tu kopa p.doktoriek. nie len rodička musí byť v poriadku, možno sa niečo dialo s dieťatkom aj keď mamka mohla byť ok, ale to určite už tiež viete, neviem teda či mam zverejniť aj výsledky krvy, či malej hneď po pôrode...

ella16
13. apr 2023

@nafka0483 riziko bolo jedine sem napísať skúsenosť, no ale poučila som sa. Pekný deň.

nafka0483
13. apr 2023

@ella16 Urcite 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Aspon sa nestrapnuj. FAKTOM je ze kazda operacia (nieto velka brusna) je urcite riziko.

Ale my sme blazni a ty si lietadlo a pri tebe nebolo ziadne riziko, jasne... 🤦‍♀️

ella16
13. apr 2023

@nafka0483 presne tak som to napísala... treba viac čítať a hlavne s porozumením... nebudem uz reagovať, škoda môjho času, pekný zvyšok dňa.

nafka0483
13. apr 2023

@ella16 "PÍSALA SOM LEM MOJU SKÚSENOSŤ BEZ KOMPLIKÁCIÍ A MOŽNÉHO RIZIKA"

Tvoja skusenost bez mozneho rizika? Stale nechapes?

Strana
z2